מורשתו של הגזען

YONA111

New member
מורשתו של הגזען

מה זאת המורשת הזאת? נתאר לעצמנו את התסריט הבא: מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה יורג היידר נרצח בידי טרוריסטים. בעקבות הרצחו מחליטה שרת החינוך האוסטרית לציין בכל בתי הספר באוסטריה את "מורשתו של היידר" אך מבלי להזכיר את דעותיו ופעולותיו הגזעניות והאנטישמיות. בעקבות מחאות אומרת שרת החינוך: "אינני נכנסת להיבטים פוליטיים אך היידר תרם הרבה לאוסטריה". מה היא "מורשת היידר" מלבד גזענות ואנטישמיות? ומה היא אצלנו "מורשת זאבי" מלבד הטרנספר הגזעני? בעימות הדמים הנורא שזה עתה נכנס לשנתו השלישית נהרגו קרוב לשש מאות ישראלים, רובם אזרחים פשוטים ותמימים שהלכו סתם ברחוב. איך זה שהאנשים האלה נשארים אלמונים, ומבין כל הקרבנות בוחרים ל"הנצחה" ו"הנחלת המורשת" דווקא את הכבשה השחורה שלנו, אדם שהפיץ שנאה ובנה קריירה פוליטית על הסתה לגירוש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים. למה להנציח דווקא אותו? למה להזכיר רק אותו בשמו בשיעורים מיוחדים בבתי הספר ובטכסים ממלכתיים? רק בגלל שהגזען הזה היה שר בממשלה, ואילו יתר הקרבנות ישרי הדרך היו סתם אנשים פשוטים ולא אח"מים? לידיעת שרת החינוך: את הילדים שלי אני אשאיר בבית ביום ראשון הקרוב. אין לא מוכנה שיחדירו להם את "מורשת זאבי".

Moledet972

New member
ולמה אנחנו צריכים לסבול את

"מורשת רבין"? משרד החינוך מחליט מה ללמד. במיוחד, שזה לא סתם בן-אדם, אלא אלוף פיקוד המרכז לשעבר, ושר בישראל. - יורג היידר הוא לא שר כלל. בכל מקרה, לפים פורטאון יש יום מיוחד לזכרו. וזאבי נרצח ע"י ערבים, במימון ידידך(או שלא?) ערפאת.

shay or eli

New member
מורשת רבין

רבין הוריש לנו את התקווה לשלום ואת הרעיון ששני העמים יכולים לחיות זה לצד זה. זאבי הוריש לנו את הרעיון שאפשר לזרוק בן אדם מביתו, ארצו ומולדתו (זו לא המולדת היהודית בלבד) רק על סמך דמו. רצח רבין הביא את הקרע בעם ואת ההידרדרות של הדמוקרטיה הישראלית לשיא חדש. הוא הוכיח שיהודי יכול לרצוח יהודי. מה היה מיוחד ברצח גנדי? כמה שהוא טראגי, מזעזע וראוי לציון - הוא לא שונה מכל רצח אחר שבוצע באינתיפאדה הזאת. אולי נלמד גם את מורשתה של התינוקת שלהבת?

Moledet972

New member
תקוות זה דבר נחמד...

זה לא אומר שהן נכונות. גם לי יש תקווה שהערבים והיהודים יוכלו לחיות בארץ בשלום. אבל יש לי גם הבנה שזה לא יקרה. בסופו של דבר, מרבית ערביי יש"ע, וגם חלק קטן מהערבים אזרחי ישראל, יאלצו לעזוב. (ועוד דבר, יהודים רצחו יהודים פעמים רבות לפני רצח רבין. בכל מקרה, לא בטוח שיגאל עמיר הוא זה שרצח, או לא רק הוא)

yoavl1

New member
החלטת לחלוק על כל הגיון?

