מוצרי חלב

קצת סדר בדברים

קודם כל לא אמרתי בעניין הסכרת שהיא נגרמת כתוצאה מצריכת חלבון מהחי כי אם מצריכת מזון מהחי וליתר דיוק לגביה זה יותר מהשומן: צריכת עודף של שומן גורם לרמת שומן גבוהה בדם - וזה לא משהו בפני עצמו, אבל זה גם מפריע לסוכר להיספג מהדם לתאים ויוצר מצב שבו התאים לא מקבלים מספיק אנרגיה מצד אחד - מה שמוביל בסופו של דבר לפגיעה בתפקוד שלהם ולייצור תחושת רעב באופן עקיף תוך שמירה על רמת סוכר גבוהה בדם על כל המשתמע מכך = סכרת. נכון שגם אכילת עודף שומן מהצומח גורמת לכך ואינה מומלצת, רק שבפועל זה הרבה פחות קורה - בטח לא על בסיס קבוע. מעבר למה שכתבת בצדק לגבי הפגיעה הכלייתית שהיא לא דבר של מה בכך בפני עצמה, החלבון מהחי גורם למספיק צרות אחרות ובכלל אנו חיים בחברה שבה אכילת עודף חלבון 'ליתר ביטחון' בתזונה היא נפוצה מאוד והחשש מחוסר בחלבון הוא לא כל כך מבוסס, ובטח שיחסית לנזקים שנגרמים מצריכת עודף חלבון השכיחים הרבה יותר. חלבון מהחי ספציפית הוא הרבה יותר חומצי מחלבון מהצומח כפי שHal כתב וחומציות היתר שהיא מקור עיקרי לנזק מחלבון מהחי בין היתר פוגעת בכלי הדם, וגורמת לגוף לפרק עצם כדי להשתמש בזרחן שבה לסתור את החומציות ואז לשתן החוצה את עודף הסידן שבא יחד עם הזרחן (רק שהוא לא באמת עודף). אז בואו ניקח ליתר ביטחון עוד 3 מוצרי חלב ליום עם חלבון מהחי וסידן שמגיע בצורה שהגוף לא באמת יכול לספוג
היתרון של דיאטת אטקינס שאתה מציין קשור לירידה במשקל ולמרות שיש למשקל השפעה על הבריאות, זו לא ההשפעה היחידה על הבריאות שיש לדיאטה הזו והיא לא בריאה כל כך באופן כללי, ובוודאי לא מומלצת לאורך זמן. כל זה כמובן לא סותר את זה שתזונה של אנשים שונים לא צריכה להיות זהה או מושתתת על עיקרון אחד, ולכל אחד צריך להתאים תזונה בהתאם לצרכיו הייחודיים ואפילו לתקופה בחיים ולאורח החיים (לפי ניתוח סיני של המערכות או כל שיטה אחרת). זה לא אומר שמעבר לאי אכילת אוכל מהחי (או מהמת אם נדייק) היא מספיקה ושלא צריך להיות בתשומת לב על מה אוכלים ומה לא אוכלים מעבר לזה זה לא סותר את זה שלהרבה אנשים לא רצוי לצרוך גלוטן/ ירקות סולניים/ או כל מיני דברים אחרים, במיוחד באוכל מעובד שכדי להבין את רוב המילים ברשימת הרכיבים שלו צריך כימאי צמוד (ולרוב מסתבר שהם עשויים מנפט)... או את זה שיש חשיבות להרגלי תזונה נכונים לגבי כמות המזון, אופן הכנתו, שעות ומרווחי הזמן בין הארוחות.... או את כל הנושא של אכילה מתוך שעמום ושל אכילה רגשית שהמענה לשתיהן בכלל לא קשור לאוכל אלה לזיהוי וסיפוק של צורך לא ממומש אחר לגמרי. ועוד משהו רוב החיות האלו מואכלות בגידולים המוניים של סויה ותירס שעבורם הורסים הרבה מאוד שטחים (יערות גשם למשל), לפעמים מהונדסים גנטית, מאוד מרוססים, ומאוד מאוד חוזרים על עצמם (מונוקולטורה) - עד שלאדמה כבר אין ממה להזין אותם ואז עוברים להרוס שטחים חדשים - שזה גם נזק סביבתי שבסופו של דבר משפיע עלינו וגם מקור מאוד דל ולא מגוון תזונתית. ואם זה מה שהפרות/ עיזים/ תרנגולים/... אוכלים אז זה מה שיש בגוף שלהם והוא לא יהיה יותר מזה כשאנחנו נוכל אותם.

