מורה הומופומבית

מורה הומופומבית

אממ היום היה לי שיעור לשון. ילד אחד החל לקלל את השני בזה שהוא הומו או משהו כזה, ואז המורה אומרת "למה בראש שלכם יש כל הזמן הומואים?" אז אמרתי לה "הומואים הם בני אדם" ומה החצופה ענתה לי? "בני אדם אבל שלא יכנסו אליי הביתה", אז אמרתי לה "אבל הם גם בני אדם!" והיא אמרה לי, "הם רק אנשים סוטים ואני לא הולכת לבזבז עליהם את השיעור." והמשיכה בשיעור כאילו לא קרה כלום. זה ממש עיצבן אותי. ואם בכיתה יש הומואים? מה הם יכולים לחשוב? האמת שאני לא לקחתי קשה, זוהי רק השקפת עולם של אישה בשנות ה..לא יודע כמה, ואני תוהה האם לפנות למנהלת? או פשוט לא לעשות עם זה כלום?

אם העזת

לומר למורה בפני כל הכיתה ש "הומואים הם גם בני אדם", אני מבינה שאתה ממש לא בארון, מה שמאפשר לך ללכת חופשי למנהלת ולידע אותה. כדאי מאוד! אתה תטעה אם לא תגיב לזה! לא ייתכן שדברים כאלה יצאו מפה של מורה. המורה שלך חולת נפש נשמה שלי, ואל תפחד שהיא "תתנקם" בך אחר כך! אל תשתפן! להיפך, היא תבין שהיא החסרת מוח. ואם היא תגיד לך משהו על זה שהתלוננת אז תענה לה שהאם זה שהיא פגעה בך זה כן מותר לה ?!!! אפשר גם בעילום שם...

כiכב ijפל

New member
../images/Emo41.gif מה?!

אם היא אומרת שהומואים הם סוטים [כי זו דעתה] אז היא חולת נפש? נו באמת.

rasmus girl1

New member
אמונם דעתה,

אבל יש גבול וצריך לדעת לפעמים איך לדבר.. אישית,הייתי נפגעת,אם אתה לא מתבייש תלך למנהלת שתדבר איתה והמינמום שלפחות תבקש ממך סליחה.

היית ניפגעת ביגלל

שזה דבר שנוגע לך,כלומר אם היא אמרה את זה אז היא כללה גם אותך.אבל אם בן אדם לא הומו ואפילו שהוא לא מסכים איתה,זה לא נוגע אליוהוא לא ניפגע ולכן גם לאיעשה כלום

כiכב ijפל

New member
../images/Emo41.gif זה שהיא לא יודעת איך לדבר

וזה שהיא מתבטאת על פי ההומופוביה שלה לא אומר שהיא חולת נפש. כמו שיש להתרעם שהיא אמרה סוטים וזרקה מילים מיותר לזרוק מילים כבדות אחרות כגון חולת נפש זו הגזמה מיותרת.

צודקת

וזאת זכותה המלאה לחשוב שהומואים הם סוטים,אומנם חשיבה מוטעית,ומקוממת אבל זאת זכותה

כiכב ijפל

New member
../images/Emo41.gif נכון

אבל זה עדיין לא אומר שהיא חולת נפש זה אומר שהיא חורגת מהנהלים.

היא מורה!

והיא מעלה בתפקיד שלה בזה שהיא העבירה מסר לכיתה שלמה שהומואים=סטיה... יכול להיות שהיוסי שליסל הבא [הדוקר במצעד בי-ם] שמע אותו דבר מהמורה שלו, גם אם זאת דעתו האישית, ועקב כך החליט לדקור הומואים... המורה היתה צריכה לדעת שזאת לא הבמה הראויה לומר את דעתה האישית ואם היא עשתה את זה ש-ת-ש-ל-ם

