מושגים

מושגים../images/Emo70.gif

שלום אנשים..... אני מודה! אני לא מבינה גדולה בעולם ההיפ הופ ואני כל הזמן נתקלת במושגים כמו: פריסטייל, סקרצ'ים, ביטים... ואין לי ממש מושג על מה מדובר...! השאלה שלי היא אם יש מילון לכל המושגים האלה באיזשהו אתר או שיש דף עם המושגים האלה בפורום... לפי דעתי יהיה נחמד לפתוח בפורום מילון מונחים כמו בעוד הרבה פורומים (ע"ע ג'ניפר לופז) ...

Sister G

New member
דווקא יש מילון סלנגים

נגנבתי מזה אבל זה לא באינטרנט... זה לקנייה אז אני מעדיפה לא לקנות... אבל זה באמת רעיון נחמד

סבבה אז...

אני יעשה רשימה של מושגים שאני לא מבינה אותם וכל אחד ייתן פירוש למושג אחד (או לכמה... איך שבא...) יש מצב?

F1ReStArTeR

New member
סבבה... דברי :)

אני ישמח לעזור... בתקווה שאני לא יעשה לעצמי פדיחות... :)

Black Shark

New member
תשאלי,פה יענו לך על הכל!

יש כאן אנשים שהם כמו מילון בנושא!

אוקיי.... כנסו../images/Emo26.gif

אלה הם המושגים בנתיים, די הרבה אבל בכל זאת תודה לכל העונים! פלואו ביט פריסטייל outro doo wop סטוריטלינג לייבל אולדסקול אנדרגרואנד overdose סייסמוגרף ניים דרופינג סקיט ביפ דיס סקרא'ץ ראגאמאפין טוויסט

Sister G

New member
או.קיי.. די תקעת אותי פה..

נתת פה מושגים שחלק אני לא יודעת, וחלק אין לי מושג איך להסביר.. זה מה שאני יודעת (אני מקווה..) ביט - קצב, סגנון של המוסיקה. משו כזה... פריסטייל - כשמישהו לוקח מוסיקה/מוסיקת רקע של מישהו אחר ומשנה את המילים ועושה סגנון משלו.. נראה לי.. לייבל - אם אני לא טועה זה חברת תקליטים דיס - זלזול סקראץ' - כשהדי-ג'יים _המקצועיים יותר - עם התקליטים) מסובבים את התקליטים בזמן שהם פועלים וזה עושה כזה רעש של סקראץ' (שריטה)

F1ReStArTeR

New member
הנה

אוקיי, בלי להגיב לי על זה :) אני קצת גרוע בהתבטאויות. :) ביט - מקצב, קול אלקטרוני שחוזר על עצמו ונותן קצב "קופצני" למוזיקה OUTRO- בד"כ הטראק האחרון בדיסק מסוים, וזה קטע קצר שמסיים את הדיסק באיזושהי אמירה או משהו בסגנון. לייבל- חברת הפקות אולדסקול - ככה נקרא הסגנון הישן, יכול להתייחס להרבה דברים. אנדרגראונד - במוזיקה, זוהי מוזיקה לא מפורסמת (שלא מופיעה ב MTV :) ) שבד"כ מופיע במועדונים קטנים, לרוב אנשים שמופעים כראפרים במועדונים, ומפורסמים ברחוב. OVERDOSE - מנת יתר. סקיט - לא יודע איך להגדיר, אבל בד"כ זה קטע בדיסק שהוא לא שיר ומספר סיפור קטן. דיס- שיר שמישהו "יורד" על מישהו אחר, לרוב ריבים בין ראפרים. סקראץ' - "סריטה" שמקפיצים את המוזיקה אחורה וקדימה ויוצאים צלילים זהו, חלק מהמילים לא ממש הבנתי

F1ReStArTeR

New member
פריסטייל...

ראפר מקבל מוזיקת קרע, מקצב, והוא ממציא על המקום מילים לשיר, ו"מרפראפ" לקצב של השיר :)

טוב..

ביט - מוזיקת ראפ, בלי מילים פריסטייל - לשיר על המקום, בלי להמציא לפני סטוריטלינג - שיר שמספר סיפור לייבל - חברה או קבוצה קטנה בתוך חברת הקלטות אולדסקול - סיגנון ישן, משנות ה-80 בערך.... אנדרגרואנד - נגיד יש ראפר שלא מראים את הקליפים שלו בMTV ולא כל האנשים במדינה מכירים אותו, אז זה נקרא שהוא במחתרת, אנדרגראונד... משהו כזה.. :\ סקיט - זה קטע מאלבום, אבל זה לא שיר.. כמו ה"שיחות טלפון" בדיסק האור והצל ביף - ריב דיס - ירידה על מישהו ע"י שיר סקרא'ץ - כשהדיג'י מסובב את התקליט, אז המחט שורטת את התקליט ויוצא "סקראצ'" לא כתבתי את כולם, כי חלק אני לא יודע, וחלק אני לא יכול להסביר....

King_E

New member
אני אנסה כמה

פלואו - זרימה של ראפר, הדרך בה הוא שר. ביט - זה כמו אינסטרומנטל, זה הרקע, המנגינה בוא נגיד שהראפר שר עליה. פריסטייל - זה קצת שנוי במחלוקת, אבל בעקרון זה ראפ מאולתר על המקום. אאוטרו - ההפך מאינטרו, מה שסוגר אלבום. סטוריטלינג - זה סוג של ראפ שבו האמ סי מספר סיפור ולא שר באופן ישיר. לייבל - חברת תקליטים. אולדסקול - סגנון ראפ, זה פשוט התקופה הישנה. אנדרגראונד - זה מוזיקה שלא יצאה למיינסטרים, ולא ממוסחרת. overdose - זה לא מנת יתר?? סקיט - קטע מעבר קומי בין שירים. דיס - מהמילה דיס ריספקט, חוסר כבוד, זאת ירידה של ראפר על ראפר או אדם אחר. סקראטץ' - אני לא יודע איך להסביר את זה בדיוק, אבל זה כזה "צ'יקי צ'יקי" שדי ג'יי עושה בפטיפונים שלו (סלחו לי על ה"צ'יקי צ'יקי
) זה מה שאני יודע........

RunNGun

New member
סקיט זה לאו דווקא קומי

אני אישית חושב ש-Steve Berman האחרון היה טרגדיה בפני עצמה....

Da Judge

New member
תיקון קטנטן..

אאוטרו זה לא בהכרח סיום של דיסק.. הכוונה גם יכולה להיות לסיום של שיר מסוים, יציאה מהשיר יעני.. אוף איך אני מסביר את זה... אמממ.. נגיד, שירים עם אאוטרו ארוך ומעצבן מדי: D12 - It 'Aint Notinn But Music הרכיון - האינטרלוד מ"האור והצל".

למעלה