לסבול את מורשת רבין.....לא בטוח שיגאל עמיר רוצח.....מה עוד? בשנים האחרונות הימין כולו חי ומתבסס על ה"אולי לא"....ומחדיר אותו כ"בטח לא". מורשת רבין, ואתה יודע זאת, היא הרצון לחיות בשלום, הכבוד אחד לרעהו ללא הבדלי דתות, והשאיפה לחיים נוחים ובטוחים. כשמזכירים את מורשתו,לא מדברים על החזרת שטחים,כן או לא. מורשת גנדי, ויש לי את מלוא הכבוד לגנדי, היא גזענית. גנדי היה לטובתנו מן הסתם ואוהב ישראל מושלם, אבל דרכו היא לא דרך וזה שהוא נרצח בידי בני עוולות פלסטינים, לא הופך את דרכו לאנושית יותר...

MoOsHoN16

New member
אהה ואוסלו זה דרך אנושית יותר?

לקחת עם לכפות עליו הנהגה מחו"ל לתת לה נשק שהיא תשתלט על אותו עם...זה אנושי? ואני בכלל לא מדבר על מה שזה עשה לנו בתור עם... גנדי דיבר על טרנספר מרצון ויבוא היום וכלנו נראה שהוא צדק ורק דרכו היא הדרך! אל תתבלבלי בין כהנא ולבין גנדי!

yoavl1

New member
לכפות?

80-90 אחוז תמיכה בעראפת גם היום זו כפייה?? וכן, זה הרבה יותר אנושי מלעקור אנשים מבתיהם.... מרצון??? אולי כמה בודדים,עשרות, מאות, אלפים....אבל לא 3.5 מיליון איש.

totony

New member
אם אתה מאמין באותן בחירות

אז אתה ממש תמים... אותן בחירות היו רק בשביל היופי, כדי להראות למערב שהאין להם מה לדעוג, ושהכל מתבצע באופן דמוקרטי. באותה מידה אפשר להגיד שברית-המועצות הייתה דמוקרטית!!! הרי גם שם התבצעו בחירות מסויימות. שתוצאתן הייתה מצופה ולא תלוייה כלל בעם...

yoavl1

New member
סטית מהנושא קצת....

אז אני לא מאמין לבחירות....בעצם לא היו בחירות שם עדיין. יש רק בינואר. אבל העניין פה היה על הטרנספר. הדבר הלא אנושי הזה שאתם מציגים כפתרון אנושי ועוד מרצונם של הערבים....נו, תתעוררו....

totony

New member
אני לא תומך בטרנספר....

אבל איני חושב שגנדי הזיק לישראל... והוא לא השאיר מורשת רעה... בעצם, הוא לא השאיר מורשת כלל. מולדת של היום זה לא מולדת כמו שהייתה בתקופת גנדי... לגבי העניין השני, אבל אני דיברתי על כל הבחירות שנערכו לפלסתין, לא הבחירות הקרובות... כל הבחירות בפלסתין היו העמדת פנים.

yoavl1

New member
צודק...העמדת פנים

אלו לא היו בחירות אמיתיות...אלא כמו בסין, ובסוריה. בחירות עם מפלגה אחת ומועמד אחד והפחדה אחת גדולה!

´מורשת רבין´ מול ´מורשת גנדי´

זה קרב אבוד מראש. שתי הדרכים פשוט מגעילות, מכיוון שמדובר בחינוך פוליטי לחלוטין. אם היה משרד החינוך רוצה להעביר מסרים חינוכיים בעניין, היה מדבר על ציונות ועל תרומה לחברה, שני נושאים שגם גנדי וגם רבין מתקשרים אליהם. אבל הוויכוח על ללמד אוסלו/ללמד טרנספר בכלל לא רלוונטי- אסור ללמד לא זה ולא זה, זה חינוך פוליטי שמנוגד לדמוקרטיה.

Moledet972

New member
משרד החינוך החליט שלא ילמדו על

הטרנספר, אלא על גנדי עצמו, לעומת רבין, שלומדים את דעותיו הפוליטיות(וגם מלמדים לתמוך בהן)

EverMan

New member
מלמדים את השלום כערך , לא כדרך.

