מוקדש לTKSR ול BLUZ BY THE MOON

Tal_Ya_Tal

New member
מוקדש לTKSR ול BLUZ BY THE MOON

"אני לא הגוף, אני חפשי, אני עדיין כפי שאלוהים ברא אותי"/ קורס בנסים "אני לא יכולה יותר", אמרה לי חברה טובה בטלפון. "ממש טוחנים אותי כאן. אין לך מושג איזה ניצול, זה כבר מזמן יצא משליטתי…מה אני אעשה?! אני צריכה לדבר עם ה´בוס´, אבל אינני מעיזה לדבר בעד עצמי". "אמממ…" השיבותי לה "זהו האגו שמפריע לך לדבר בעד עצמך". -"האגו?!?! את יודעת, אני כל כך נחבאת אל הכלים… משהו פחד". כן, כן. זהו ה´אגו´ יקיריי. רחמים עצמיים ותחושת חוסר אונים נובעים מן האגו. שמעתם פעם את הביטוי: "סופר אגו עם תסביך נחיתות"? לא?! ובכן, זה תמיד עובד כך. ברגע שישנה תחושת נפרדות ונבדלות מאחרים, ישנו אגו. ישנה מיוחדות. האישיות האנושית, פיתחה לעצמה, יחד עם המבנה הפיזי שלה (הגוף) גם תודעת "אני", שמבדילה אותה מאינדיווידואלים אחרים בעלי תודעת "אני". זהו ה´אגו´. ה´אגו´ הוא תחושת הנפרדות. זוהי מערכת תפישות, שמקורה באמונה הראשונית המוטעית, שאנו מהוים חלק נפרד הן מן האחדות המוחלטת (האלוהות) והן זה מזה. תחושת הנפרדות, היא זו שיצרה את הגוף הפיזי תוך כדי נסיון לשמר את הגבולות המדומים של הזהות האישית. הגוף הוא הגדר, שבה גידר ה´אגו´ את עצמו על מנת להמחיש את מחשבת הפירוד. הוא סבור, שגדר זו מגינה עליו וכי הוא חי בתוכה. למעשה, זוהי הונאה עצמית. המיוחדות, היא טקטיקה של ה´אגו´ להרגיש נעלה על הזולת. דרך הדגשת היסורים של הקדוש המעונה, ה´אגו´ יוצר לעצמו לגיטימציה. כך הוא מתגבר על תחושת האשם הנובעת מן הרצון להיפרד מן האחדות המוחלטת ולהתחרות בה. EDDGING GOD OUT = EGO ´אגו´ הוא האמונה ב"אני" נפרד, מוגבל, שנולד בגוף על מנת לסבול ולסיים את חייו במוות. ´אגו´ הוא הרצון לשלוט, הרואה את האלוהות כאויב. ´אגו´ הוא שיטת חשיבה שהעניקה קיום לחטא, לפחד, לאשמה. היא מתבססת על תקיפה, כדרך התגוננות. ה´אגו´ מאמין, שהאלוהות היא אכזרית ועשויה להכחיד אותו. ה´אגו´, מאמין שהאלוהות מאיימת עליו. על כן, הוא שואף ל"כבוש" אותה ולגרום ל"מותה". לכן, ה´אגו´ רוצה שליטה בחיים. כשהוא בוחר בשליטה, הוא "מפריע" לפעילות השוטפת של זרימת היקום לפי התכנית האלוהית. ה´אגו´ בוחר ל"העניש" את עצמו, כלומר, לבחור ב"עונש" שהוא מאמין שמגיע לו מידי האלוהות ("בעצב תלדי בנים"… "בזיעת אפיך תאכל לחם"…) ובכך ל"נצח" אותה. כל חולשה, או "בעיה", גם בעיה בריאותית!!! היא בחירה של ה´אגו´, להשתמש בגוף, למען מטרה מסוימת שיש תגמול בצידה. ולו רק הסימפטיה והחמלה שיחושו כלפיו. ה´אגו´ אינו מודה שהוא אחראי לחולשותיו, שהוא יצר אותם במחשבתו. הוא יהיה מוכן ´למות´ על מנת להוכיח עד כמה הוא חלש ומסכן. אם הוא בוחר במוות- אזי חולשתו היא עצמתו. כי אז, הוא "מעניש" את עצמו בעונש, שהאלוהות הייתה מענישה אותו. כל עוד ישנה הכחשה של הניצוץ האלוהי, הטמון בתוכו, יש ל´אגו´ נטייה לחוש חוסר אונים והיווצרות מעגלי בעיות, שאין כח לקום ולצאת מהם. זה גורר בכי, הסתגרות, רחמים עצמיים ואיבוד פרופורציות. או אז, יש צורך להשען על הזולת ולהתמך על ידו. נוצרת הזדקקות גדולה מאד לאישורים, על מנת להרגיע את המצפון. ברגע שתגיע לתודעה, התובנה שהדימוי העצמי, הוא השתקפות מכלול האמונות של ה´אגו´ לגבי זהותו העצמית, יחול שינוי בהתיחסות הפרופורציונלית לגוף, ינתן אמון בתבונת שלמות היקום, שתספק את התנאים האופטימליים לקיום וצמיחה רוחנית, שהיא בעצם התוכנית האלוהית. ההבנה שאפשר לזרום עם זרם החיים ללא נסיון לשלוט במה שאינו ניתן לשליטה, יצור חיבור עם ההדרכה הפנימית, שתקנה תחושת שלווה ובטחון.
L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
EGO = EDDGING GOD OUT ../images/Emo42.gif

