מושגים

double M

New member
חלק....

פלואו-זרימה. הזרימה של הראפ על הביט. הצורה שבה הראפר שר את המילים על הביט. ביט-המקצב של השיר. פריסטייל-ראפ מאולתר, שמומצא במקום. outro-טראק סיום של דיסק, קטע מיוחד, לפעמים של דיבור. סטוריטלינג-שיר ראפ שמספר סיפור כלשהו. לייבל-חברת תקליטים. אולדסקול-ראפ יותר ישן, סגנון שונה, לא יודע להרחיב מה מאפיין אותו. אנדרגרואנד-מחתרתי, לא במיינסטרים, פחות מוכר. סייסמוגרף-מכשיר למדידת רעשי אדמה ורעידות אדמה. ניים דרופינג-כשמישהו כותב בפורום וסתם זורק שמות של להקות או זמרים סקיט-קטע מעבר בדיסק, בדרך כלל קצר. דיס-דיסריספקט, זלזול או ירידה על ראפר מסויים בתוך שיר בדרך כלל. סקרא'ץ-הסחם של "תקיעת" התקליט או סיבוב שלו בקצב שונה, שמייצר אפקט סאונד מסויים.

Black Shark

New member
מה שאני יודע..

פלואו-הזרימה של השיר. ביט-המנגינה של השיר. פריסטייל-שיר/קטע שממציאים אותו "על המקום". outro-קטע הסיום של הדיסק (?). סטוריטלינג-שיר שהוא מין סיפור כזה (משהו בסגנון של הפתיח של "הנסיך המדליק"?). לייבל-קבוצה של אנשים שעובדים ביחד,תאקט לדוגמא. אולדסקול-תקופה בתחילת שנות התשעים שנחשבת לסגנון בזרם ההיפ-הופ. אנדרגראונד-או "מתחת לאדמה" השירים שלא כולם יודעים עליהם.נראה לי שאפשר לשים שם את "ישראלים עצבניים 1:1".זה מחתרתי. סקיט-קטע קצר בתוך דיסק (אדי מהדיסק "האור והצל") ביפ-דיסק-זה בערך אותו דבר.ריב של שני ראפרים שהם עושים אותו על גבי השירים שלהם ובדיסקים. סקראץ'-צליל שיוצא כאשר הדי ג'יי מחזרי עם היד את התקליט אחורה. ראגא מאפין-זה סגנון מוזיקה ואני חושב שזה כמו ראגאיי רק יותר מהיר. מה שלא עניתי-לא ידעתי (ברור לא?) מקווה שעזרתי...

ת-ו-ד-ה !

עכשיו לפחות אפשר לקרוא משפט שלם בלי להתקע על מילה ... תודה לכל מי שענה! אתם אחלה!!!

King_E

New member
ביף ודיס זה ממש לא אותו דבר

ביף זה מריבה בין שני ראפרים. בדרך כלל זה נוצר אחריי שראפר X מביא דיס לראפר Y ואז ראפר Y מחליט להחזיר לX ואז X נותן לו עוד אחד וכן הלאה..... אז בעצם נוצר בינהם ביף.

Black Shark

New member
בגלל זה אמרתי "בערך" כי ידעתי שיש

איזשהו שוני בינהם ולא ידעתי מה בדיוק..

ראםJarasMan

New member
ראגה מאפין= ראפ ג'מייקני

שילוב של רגאי וראפ תורידי שירים של Sizzla או Buju Banton למשל, ותביני מה זה בערך גם "אני לא רואה ממטר" (לדוגמא) של מוקי- זה ראגה מאפין טוויסט- סוג של צמות צמודות אם אני זוכר נכון. doo wop- הסרט שהראפרים שמים על הראש, בדרך-כל על צמות צמודות, זאת אופנה, אבל זה גם כדי שהצמות לא יתפרקו מקדמת הראש.. את השאר אני חושב שהסבירו לך...

