מורפיוס הקלטנו...

Petruccijr

New member
מורפיוס הקלטנו...

הקלטנו שיר אינסטרונמנטלי ערן -תופים זיו - בס דניאל - גיטרה עופר - קלידים

אני זה זיו כאילו...

ולא נחזיר את השיר הזה... סתם... רדו מדניאל... מסכן... אבל נשבע לכם שהוא בדק אותה ושהיא לא מצאה חן בעיניו... היה לו כבר את הכסף... טוב תשמעו ותתנו את כל הביקורות

yoni162

New member
בתכלס

משעמם. יש קטעים יפים, קטעים מצחיקים, וכל מיני. I laughed, I cried, I became a part of it. תמשיכו, אתם בכיוון הנכון, פשוט תנסו לעשות את זה יותר פשוט ומלודי (לדעתי).

ram liran

New member
נחמד...

בהחלט נחמד. אם לא הייתי מכיר את דרים תיאט´ר הייתי ממש מתלהב ממכם, אבל אני כן מכיר את דרים, ופשוט שומעים שאתם מנסים בכוח להיות כמוהם. הנגינה טובה, הרעיונות טובים, הסאונד לא-רע (יחסית), אבל... כל האווירה פשוט... מופלצת מהתחת! (מצטער, אין לי דרך אחרת לנסח את זה). אתם מגדירים את עצמכם כ"רוק מתקדם", אז כמה מילים על רוק מתקדם: א. הדבר שהבריח אנשים מהרוק המתקדם באמצע-סוף שנות ה70 היה הפלצנות (ELP מייצגת נאמנה את הפלצנות, אבל היא לא היחידה). השיר שלכם פלצני בערך באותה מידה כמו "תמונות בערוכה". וזו לא מחמאה. ב. כדי להיות "מתקדמים" דרוש קצת יותר מהיכולת לשנות מקצב כל דקה. "מתקדם" אין פירושו מורכב! "מתקדם" הכוונה היא לשינוי תמידי, הרצון תמיד לזהות את העתיד, להיות צעד אחד לפני כולם (מישהו פה אמר אוונגרד?
). לפי ההגדרה הזאת מה שאתם יצרתם הוא לא "מתקדם" שום אופן. זה 100 אחוז חיקוי. התוצאה בהחלט מעוררת הנאה, אבל... מצטער, זה לא מספיק. תמשיכו להתאמן, תנו קצת יותר רגש וקצת פחות פלצנות מוזיקלית (הבנו שאתם יודעים לנגן מהר...) ותנסו כמה שיותר לחדש - ותהיו אחלה. כי הנגינה באמת טובה, ויש רעיונות טובים. עלו והצליחו! Rambo

Petruccijr

New member
אנחנו ביחד 4 חודשים תן זמן

ובקשר לגיטרה אני מנגן 8 חודשים בסוף החודש הזה תן זמן אני לא יודע בדיוק מה לאמר אנחנו בני 14 תן זמן אני חושב שהקטע מאוד יפה והייתי אומר את זה גם אם הוא לא היה שלי

ram liran

New member
שפטתי את הקטע אובייקטיבית...

כשכתבתי את הביקורת - לא עניין אותי כמה זמן אתם ביחד וכמה זמן כל אחד מכם למד לנגן. זה גם לא אמור לעניין אותי. ידעת שבוז בארל (הבסיסט והסולן של קרימזון ב71) לא ידע לנגן על בס כשהוא הצטרף לקרימזון, וכמה חודשים אחרי זה הוא כבר ניגן באלבום (איילנדס)??? אני לא חושב שזה עניין את מבקרי המוזיקה (וכמובן את המבקר הביקורתי מכולם - רוברט פריפ) של אותה תקופה. כמו שאמרתי - תורידו קצת את מינון הפלצנות, תעלו את מינון החדשנות ויהיה בסדר!
Ram-bo

Petruccijr

New member
אנחנו גרועים?

וואי ממש ביעסתה השקעתי תחיים שלי בשיר הזה ןדרך אגב יש המון קטעים מקוריים בשיר הזה אנחנו כתבנו את רוב השיר לפני שהכרנו את דרים תיאטר ואחרי זה שמענו אותם ולקחנו השראה על 2 קטעים קצרים מרים תיאטר

ram liran

New member
לא אמרתי שאתם גרועים!