שלום הוא ערך אוניברסלי שעל כולם לכבד ולהוקיר. לא מדובר על אוסלו , אלא על שלום באופן כללי.

MoOsHoN16

New member
כבשה שחורה?!

חתיכה של סהרורית! מה את יודעת עליו בכלל? השמאל סימן את זאבי כמטרה! ורק בגלל שהוא דיבר אמת! כל מה שהוא חזה התברר כי אמת!

yoavl1

New member
מה הוא חזה בדיוק?

ספר לי מה הוא חזה בעצמו שהתברר כאמת....

SAtAnic Soul

New member
מה הוא חזה

1. שערפאת איננו פארטנר 2. שהסכמי אוסלו הם עבודה בעיניים 3. שהפלסטינים לא מכבדים הסכמים ועוד הרבה... דרך אגב, ביום הזכרון ליצחק רבין אני לא מתכוון לעמוד בדקת הדומייה. אין סיכוי. בדיוק כמו שהשמאל רואה את גנדי כגזען ופאשיסט, ומזלזל בעומק האובדן בעקבות רציחתו, אני רואה את רבין כבוגד וכאדם שהרס את המדינה. אני לא מתכוון לעמוד לזכרו. לא ולא. כבוד כלפי רבין- אתם יודעים לדרוש כבוד כלפי גנדי- אתם לא נותנים. ולהזכירכם- הוא היה יהודי. אני לא מבין למה לא עושים דקת דומייה לזכר גנדי. מה, צריך שהוא יהיה ראש ממשלה בשביל שיזכרו אותו? צריך שירצח ע"י יהודי?! לא משנה בידי מי, גנדי נרצח ועדיין אין יום זכרון לכבודו. פשוט בושה. עד שלא יהיה יום זכרון לגנדי- אין שום סיכוי שאני אעמוד לזכר רבין. זו אינה פרובוקציה- אני דורש צדק ושוויון.

EverMan

New member
זה לא ניבוי

זה להיות באופוזיציה ולצעוק נגד כל מה שהממשלה עושה. וכן , להבדל ממך אני אעמוד לגנדי בדקת דומיה , כי אני מכבד את הבן אדם. אבל אני לא אתן לאנשים להלל את האידיאולוגיה שלו. ויש הבדל בין מנהיג שנהרג על רקע אידיאולוגי לבין אחד שמת סתם כי בטעות הוא שר. ובטח שלא צריך להנציח את דרכו השלולה והזוועתית בגלל זה.

SAtAnic Soul

New member
מת סתם?

לא, גנדי לא מת סתם. הוא מת כי רצחו אותו , בני עם שפל וחסר אנושיות, ואתה מתעקש להגן עליהם. דרכו השלולה והזוועתית? אם להגיד את האמת בלי שום הסתייגויות זה דבר זוועתי- אני גאה להיות חלק מממשיכי דרכו של גנדי! אני חושב שעדיף להגיד את האמת בפנים מאשר למכור לעם הסכם מוות במסווה של הסכם שלום!

EverMan

New member
אני הגנתי על רוצחי זאבי צ´יפמנק ?

אתה מעדיף להגיד את הארס מאשר את האמת... אתה מעדיף למכור מלחמה מאשר שלום... אתה מעדיף הרבה דברים ורק לא שיהיה פה טוב ! ואתה ממשיך לחרחר ריבים בעודך מגדף את מורשת רבין ומשווה אותה לרצח כזה. רצח רבין צריך לזכור ולא לשכוח כדי שנישאר דמוקרטים ושנבין למה אסור לרצוח אנשים ! רצח גנדי זה עוולה , אבל זה אחד מבין 600 איש נוספים שמתו על מזבח מלחמת שרון וערפאת ... שהיה אפשר לסיים את זה מזמן !

למעלה