רייל

New member
מה, אם אתה אומר ש"הומואים הם

גם בני אדם" אז זה אומר שאתה הומו? מה זה קשור בכלל. אני בהחלט הייתי הולכת עם זה למנהלת, אפילו למשרד החינוך אם הייתי יכולה. דבר כזה לא יכול לקרות. זו מערכת חינוך, וכשמורה אומר דבר כזה מול פורום של כיתה זה נותן הרגשה שזה לגיטימי לחשוב ככה ועוד להצהיר. אולי לא לך, אבל אולי לאנשים שהם קצת נרתעים מהומואים ועכשיו הם ירתעו יותר. ונגיד המורה הזו הייתה מלמדת כיתות יותר נמוכות? ז', נגיד? זו שכבת גיל שבזמן הזה רק האופי שלהם מתגבש, אסור שיהיה מישהו שיכניס להם דברים כאלה לראש. סעמק, זה מעצבן.

Antithesys

New member
חחחח...

הייתי מציע להתעמת איתה מול כל הכיתה ולא לתת לה לעבור על סדר היום...אבל אם אבד המומנטום אז לא חשוב....אל תחפור סתם
בכל מקרה אל תפגע סתם עוד הומופובית מזדקנת

Mr Squirrel

New member
לא הבנתי אבל...

"הומואים הם גם בני אדם" איך לעזאזל זה קשור למה שהיא אמרה? P:

אממ אולי

הוא התכוון להגיד ש...למה שלא יהיה לנו בראש הומאים ...הרי הם בני אדם רגילים... כאילו למה היא אומרת "למה יש לכם בראש הומאים" כאילו שזה רע

yotem 16

New member
דעתי../images/Emo83.gif

אני חושב שבהחלט יש מקום ללכת למנהלת. לדבר איתה בצורה מכובדת ויפה, להסביר לה מה קרה. גם אם היא לא תעשה שום דבר- אני חושב שזה חשוב שהיא תדע את זה. אני אישית עשיתי את זה כמה פעמים, ואני חייב בעניין הזה לתת לעצמי את הקרדיט. אם לא הייתי הולך ואומר ומתלונן על הערות הומופוביות שונות מפי מורים/תלמידים- זה לא היה נמנע. בשנה האחרונה בעקבות היציאה שלי מהארון הבית ספר הפך לסביבה מאוד תומכת ומקבלת. נעשו כמה וכמה ימים מרוכזים בנושא זהות מינית, צויין יום המאבק בהומופוביה, ישנה פינה שלמה בבית ספר שמוקדשת לנושא עם דגל גאווה ענק וגם בארון הגביעים- תעודת הוקרה מחושן על יצירת סביבה תומכת לנוער בבית הספר. אני חושב שזה חשוב להביע את דעתך בנושא הזה, להראות שאכפת לך ושמציק לך. מה שכן, אני נגד התעמתות עם המורה עצמה במהלך השיעור בתוך הכיתה. עדיף להיות חכם במקרים האלה. סביר להניח שאם היית מתעמת איתה באותו הרגע זה לא היה מניב תוצאות מסויימות, כי הרי עם כל הכבוד- אי אפשר לשנות חשיבה של בן אדם בעימות קטנטן תוך כדי שיעור. לכן אני חושב ששיחה עם המנהלת היא דבר טוב. לא כדי לפתוח במלחמת נגד ולעורר מהומות- אלא פשוט להראות שלמישהו זה מציק, להסב את תשומת הלב שלה לעניין הזה. בתור מנהלת היא הראשונה שאמורה לדעת שלמורות כמובן יכולות להיות דעה פרטית משלהן בנושאים שונים- אבל ברובם אסור להן להביע אותה מול התלמידים, ובטח שלא בצורה כזאת. לדיון שהתקיים למעלה- לא, היא לא חולת נפש, ואני חושב שסתם נוצר כאן אישיו מבחירה לא נכונה של מילה, ואין צורך בדרמות.

../images/Emo187.gif

קודם כל, לא הייתי נותנת לה להמשיך את השיעור בכלל. אני חושבת שלא היית צריך לשתוק ולתת לה למשיך את השיעור כאילו לא קרה כלום. וכן, תיגש למנהלת, למחנכת, או למישהו אחר. לא יכול להיות שהיא תגיד דבר כזה מול תלמידים.

למעלה