אגו = תחושת הנפרדות. האגו הוא סימן ל"אני" מוגבל ומופרד, שנולד בגוף לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלהים כאוייב. אגו = האמונה במציאותו של "אני" נפרד. או האמונה ב"אני" שאיננו אמיתי, אלא מזויף ושנעשה כתחליף ל"אני" שיצר אלהים. אגו = מחשבת הנפרדות שנתנה קיום ל: חטא, פחד, אשמה. אגו = מנגנון הגנה אגו = גוף אגו = חמישה חושים אגו = בעיות פסיכולוגיות אגו = קארמה אגו = חסך (חוסר) אגו = הזדקקות למילוי החסר אגו = עמדת נחיתות אגו = תחושת מאויימות אגו = הגנה אגו = התקפה אגו = למידה דרך השוואה אגו = כל מה שמשתנה אגו = כל מה שלא זז (תקוע) אגו = פחד פחד = חושך חושך = צל האגו מסרב לשחרר את ההתנסויות מהעבר, גם אם הן "שליליות" על פי תפישתו, כי הוא מזהה את עצמו דרך ההתנסויות. לאגו אין קיום. על כן, כל התנסות חדשה מאיימת עליו והוא מגייס את זכרון ההתנסויות "השליליות" במטרה לעצור בעדנו. במשך כל הדרך הרוחנית, תמיד האגו "מוריד אותנו למטה". כל עוד אנו מכורים לאגו המפחד, אנו רוקדים על פי צלילי חלילו. התנגדות – היא כלי ראשון במעלה של האגו. זהו כלי ההשרדות שלו. התנגדות – נוצרת דרך תהליך כימי של פחד (הצל) לוותר על העבר = תהליך הסליחה סליחה היא זכרון סלקטיבי אהבה היא מחשבה של אמת אשר אינה עוזבת את מקורה. אני לא אגו – יש לי אגו אני לא גוף – יש לי גוף אני לא הבעיות שלי – יש לי בעיות (בעצם, אין לי!!!) כאשר אינני מזדהה עם הדבר עצמו, יש באפשרותי לבחור להשאר אתו או לא ולאיזו מטרה.
L&L TALYA

אלדר

New member
תודה טליה ובטח גם אמיר יודה לך...

אבל מה שבכלל הביא אותי לפורום הזה הוא שאותה אחת פשוט גורמת לי להפסיק ללמוד את זה... כאילו אני מכיר באור שבתוכי אבל עד שהיא לא תחליט אני ישאר תקוע במקום הזה... מידי פעם אני מצליח להשתחרר קצת וללמוד עוד קצת חומר אבל ממש לא! פשוט לא היא גורמת לי להרבה דברים ובגלל זה אני לא יכול לקבל את האור בזרועות פתוחות אלה רק לדעת שהוא שם! אוקי? מבינה עכשיו?< את מאוד צודקת בקשר לאגו אבל אצלי זה אחרת... ניסיתי ללמוד להתפתח אבל לבד מכאן אני לא מסוגל.... את בטח מכירה את המקום הזה..שבוא צריכים מורה אמיתי לזה מישהו שעבר את זה והגיע להארה כמו הרבה שעזרו לאחרים... אני חושב שבגלל שאני בקיבוץ שזה מקום סגור יש לי תקווה שרק איתה אני יוכל מכאן להתפתח עוד... כי אם היא עוצרת אותי ואין לי מורה אז היא הבעיה והיא יכולה לשנות את זה!!! אז האם אני צודק??? שלך tksr נ.ב. ותודה על הכל אבל ממש תודה ואהבה לכל מי שתמך בי וניסה לעזור לי... רק משהו אחד...אני לא יהיה כאן בשלושה הימים הקרובים..... אז בה ביי עד יום חמישי או רביעי בערב.....

