מוקדש לhadooper

Grosseto

New member
חידה בכלכלה

מה הנכס הכי חשוב של הבן אדם?
משהו שהוא צריך להיות מכוון אליו החל מגיל צעיר נניח 22

hadooper

New member
אני עדיין די בספק אם מדובר בעניין דורי ואם הוא באמת גלובלי

הרי תיאורטית, גם אדם בגיל 35 (דור X עפ"י הנתון) ש"שרף" את מיטב זמנו בלימודים באקדמיה (דוקטורט, לימודי רפואה, תארים ראשונים דו-חוגיים וכד') ולא עבד כל הזמן הזה בעבודות מספיק רווחיות (חוקר מזדמן ומתרגל באוניברסיטה), לא סביר שהספיק לרכוש נכס לפני היווצרות בועת הנדל"ן ללא עזרה מכובדת מצד גורם חיצוני (הורים שחסכו עבורו סכום נכבד וכד') ולכן עשוי להימצע באותה הבעיה בדיוק של "ילידי דור Y".
&nbsp
משמע, יכולת ההשתכרות והקריירה כן משחקת עדיין איזשהו תפקיד...

user32

Well-known member
מנהל
לא הבנתי את הטענה שלך

המגמה מצביעה על תופעה ומטבע הדברים מתבססת על סטטיסטיקות. ברור שיכול להיות מישהו בן 50 עני מרוד ומובטל ובחור בן 22 עם עבודה שמכניסה לו מליון דולר בשנה או הדוגמא על הדוקטור התיאורטי שכתבת.
מה שעולה מהנתונים הוא שבממוצע, דור הY יותר עני מהוריו (כשהיו באותו גיל), עם יותר חובות ועם יכולת השתכרות פחותה.

zaske

New member
הפצתי את הבשורה גם שם

אני רוצה עוד להרחיב על המסר שכתבתי.
יש סקר פרברים ושכונות במלבורן.
אני מודה שהפרבר שלי לא ממקומם גבוה. הוא אפילו נמצא באיזור החציון של החלק התחתון.
אבל צריך להסתכל על הסיבות. ורובן הולכות להפתר בשנים הקרובות וזה ישפיע על מחיר הנכסים.
אני לא אתפלא אם יש צעירים רבים שמעקמים את האף ואומרים - "איך הוא הלך לגור במקום הזה שאין שם כלום".
גם בצורן, כשאחותי קנתה, לא היה כלום.

hadooper

New member
מה שהכי מעלה את הדם לראשי...

כבן להורים יוצאי ברית המועצות, די מעצבנת אותי העובדה שהמדינה בוחרת לייבא מהנדסים מחו"ל במקום להשביח את עצמה כך שיותר ויותר ירצו להישאר בה.
&nbsp
והדבר שצריך לעשות כדי "להשביח" אותה סך-הכל מאד פשוט, להיות דמוקרטית באמת והוגנת באמת ולהתחשב גם בדעת המיעוט (מה שלא עשו כאן כמעט מעולם)...
&nbsp
כלומר לא לאפשר לדתיים לכפות את כלליהם ומנהגיהם על כלל האוכלוסיה, כן לדאוג להפוך את הכלכלה לחופשית יותר, כן להפחית את הפערים בזכויות ובחובות בין מגזרים שונים, לא לייצר אפליות מתקנות עבור אף מגזר (בדיוק כמו שליוצאי ברית המועצות ולעליות הגדולות שלהם לא יצרו בעבר אפליות מתקנות).

hadooper

New member
ככל שעובר הזמן, מתגלות הפנים האנטי-ציוניות של מחנה הימין...

Grosseto

New member
רשעים ארורים

צריך לשלוח את כל הדתיים הימניים לקולחוז

hadooper

New member
לא. אם נאפשר לדת להיות עניין של בחירה אז אשרינו וטוב לכולנו.

abcdoremy

New member
הפתרון לבעיה הזאת הוא תיקון שיטת הבחירות

שורש הבעיה הוא בצורך להקים קואליציה. כאשר אין ברירה אלא להכניס את המפלגות החרדיות לממשלה, אין לראש הממשלה ברירה אלא ללכת לקראתם בשורה ארוכה של דרישות.

עשו כבר חצי תיקון, אבל מכיוון שביהודים עסקנן, גם עשו חצי שינוי, גם שילמו ביוקר כשהמפלגות הגדולות איבדו מכוחן, וגם ביטלו את השינוי לפני שהכניסו את החלק החשוב באמת.

מכיוון שהשינוי בשיטת הבחירות ירד מהפרק, הקיטורים הללו הם בזבוז זמן. עכשיו אפשר רק להתיישב על כסא נוח עם בירה ופיצוחים, לראות את המדינה מתדרדרת במורד הגבעה עד להתרסקות הבלתי נמנעת, ואז להצטרף ל zaske או להצטער שלא הכנת דרכון זר כדי להצטרף אליו ביום הדין.

abcdoremy

New member
אם לא נעים לך לאמר, תשתוק.

ואם אתה לא מסוגל לכתוב דמוקרטים בלי שגיאות כתיב, תחזור לכיתה ג'. אולי בסיבוב השני בדרך לתעודת בגרות תצליח להפנים גם את ערכי הדמוקרטיה.

נצחת - כתבתי דמקורטים במקום דמוקרטים

ואני ממש לא הולך לשתוק. כשאני רואה אנשים כמוך זה ממש עושה לי חשק להתגבר על אי הנעימות.

abcdoremy

New member
כתבת גם לומר במקום לאמר

אבל דחיתי את הסיפוק שבציון השגיאה השנייה לשלב בו תודה שיש לך לא רק בעיות איות, אלא גם בעיות בשליטה עצמית. לפחות אתה יודע למה אתה נמצא במחנה של נמוכי המצח.

נניח שיש לי בעיה בשליטה עצמית

אבל אין לי בעיה באיות כי יותר לכתוב לומר מאשר לאמר. קצת גוגל לא יזיק לך גבוה מצח.
&nbsp

abcdoremy

New member
גם כתבת ייאלה במקום יאללה

ובנוסף נשמטה לך לפחות מילה אחת במשפט "כי יותר <מה?> לכתוב".

זה יפה שאתה בודק את דעת הרוב, הבעיה שלא הפנמת שלפעמים הרוב טועה - האיות הנכון הוא לאמר. המורה שלך ללשון בתיכון הייתה אמורה להסביר לך את זה.

abcdoremy

New member
אתה לא מסוגל לסבול שחולקים על דעתך

זה לא אותו דבר כמו לאהוב להתווכח.

למעלה