Samy A

New member
אוקיי נענה על מה שאפשר

פלואו - הזרימה של הרפאר על הביט. זאת אומרת הסגנון דיבור, המהירות, שינוי בטונים של הדיבור וכל מה שקשור לזה. אם נגיד תשמעי מישהו שר ראפ וזה לא מתאים לך באוזן השירה והקצב, אז יש משהו פגוע בפלואו. ביט - המנגינה עליה שרים :) פריסטייל - כשמישהו מתחיל לשיר על ביט בלי שהוא כתב מקודם, זאת אומרת באותו רגע ממציא את השיר וזורם איתו. דו וופ - לא בטוח במאה אחוז אבל נראה לי שזה כמו דואט או משהו. אאוטרו - לא קשור להיפ הופ אחותי :) סטוריטלינג - כשמו באנגלית הוא, סיפורי סיפורים. דוגמא : סטאן של אמינם. לייבל - אני לא בטוח במאה אחוז אז אני ישתוק :X אולדסקול - המממ... קשה להגדיר אותה במילים... זה סגנון של ראפ שבדרך כלל נמצא על סימפולים ישנים של ג'אז וקרוביו. הביט תמיד ישמע קצת "ישן" כפי שאומרים מכאן השם אולד-סקול אנדגראונד - מחתרתי. כל מוזיקה שמופקת ולא תחת שמה של חברת תקליטים גדולה. אממ.. אני מניח שפה יתפסו אותי הכי הרבה במילה אז אנשים שמבינים יותר ממני, כמו שי או פלג מוזמנים להרחיב
אוברדוס - יותר מידי דוסי. לא סתם. לא קשור לראפ חמודה ועדיף שלא לדבר על זה
סייסמוגרף - מה?! חחח לא קשור גם
ניים - שם דרופינג - להפיל, יש גם אנשים שקוראים ככה לקקי. סקיט - קטע, במקרה שלנו כל הקטעים שאת שומעת באלבום והם לא שירים מלאים או שירים בכלל. ביפ - ריב, ובמקרה שלנו ריב בין שני ראפרים או יותר. דיס - ירידה, במקרה שלנו שיר ירידה או פריסטייל ירידה סקראץ' - אפקט שדי ג'יי עושה בעזרת פטיפון, בעזרת האצבע הוא מזיז את התקליט מהר או לאט מהרגיל כך שנוצר הרעש המגניב הזה כמו בהמון שירים שאת בטח שומעת מידי יום. אם את רוצה סקראצ'ים איכותיים תורידי דברים של די ג'יי קיוברט
ממולץ בחום ראגאמאפין - הממ... לא ממש ממש מבין בזה אבל נראה לי שזה סוג של רגאיי. למרות שזה נשמע כמו עוגית סמים טעימה :) טוויסט - ריקוד... וזהו בערך

aieeoh

New member
או קיי יש לי אתר שיכול לענות לך...

הכתובת שלו היא http://www.hip-hop.vze.com/ אני מאוד מקווה שזה יעזור לך...יש שם מילון שלם איך לכתוב שיר ונראה לי שיש להם את רוב המושגים שאת רוצה לדעת אז בהצלחה לך...

הבהרות ודברים שלא התייחסו אליהם

Outro - הקטע האחרון בדיסק בד"כ סקיט (סקיט הוא קטע מוקלט שאינו שיר) הוך מאינטרו שזהו הקטע הראשון בדיסק. לייבל - בית הוצאה לאור של אלבומים. אנדרגראונד - הדברים שנמצאים בשוליים של ההיפהופ וזוכים לחשיפה נמוכה יותר, אבל זה בהחלט לא כל מני אומנים שמופיעים במועדונים נידחים כמו שנכתב - ישנם אומני אנדרגראונד שמוכרים מאות אלפי אלבומים. Overdose - סיבת המוות העיקרית של רוקיסטים =) רגאמאפין - רגאיי קצבי יותר, עם יותר תופים ולופים במוזיקה וקצב מהיר יותר.

גרוועע

New member
משהו שאף אחד לא דיבר עליו

ראגאמאפין-סוג מוזיקה ג'מייקני סגנון מיוחד של רגאיי שהתפתח בעשרים שנה האחרונות בסגנון הזה המוזיקה יותר קיצבית מאשר של רגאיי רגיל דוגמאות לאמני ראגא ישראלים: צ'ולו,פישי,סילברדון,בזוקה,מוקי,הברנש סי.די

Emc2

New member
בואו נדייק עד הסוף

סגנון הראגאמאפין הוא סגנון שקשה יחסית לזהות. אין לסגנון סימן הכר של ממש, ורוב מוזיקת הרגאיי העדכנית כיום יכולה ליפול תחת ההגדרה ראגאמאפין. ההבדל העיקרי בין סגנון הראגאמאפין לסגנון הדאנסהול הוא בעיקר השימוש בעוד יותר כלים אלקטרוניים (להבדיל מהכלים האקוסטיים של סגנונות הרגאיי המוקדמים) והטקסטים הבוטים, כאשר הם מתעסקים בעיקר בסקס ואלימות (פחות או יותר הגרסא הג'מייקאנית לגנגסטא-ראפ). הקטע הוא שהמילה ראגאמפאין בכלל לא באה מהשפת הפטואה (ג'מייקאנית), אלא דווקא מהספר Piers Plowman שנכתב במאה הארבעה עשרה, כאשר ראגאמאפין הוא שם של שד בסיפור. הדימוי של שד אמור לייצג את חברות התקליטים המסחריות (בבילון!) שמנסים ליצור טרנדים מוזיקלים חדשים כל כמה שנים ולהפוך אותם ללהיטים. השם הוא מעין סתירה עצמית כי חברות תקליטים ניסו לדחוף את הסגנון בשנות השמונים המאוחרות (בעיקר באנגליה, ואפשר לראות את זה בהשפעה החזקה של הרגאיי על הברייק ביט הבריטי של שנות התשעים המוקדמות) רק שלא ידעו איך לסווג את סגנון המוזיקה הזה, עד שמישהו עלה על הרעיון והשם פשוט נדבק. אומנים שנחשבים אומני ראגאמאפין בכלליות הם Cutty Ranks, Shinehead, General Levy, Tiger וכמובן Shabba Ranks.

גרוועע

New member
כל הכבוד על הבקיעות אבל

תיקון קטן באבילון משמעותו לא חברות התקליטים הגדולות אלא המערכת החברתית המושחטת ולרוב המילה מיוחסת גם למשטרה

למעלה