מורה לנהיגה מומלץ

markzuk

New member
מורה לנהיגה מומלץ

שלום אנשים .
כמה שאלות בנושא נהיגה באונטריו איזור טורונטו
א. איפה כדאי לעשות טסט - דאונסוויו , או מקום אחר ?
ב. יום מומלץ לבוא לעשות גם את התאוריה וגם את ה- G ?
ג. האם כדאי לקחת 1-2 שעורי נהיגה ( אני בעל 25 שנות נסיון נהיגה )
ד. מורה לנהיגה מומלצ\ת באיזור נורט-יורק או טורנהיל - שמעתי את השם סבטלנה כאן , אבל אני לא יודע מה מספר הטלפון שלה. 8283

תודה רבה

lisi1818

New member
מורה לנהיגה

647.638.2577/ 905.761.6135 שמעון
לא משנה היכן שעושים טסט במיוחד שיש לך נסיון של 25 שנים. מומלץ לקחת 2 שעורים.
אתה צריך להזמין תור לא משנה היכן בקיץ זה יותר עמוס.
בהצלחה

markzuk

New member
תודה ושאלה

ליסי תודה רבה.
רשמתי לפני את שמו של שמעון. נדמה לי שראיתי מודעה שלו באתר שלום טורונטו.
לגבי הזמנת התור - זה בעיה כי בלי מעבר מבחן התאוריה לא ניתן להזמין תור. ובין מבחן התאוריה לבין הטסט , לא ניתן לנהוג כי זה בעצם G1 ולפי החוק בעל רשיון זה לא יכול לנהוג בלי מלווה ( וכפי שהבנתי גם אינו יכול כבר להשתמש ברשיון הישראלי או הבינלאומי שלו)
וזו ממש בעיה
ולכן הבנתי כי כדאי לנסות לעשות את שניהם בו היום , על בסיס מקום פנוי עקב ביטול .

אשמח לשמוע דעה נוספת

lisi1818

New member
טסט

לך מוקדם בבוקר למשרד הרישוי ותשאל אם מישהו ביטל ואז תוכל לעשות את הטסט. רצוי לעשות מבחן תיאוריה ולאחר מכן טסט.
אתה יכול להתקשר לכל משרד רישוי בעיר או מחוצה לה להזמין יום ושעה. שמעתי שגם המורים יכולים להזמין לך
אבל הם ידרשו תשלום נוסף. כמו כן אם תמצא מקום מחוץ לעיר תצטרך לשלם למורה עבור המכונית שלו
פלוס הקילומטרים והזמן שלו. ידיד שלי עשה כך עלה לו 300 דולר שזה בזבוז לפי דעתי.
אם הגעת לטורונטו לאחרונה מותר לך עם רשיון בינלאומי לנהוג 60 יום.

markzuk

New member
תשובה

תודה ליסי
אצלצל לשמעון.
יש לי רכב שכור , לא צריך רכב של המורה .
אני כאן מהנחיתה האחרונה פחות מ-60 יום
אולם סה"כ מה- landed , יותר מ-60 יום
אז ניראה לי שלא צריכה להיות בעיה .

האם יש המלצה מיוחדת ? או שגם דאונסוויו וגם אורורה הם בסדר ?

זה משנה אם זה בימים גשומים ?

giri

New member
הצעה כללית

זה בהחלט רעיון טוב לצמצם טווחים, אבל קח בחשבון שלא תמיד עוברים טסט ראשון, ואם לא עוברים, אז יכול להיות שתהיה בנקודת זמן מסויימת בלי רשיון עצמאי. כדאי להערך לזה.
דווקא כנהגים מנוסים קשה לעשות את הרושם הנכון על הבוחן לדעתי.

markzuk

New member
אם לא עוברים

לפי מה שקראתי, אם לא עוברים ת ה-G אפשר לבקש באותו היום לעשות G2
שהוא קל יותר .
האם נכון?

giri

New member
אני לא יודעת לענות לך

אני עשיתי את הטסט שלי באלברטה.
אצלנו אם אתה נכשל אתה לא יכול לנסות שוב באותו היום אלא צריך לקבוע מחדש ביום אחר. מצד שני אצלנו אתה עובר תיאוריה וצריך לחכות לאישור של הפרובינציה בשביל לעשות טסט לרשיון מלא, כך שממילא יש לך שבועיים של התקרחנות עם נהג מלווה.
ברמה העקרונית, גם אם יש לך אפשרות לעשות את הטסט הקל יותר באותו יום, לדעתי יהיה נבון להיערך כך שאם לא תעבור לא יקרה כלום. אם אתה בונה על לצאת משם עם הרכב בלי שיש מישהו אחר עם רשיון בשלוף, זה עלול להגמר במפח נפש. למה לא להתכונן לכל האפשרויות?
כשאנחנו (אני ובעלי) עשינו רשיון מקומי עשינו אותו לסירוגין, כלומר עד שלי היה רשיון ביד הוא לא עשה תיאוריה, וכך היינו מכוסים (גם אם באי נוחות מסוימת) לכל הזמן. אני נכשלתי בטסט הראשון (איזה עצבים!!) ונאלצתי לחכות עוד שלושה ימים לתור לטסט חוזר. תוסיף לזה שבועיים וחצי שחיכינו לנייר, יצא ששלושה שבועות בערך הייתי כבולה לנהג מלווה. בהחלט תענוג מפוקפק. אח"כ בעלי עשה תיאוריה, והניירת שלו הגיעה כשהיינו בטיול לארה"ב - שבו אני הייתי צריכה לנהוג כי כבר לקחו לו את הרשיון. לפחות הוא עבר על הטסט הראשון
אבל באמת, כדאי להיות מוכן לרע ביותר ולהיות מופתע לטובה

למעלה