מוצ"ש במוזס

ברוזונת

New member
תחשבי על הרעיון של ארוחת טעימות

בחושך או בעיניים מכוסות.. גורם לחושים אחרים לעבוד.. במקרה חוש הטעם יקבל חיזוק על "אובדן" חוש הראייה.. לי זה דווקא נראה רעיון מגניב לאללה.. אולי סוף סוף דרך לנסות לטעום כמה דברים שיש לגביהם וטו

false self

New member
גם אצלי זה ככה

התפקיד של השף הוא לא ללמד איך לאכול נכון.

לפעמים לקוחות עקשנים לא מבינים

במה מדובר, ובאמת נדפקים מזה. אני זוכרת שפעם אישי ואני לקחנו את משפחתו, חובבת סוליות כשרות לארוחה בדיקסי. שלושה מהם ביקשו פילה WD. המלצר הסביר, ואף אנוכי טרחתי להרחיב שזה יהיה יבש מדי. המלצר הציע שאם רוצים WD - שיקחו אנטרקוט, או פילה במידה עשיה M. הם התעקשו. מה לעשות, שהפילה שהם מכירים זה איזה בשר מעובד קפוא ומוזרק כימיקלים, שלא משנה כמה ייבשו אותו כשמכינים אותו בבית, יישאר רך, ואם יכינו אותו רק M אז הוא באמת יהיה מגעיל. אבל הפילה של דיקסי איכותי, ומנהג אחרת כשפוגש אש. הגיע פילה יבש. לא אכלו. התלוננו. בעיניי האחריות של השף היא להגיש אוכל איכותי, ואם הלקוח מתעקש על משהו שיחרב את האיכות, להסביר ולהציע חלופות. זרימה עם הלקוח יכולה לאכזב אותו.

d a p h n a

New member
תראי, ברור שאפשר להמליץ...

ללקוח לא להזמין מנה כך. ברור גם שאפשר להגיד שבמקרה של בשר מסוג מסויים, המסעדה לא מוכנה להכין אותו בדרך מסויימת כי זה פשוט יהרוס את הבשר (כמו שאני לא אסכים להגיש למישהו לחם שרוף, גם אם הוא יגיד לי שזה מה שהוא רוצה). השאלה היא איך עושים את זה. יש הבדל בין מצב שבו הבשר יצא קשה, לבין מצב שבו הבשר לא ייצא בצורה האופטימלית לדעת השף לאכול אותו. הבדל דק אבל חשוב.

false self

New member
כדאי להמליץ ולייעץ

אבל גם להיות קשובים לגחמות של הלקוח

d a p h n a

New member
ובעניין התוספות - זה שוב אותו עניין

נכון, את רוצה להוציא מנה מושלמת. אני מבינה את זה אם את מבשלת לארוחה תחרותית או משהו כזה. אבל אם נניח הלקוח לא רוצה או לא יכול לאכול את התוספת, אז האם באמת נתת לו מנה מושלמת, או שנתת לו מנה פגומה כי הוא בעצם לא אהב את התוספת? אם בעלי שונא פירה, ועוד יותר שונא בטטות, אז האם באמת הגיוני להתעקש להגיש לו סטייק עם פירה + פירה בטטות, או שעדיף לתת לו תפוח אדמה אפוי, ואז הוא יקבל מנה שהוא אוהב? נכון שאולי מבחינת השף מה שמתאים למנה הזו הוא פירה, אבל השף לא רק משרת איזו מטרה אמנותית נעלה. הוא בא לשרת לקוח, והלקוח הזה צריך להיות מרוצה - וזה אומר שהלקוח צריך לקבל את המנה שהכי טעימה בשבילו (!!!), לפי מידת העשייה ולפי התוספת.

S i g u r R o s

New member
אנשי ה-WD : משתתף בצערכם.

בא לי מוזס. חרף אהבת ההצלפה במוזס שכך קרמה לה עור וגידים בתקופה האחרונה, קשה לי לחשוב על מאנצ'יס נוקטורני טוב יותר מאיזה ארט-בורגר שמנמן וורדרד הכבוש לו בתוך לחמניה תפוחה,בשרנית ומשומשמת. אחחח...קשים קשים הם אנשי ה - WELL DONE, זכר גם נקבה. יש לי הערכה לגבי טיבם, איכותם הירודה במיטה. מי שלוקח פאר חי ואדום ומבתק את טעמיו בצלייה קשוחה ואכזרית, הוא אחד מן השניים : פריק אמיתי או יצור חד אונתי. ומה שמעצבן יותר מכל היא אותה דרישה בקול מצועף וצווחני שהוא חלק מעסקת החבילה- "אמממ...יצא לי יבש..אמממ...קשה לי..לא טעים לי..אני רוצה להחליף"...ספלאש...סטירה מצלצלת....

S i g u r R o s

New member
אוהב להסחף

במיוחד על גלים בגובה 3 מטרים, ריח מלח באף ושמש צורבת בעין.

ננה f

New member
או, סיגור, כמו שאמרה ההנהלה

באלהמברה, או בעצם כתבה בתפריט, כי כשר כשר אמה-מה : "ההנהלה לא אחראית לסטייקים העשויים W.D." (כך במקור!).

למעלה