מורשתו של הגזען

YONA111

New member
מורשתו של הגזען

מה זאת המורשת הזאת? נתאר לעצמנו את התסריט הבא: מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה יורג היידר נרצח בידי טרוריסטים. בעקבות הרצחו מחליטה שרת החינוך האוסטרית לציין בכל בתי הספר באוסטריה את "מורשתו של היידר" אך מבלי להזכיר את דעותיו ופעולותיו הגזעניות והאנטישמיות. בעקבות מחאות אומרת שרת החינוך: "אינני נכנסת להיבטים פוליטיים אך היידר תרם הרבה לאוסטריה". מה היא "מורשת היידר" מלבד גזענות ואנטישמיות? ומה היא אצלנו "מורשת זאבי" מלבד הטרנספר הגזעני? בעימות הדמים הנורא שזה עתה נכנס לשנתו השלישית נהרגו קרוב לשש מאות ישראלים, רובם אזרחים פשוטים ותמימים שהלכו סתם ברחוב. איך זה שהאנשים האלה נשארים אלמונים, ומבין כל הקרבנות בוחרים ל"הנצחה" ו"הנחלת המורשת" דווקא את הכבשה השחורה שלנו, אדם שהפיץ שנאה ובנה קריירה פוליטית על הסתה לגירוש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים. למה להנציח דווקא אותו? למה להזכיר רק אותו בשמו בשיעורים מיוחדים בבתי הספר ובטכסים ממלכתיים? רק בגלל שהגזען הזה היה שר בממשלה, ואילו יתר הקרבנות ישרי הדרך היו סתם אנשים פשוטים ולא אח"מים? לידיעת שרת החינוך: את הילדים שלי אני אשאיר בבית ביום ראשון הקרוב. אין לא מוכנה שיחדירו להם את "מורשת זאבי".

אדטו

New member
די להסתה!!!

רבין אחראי לרצח 600 איש ועדיין יש יום זיכרון ממלכתי בשבילו

holy_sheep

New member
מה? כמה שטויות אפשר לכתוב במשפט אחד

רבין אחראי לרצח של אנשים. אתה מכיר משהו שהיה בתפקיד בכיר והוא לא אחראי? וגם אם כן, זה לא רלוונטי. הרבה אנשים שהיו בתפקידים כאלה, היו אחראיים על הרבה דברים, בין השאר על אנשים שמתו. ככה זה. הוא לא הסית! הוא לא המריד! הוא לא תמך בגזענות! רבין היה ראש ממשלה שנרצח על רקע פוליטי! יש לעשות הבדל עצום בין שני הדברים! נ.ב פעם הבאה- לחשוב לפני שכותבים. (ציטוט נבחר של המורה שלי לספרות) כבשה קדושה

Hendrix2

New member
אם כבר מדברים על אחראים

מה עם אריק? אחראי להירצחם של מאות ישראלים באינתפיאדה הנוכחית ולהירצחם של יותר מ 1700 פלסטינים. אריק היה אחראי ליצירת החיזבאללה בלבנון למי ששכח, ואריק במו ידיו עזר לחמאס להשתקם מהשניה שבה נכנס לתפקיד. הדם זועק מן האדמה לאריק שרון.

Aeroguy

New member
שרון אחראי להרבה יותר מזה:

רשימה חלקית בלבד: 1. הטבח של יחידת 101 בהנהגתו בקיבייה 2. מלחמת לבנון וכל מה שנגרר ונגזר ממנה 3. מפעל ההתנחלויות וכל הנגזר ממנו (לשרון נכסים רבים בהקמת מרכזי האפרטהייד הישראליים בפלסטין) 4. כל מעללי הדגנרל צמא הדם הזה בשנה וחצי האחרונות

אדטו

New member
סדר בדברים

קודם כל אני יהודי אז מן הסתם מעניין אותי יותר על גורל העם היהודי מן האוייב ברק אחראי למלחמת אוסלו ולכן הוא אחראי על כל הרוג והרוג יהודי יש 1700 הרוגים פלסתינים? כמה מהם מחבלים? בערך 80% לא ככה? זאת אומרת שאתה מאשים את שרון ברצח מחבלים? רק תשים לב לאן הגעת לתמיכה בטרור!!! חוץ מזה ערפאת אחראי ל"רצח" 1700 הפלסתינים ה"תמימים"

Aeroguy

New member
גיבוב השטויות הגדול ביותר

מאז המצע של מפלגת זכויות הגבר... אתה טועה בכל כך הרבה רמות, בכל כך הרבה הנחות שאפילו אין לי כוח להתחיל לפרט. תנסה לחשוב על זה לבד.

אדטו

New member
זהו?

נגמרו המילים? לא פלא... אין לך כוח לפרט? כן בטח אולי אין לך מה להגיד שתיקה יפה לחכמים

פרס בתקופתו תמך בהתנחלויות

ה"טבח"..... מה אני יגיד לך..... די כבר עם המעללים השטותיים הללו שרון הוא איש וראש ממשלה מצויין איש שמנסה עד עצם היום הזה לשנות את מה שברק עשה...

Aeroguy

New member
תמך?? תומך!!

בעצם ישיבתו בממשלה תומך פרס הלכה למעשה במלחמה הארורה של שרון ההתנחלויות.

של מי למה?

איפה בדיוק השלטון הדיקקטורי? זאת הבעייה... אתם חושבים שאם אין דמוקרטיה אז יש דיקטטורה...

זאת הבעייה!

האופוזיציה חושבים שאם הם לא נבחרו אז הם יכולים לעשות על כל מה שעולה ברוחם!!!!

pelegs

New member
אתה צוחק עלי

"כל מה שעולה ברוחם"... כן, הפגנות וסרבנות, זה כבר דבר שאסור (ובל נציין כי בתקופת שלטון השמאל של רבין ההפגנות כללו הסתה לרציחתו, ואנחנו יודעים מה קרה משם. אז תבדוק את שני הצדדים לפני הדיבור).

זה לא סותר!!!

אני אומר שעל האופוזיציה בכללותה לעזור לממשלה ולא לפגוע בה!!! בכלליות! אני לא מדבר על האופוזיציה של שריד אלא האופוזיציה בכלליות

pelegs

New member
לעזור לממשלה? גם אם הם נוגדים

את האידיאילוגיה שלך? אם אתה היית במולדת, היית משתף פעולה עם ממשלת שמאל(עבודה+מרצ לדוגמא) שמפנה התנחלויות? אם אתה היית בחד"ש, היית משתף פעולה עם מפלגת ימין(ליכוד+מולדת לדוגמא) שמקימה עוד התנחלויות ולא פועלת לשיפור רמת החיים של התושבים הלא יהודיים? נו באמת.

בשביל זה יש אופוזיציה

א. אני לא מבין למה נועד הדיון הזה. ב. ח"דש\מולדת לא היו בתוך קואליציות שנוגדות את האינטרסים שלהם הם היו באופוזיציה. והרעיון של האופוזיציה זה לתרום לקואליציה ולעזור לה ולא לדרוש שתתפרק, אלא לנסות לעזור לה בעצמה

זה לא סותר!!!

אני אומר שעל האופוזיציה בכללותה לעזור לממשלה ולא לפגוע בה!!! בכלליות! אני לא מדבר על האופוזיציה של שריד אלא האופוזיציה בכלליות

למעלה