אתם לא גרועים שום פנים ואופן. Ram-bo

metronomic

New member
מורפיוס

טוב כל הפלצנים למינהים שכתבו לנו הודעות על השיר שלנו אני רוצה לשמוע דברים שלכם ליפני שאתם מבקרים ככה כי במקרה הסאונד מאן שלנו התקשר אלינו היום ואמר שהוא מת על הקטע וביגלל שלא היה לנו מספיק זמן לעשות מיקסים וסאונד אז הוא לוקח את זה על עצמו כפרויקט ואתם תשמעו את הקטע בסוף ותדברו איתי וקינג קרימזון זה באמת ענק אבל יחי ההבדל בינם לדרים טיאטר מי שיותר אוהב נגינה שילח לדרים וליקוויד טנשיון ומי שיותר אוהב נגינה נחמדה (כי אף להקה לא מגיעה לדרים טיאטר לא קינג קרימזון ולא כאמל ולא יאס ולא ראש ...)אז שילך באמת לכל הקלאסיקות ולדעתי הם בכלל לא אותו סיגנון מוסיקה זה כמו להשוות בלאק מטאל לדף מטאל זה דומה אבל עדיין לא אותו דבר זהו

ram liran

New member
פכככככ!!!!!!!! ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

וואו, זה היה צחוק בריא!
הנגנים בדרים תיאטר יותר טובים מהנגנים בקרימזון?? חחח... רואים שאתה לא מכיר את קרימזון! רוברט פריפ - אחד נגני הגיטרה הכי טובים אי פעם, אם לא הטוב ביותר. אי אפשר בכלל להשוות בינו לבין פטרוצ´י. פריפ לוקח בהליכה. מה גם שפריפ הוא מוזיקאי מדהים (בלי קשר לטכניקה על הגיטרה) ופטרוצ´י...לא.
ג´ון ווטון - אחד מנגני הבס הטובים ביותר. הבסיסט שאני אישית הכי אוהב. תשמע את קרימזון בהופעה (הנייטוואץ´ או הגרייט דסיבר) ותבין כמה הוא ענק. ביל ברופורד - המתופף הכי טוב בעולם, ללא ספק. פיתח סאונד מאוד מיוחד ששילב ג´אז, רוקאנ´רול ו"ברופורדיות".
פשוט מדהים. דרים נגנים טובים מאוד, אבל הם בכלל לא בליגה של קרימזון. מצטער.
Ram-bo

funkbass

New member
רק משהו קטן......

לא שאני נגד מה שאמרת ..... אבל אתה מדבר על אחד ההרכבים מניי רבים של קרימזון .... בכל עשרות השנים שהם פעלו עברו המון שינויים ... למעשה פריפ היה קינג קרימזון וכל פעם עם נגנים אחרים..... אני אישית לא סובל את דרים תיאטר... ואני חושב שאין נגן אחד שאי פעם ניגן עם קרימזון שלא היה מוזיקאי/נגן פחות טוב מאחד הנגנים של דרים!!!! ההרכב האחרון של קרימזון כלל את אחד הבסיסטים הבאמת יותר טובים בעולם ... tony levin

cut2

New member
רם דיבר על ההרכב הטוב ביותר שלהם!

ההרכב של 72-74 הוא ההרכב החזק והטוב ביותר של קרימזון. יש לו עוצמה, יש לו קומופוזיציות מדהימות, יש לו פיל נכון, יש לו רגש, ויש לו גם סאונד בו זונה (הבס של ווטון באוברדרייב , זה פשוט מושלם!), פשוט הרכב ענק. מיד אחריו מתייצב ההרכב של שנות ה80 וה90, זה עם טוני לווין המעולה. טוני לווין מיוחד נורא וזכור ככזה, כתוצאה מהשימוש (החדשני-מהפכני) שלו בבס מסוג CHAPMAN STICK, כלי מדהים בעל 10 מיתרים (!). מומלץ לשמוע את האלבום LARKS TOUNGE IN ASPIC משנת 73 כדי לטעום מקרימזון "הקלאסית", זאת עם ההרכב של ווטון, ברופורד ופריפ, ואת DISCIPLINE משנת 81 כדי לנסות את קרימזון החדשה, האלטרנטיבית, שהצליחה להוכיח (לפחות לי), שגם בשנות ה80 עשו מוזיקה טובה. קצת, אבל עשו. ההרכב של DISCIPLINE כולל את טוני לווין על הבס, ביל ברופורד על התופים, רובט פריט על הגיטרה המובילה, ואדריאן בלו בשירה וגיטרה מלווה. ממש ממש ממולץ! אין כמו קרימזון, ודרים תיאט´ר, עם כל הכבוד, עושים פרוג-מטאל, כך שאין ממש מקום להשוואה - אבל אם תיקח נגן-נגן, אין ספק שקרימזון יותר טובים, ואני בטוח במאת האחוזים, שכל מבין עניין (ולא פוזר חסר השראה) יסכים איתי - פשוט להקשיב לאלבום LARKS ולהבין... CUT2