חוכמית

New member
טליה- תודה גם ממני

החומר שאת כותבת הוא פשוט מאשיר ומעשיר וכך עשיר בידע מכל כך הרבה כיוונים. כל פעם אני נפעמת מחדש. שוב תודה

ruth_@

New member
הירהור קצר על אגו ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

"החוש השישי" שלי לא כל כך חזק, לפעמים אם אני מתרכזת, אני יכולה להרגיש תחושות "לא רגילות" - כרגע הם מתורגמות בהתרוממות רוח (יצא לי משחק מילים)שכוללת תחושות של זרמים בבטן- אבל איך אני יכולה לבדוק אם זה לא האגו שמשחק לא משחקים? אולי האגו יודע למה אני מצפה ןנותן לי את זה ובכך מכשיל אותי בלהרגיש את המעבר. האגו יכול להוביל בכיוון הגן- אבל האם הוא גם יתן לי את המפתח לגן?

mga-abir

New member
לא בטוח שזה האגו

יש בנו צופה המתבונן בכל. ללא רגשות ומחשבות אם ניטיב להשתמש בו נדע את התשובה. אם התחושות הינן ספונטניות,אינן תוצר של אגו המפתח ישנו אך יש למצוא את הדלת הנכונה. בברכה אביר

א פ י

New member
רות - כיצד אומרת לי "תמורה" יישות

אור המלווה אותי כבר כמה חודשים - אם אתה מטיל ספק בעצמך מדוע תרצה שהייקום לא יעשה זאת?. אל תחפשי מה זה ואין זה נובע וכיצד זה נראה - פשוט תתחילי לזרום עם זה. יום טוב אפי

Tal_Ya_Tal

New member
היי רות, ../images/Emo9.gif מה זה אגו?!

האגו, הוא תחושת הנפרדות כל דבר שאנו מייחסים לעצמנו, כאינדיוידואל, קשור לאגו. כשאת אומרת:"החוש השישי שלי", זה כבר מיוחס לאגו. כי רק האגו משייך דברים לעצמו.תחושת, הן הרבה פעמים תוצאה ישירה של מצב רגשי כלשהו. ורגש הוא בהחלט תוצר של האגו. א ב ל, כפי שאמר לך אביר, כאשר תצליחי לנטרל את הרגש, ולהתבונן מן המקום של העד, של המתבונן, של הצופה, אז לא יעניין אותך אם זו את (אגו) או מישהו אחר שחש אותן. או אם ´החוש השישי´ שלך מספיק מפותח או לאו. כל עוד לא ´תקחי´ זאת לאגו, זה לא אגו. L&L TALYA

אלדר

New member
וזה בדיק ההוכחה שהאגו רוצה להיות יח

יד!! אחרת היית אומר שהוא לא החרכי... ועכשיו אני עונה לך על ההודעה שלך למטה זו אם הצדדים שמאל ימין וכו... בקיצור זה אומר הרבה על הנבדלות שלך! אתהאומר שלא לשפוט ממש אם כולם... לראות מהצד... צד לבד לא דומה? זה מה שזה.. כאילו אם אתה רואה רק מהצד זה טיפשי כי זה מראה על ניבדלות וזה אגו שןב פעם... למה לא הרמוניה?? שזה הנגד מהאגו??? תחשוב..... שלך tksr

למה לומר מה ולא איך?

טליה אני מודע לכל מה שאמרת ואני מודע לכך שעוד לא הגתרתי על האגו ועל העצמי הנפרד האנוכי שלי אך אני עובד על זה אז הייתי מעריך אם במקום לומר לי מה הוא האגו והנפרדות שאני יודע תאמרי לי איך להתגבר על הבעיות שיש לי איתם... [אור ואהבה אמיר

mga-abir

New member
היה ריק

היה ריק,,שכח עבר הוה עתיד וחיה את הרגע הרגעי הזה. כאשר הינך אוכל,אכול כאשר הינך ישן,תישן כאשר הינך נושם,נשום ושום דבר אחר לא,באותם רגעים. ללא שפיטה וללא דיעה קדומה בכל עת ורגע,בכל נושא וידע כשהינך יושב,אינך משתמש ברגליים אינך מניעם באותו זמן נהג כך בעת מנוחה ואל תשתמש במחשבותיך כל עולמך זכרונות של חויות ורגשות חייה אותם מחדש אל תעצב אותם לזה הסובל מאהבה נכזבת שידע צער וכאב יש אך הינם ברי חלוף כל רגש אמור להחוות אך ככל שהינך מואר,החויה הלא נעימה קצרה. להיות מואר אינו פתרון ישנם המצפים שנים ומוארים להבזק שנייה הדרך להארה היא החשובה עלינו להיות מוארים בכל עת ככל שנטיב להכיר באמת החיים כן נואר יותר,אם כך מהי האמת? נבודד ונתבודד במחשבתינו ונחזור לשורות ראשונות: ללא שפיטה ללא דיעה מוקדמת נרגיש מבלי לדעת נאהב מבלי לחשוב. בברכה אביר

נרקיסית

New member
טוב שיש מי שמזכיר את זה

: ) טליה יקירתי (יקירתי שלי - בית 2 מאוד דומיננטי אצלי : ) ) תודה לך
נתת לי יד.. נרקיסית (שגילתה שהיא אורנית לחלוטין שסובלת מעודף מרסיליות) : ))

למעלה