מושגי רשתות ו Firewalls

מושגי רשתות ו Firewalls

בעוונותיי נתקלתי בחומר הנ"ל ואני לא בטוח לגבי אופן התרגום. אשמח לקצת עזרה. השאלות הן באנגלית, כי הן נשאלו גם בפורום דובר אנגלית. תודה מראש I am translating a list of firewall / networking parameters and need the Heb terms. 1. firewalls. I tend to leave firewall in Eng, but what about the plural? would this be xomot esh, kirot esh or fayervols? 2. 4-port 10/100 LAN switch. meteg LAN 10q100 'im 4 yetziot? 3. LAN / WAN - use the Eng or the Heb abbrev? 4. Stateful Inspection firewall? 5. Performance (3DES). what should I do with 3DES? 6. Site-to-site IPSec VPN. What's IPSec? 7. IPSec NAT traversal. What's this animal? 8.Static NAT 9. Hide NAT 10. PAT 11. MAC cloning 12. Static routes? 13. Syslog logging 14. VPN tunnels?

Eldad S

New member
פרסמתי הפניה להודעה

בפורום רשתות ופס רחב, מס' 20 בתפוז. מקווה לעזרה מצד חברי הפורום.

Eldad S

New member
וכמו כן פרסמתי

הפניה להודעה בפורום "חומרה ותוכנה" (91) ובפורום "מחשבים ותקשורת" (99). תודתי נתונה מראש לחברי הפורומים הנ"ל על כל עזרה שהיא.

ביקשתם יפה.. ../images/Emo13.gif

1 - המינוח בעברית הוא "חומת אש" אבל אני לא מכיר אף אחד שמשתמש בזה 2 - המינוח הנכון ל SWITCH הוא מתג ואפילו משתמשים בו. 3 - אין מינוח לזה - מדובר ב"רשת מקומית" (LAN) ו"רשת מרחבית" (WAN) 4 - אין לזה מינוח בעברית 5 - משאירים 3DES - זה ראשי תיבות data encryption standard וה 3 הוא לתקן החדש יותר 6 - IPSEC הוא תקן הצפנה של מידע - זה שם אז אין לו מינוח עברית 7 - זהו מושג שמדבר על אפשרות של מעבר ה IPSEC דרך NAT 8 ו 9 - NAT הוא ראשי תיבות של network address translation, לגבי ההסבר כנסו לנטגורו 10 - ראשי תיבות של PORT address translation כנ"ל לגבי ההסבר 11 - ראשי תיבות Media Access Control , זהו מספר ייחודי שקיים לכל רכיב בעל נוכחות ברשת (כרטיסי רשת וכו'). המושג הזה מתכוון להתחזות ל MAC שונה. 12 - ניתוב סטטי (להבדיל מדינאמי) הכוונה להגדרה קבועה של ניתוב (בדרך כלל בתוך נתב) 13 - לא זוכר איך להסביר
14 - VPN הוא ראשי תיבות של virtual private network והכוונה היא למעין "תעלה" שיוצרים דרך האינטרנט כדי להתחבר לרשתות מרחוק (מכאן TUNNEL)

תודה רבה, יזם מתחיל ואקזיט מוצלח!!

יותר מכל הייתי מעונין לאשרר שאין מונחים מקבילים בעברית, ואכן קיבלתי. שוב, רב תודות

antidot

New member
ולהשלים את התמונה

11. הייתי קורא לזה "שיכפול כתובת MAC". החלפת כתובת MAC יכולה להיות לגיטימית --> שיכפול כתובת MAC ויכולה להיות בהקשר של פריצה ---> זיוף כתובת MAC. לדעתי מאוד תלוי בקונטקסט. למשל במאפייני נתב ביתי, סביר להניח שהיצרן לא ירצה לראות "זיוף" אלא "שיכפול". 13. שמירת לוגים בשרת Syslog. שרת Syslog הינו תקן הממומש בכמה מוצרים. הכוונה ליכולת ביצוע logging לשרת מרכזי (אותו שרת syslog) מישהו מתרגם כאן איזה מדריך לנתב ביתי, נראה לי... הייתי מציע לשואל לבקר בפורום רשתות ופס רחב (20) Antid0t

Eldad S

New member
תודה רבה על הטיפול המסור ../images/Emo70.gif

לך, אנטידוט, ולכל שאר החברים שעזרו. ועזרה נוספת הגיעה משמש27, שהודעתו פורסמה בפורום "שאלה קטנה", בדיוק כאן (גם שם פרסמתי את בקשתי לתשובות, בתחילת הדרך). אשר על כן, תודתי שלוחה מכאן גם לשמש!

שמש27

New member
ושמש מודה לך על תודתך ../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif

האמת שחלק גדול מהעבודה שלי הוא תירגום של מסמכי דוקומנטציה ואימפלמנטציה (אמרתי את זה בלעז כדי להישמע יותר חכם וחשוב
) מעברית לאנגלית ולהיפך, אז מוכרים לי הייסורים האלה של "מה לשים"... אני מצטער שלא הוכחתי מקצועיות כמו שאר העונים, אבל אני שמח שחבר הפורום שלכם קיבל מענה שופרא-דשופרא.
ויש לכם פורום נהדר, באמת !

למעלה