ram liran

New member
יפה אמרת! ../images/Emo13.gif

רק שלדעתי ההרכב של שנות ה80 נמצא הרבה הרבה הרבה אחרי ההרכב המקורי של קרימזון. לדעתי, ההרכב הטוב ביותר של קרימזון הוא אותו הרכב מפורסם של 72-74 (פריפ, ווטון, ברופורד, קרוס ומור), אח"כ ההרכב הראשוני (פריפ, סינפילד, מקדולנד, גייליס ולייק), אח"כ ההרכב של ליזארד (פריפ, סינפילד, האסקל, מקלוך וקולינס), אח"כ ההרכב של שנות ה80 (וגם הדאבל-טריו המפורסם של שנות ה90) וללא ספק ההרכב החלש ביותר הוא ההרכב של איילנדס (פריפ, סינפילד, קולינס, בארל ו-וואלס), למרות שהתוצאה (איילנדס) מספקת בהחלט, לדעתי. אין כמו קרימזון!
Ram-bo

insomniac

New member
יש לי שאלה אלייך...

אתם יודעים שיש כזו להקה שקוראים לה מורפיוס? כי אם כן, אז אתם גנבתם את השם... ואם לא... אז גנבתם את השם בטעות... (לא חוקי) ד"א - בת זונה של להקה, מורפיוס המקורית... רון.

cut2

New member
דעתי על הקטע.

דבר ראשון, אני חייב לאמר את זה קודם, זה מריחה - יש כמה נושאים טובים בקטע, אבל מרחתם שם כמה דקות, לדעתי, על שום מאומה - או בקיצור, יש עניין בקטע, אבל רובו משעמם. רוק מתקדם, כפי שאתם מתקראים, אינה מתימר לנגן מהר או מתוסבך. מי שטוען כך, כנראה שאינו הבין את מהות הרוק המתקדם. רוק מתקדם, מטרתו העיקרית הוא לתת אלטרנטיבה למה שהאוזן כ"כ רגילה, מהלכים מורכבים ובנויים יותר, שאיבה ממחוזות המוזיקה הקלאסית והג´אז, והעיקר - לא להישמע כמו אף-אחד אחר. ואת זה אתם לא עושים. נניח שאני מאמין לכם שאתם לא מושפעים ממש מדרים - אתם נשמעים בדיוק כמו שילוב של אימג´ס אנד וורדס ו- סינס פרום א ממורי. אז כבר - רוק מתקדם זה לא. אבל זה ממש דרים תיאטר, רק מרוח יותר. להלחנה אין מעוף, היא לא מגרה את האוזן, והיא לא עושה לי חשק לשמוע. מצטער, זה מה שאני מרגיש. אולי הבעיה בפרוג-מטאל היא באמת, שזהו סגנון כ"כ דיקטטורי, ומובל ע"י דרים תיאטר, ואחריהם ראפסודי ושאר חברים - שמצהירים, רובם, ביודעין ובפומבי, שהם פשוט רוצים להיות כמו דרים תיאטר. ואם להקה גדולה כמו ראפסודי מכריזה דבר כזה, למה שלהקה חביבה (בשיא הכנות! יש לכם כישרון, אבל תמקדו אותו ותלחינו מחדש, לדעתי) מישראל לא? הרי הם האבא הרוחני בקטע הזה... מקווה שלא נפגעתם, ואם כן , אז אני מצטער. CUT2

יפה מגניב

ולא בוגר.... אין שום דבר רע בלא להיות בוגר אבל זה הגורם היחיד לתגובות של הרבה מהאנשים פה אני אומר כול הכבוד והרבה סחתיין על הקטע בקשר לביקורת Petruccijr תיצור קשר בICQ 142174397

למעלה