ינוקא1

New member
מסכים מאוד עם הסוף.

יש לי הסתייגות לגבי שומנים בדם (ובמיוחד טריגליצרידים) - זה פעמים רבות קשור דווקא לעודף פחמימות , הרבה יותר מאשר אפילו לעודף שומן בתזונה ! רוב השומן בגופינו מיוצר דווקא מהכבד , ואינו קשור ישירות לצריכת שומן. (אגב , גם פרה היא צמחונית ויש לה הרבה שומן וכולסטרול . . .) כאשר מורידים פחמימות מהתזונה כמעט תמיד יש לזה השפעה טובה מיידית על שומני הדם. ושוב - עודפי חלבון גורמים לנזקים (כמו שתיארת לגבי חומציות וכו') , אך גם עודפי פחמימות ועודפי שומנים. הכלל מבחינתי הוא פשוט - כל עודף גורם לנזק וכל חוסר גורם לנזק. הגוף יכול להתמודד עם כמויות מסוימות של פסולת \ חומציות וכו' וכו'. אך מעבר לכמות זו - יהיה נזק. מצד שני , גם חסרון במרכיבי תזונה מסוימים יכול לגרום לנזקים , וגם זה משתנה מאדם לאדם. הדוגמה הפשוטה היא שחסרון בבשר אצל אנשים מסוימים יגרום לאנמיה. התרופה עבורם היא פשוט מרק עם כבד - כך גילו שניתן לרפא אנמיה ב1920 לפני שידעו על הB12. ממילא הכל עניין של איזון,והכל צריך להיות מותאם אינדבידואלית. עם זאת אני מסכים עם הסוף. אני חושב שהפיכת הבשר ל"תעשיה" עשתה רע מאוד גם לבני האדם וגם לחיות. אינני רואה רע כשיש למישהו עדר שהוא מתייחס אליו בכבוד ומידי פעם לוקח כבש. אבל התעשיה האכזרית של הבשר כמוצר צריכה ששוכחים שיש מאחוריו בכלל בעל חיים , היא משהו מזעזע. כנ"ל כפי שאמרת ההורמונים , הזיהום של הסביבה , הרס היערות , הריסוס - כל אלו הם פשעים מבחינתי.

hal767

New member
אני מסכים עם חלק מדבריך וחולק על חלק אחר.

ראשית, אכילת יתר תמיד מזיקה. עודף מזון מעמיס ומתיש את מערכת העיכול, את הכליות ומערכות חיוניות אחרות, פוגע בתיפקודם ובטווח ארוך עלול לגרום לחולשה ולמחלות וכמובן גם להשמנת יתר. לגבי סוכרת - אכילת יתר של פירות לא תגרום לסוכרת. אכילת יתר של עמילנים, בעיקר אלה שמקורם מדגנים ( אורז, חיטה וכד') ותוצריהם (פסטה, לחם, קמחים ומוצרים תעשייתיים) כן קשורה להיווצרות המחלה. גם אכילת סוכרים מזוקקים קשורה לבעיה. אך אכילת פירות, גם בהפרזה, לא תגרום לסוכרת. לכל היותר היא תגרום לפעולת מעיים מוגברת. יותר מזה, אני משתמש באכילת הפירות, כחלק מתפריט מתאים, לריפוי חולי סוכרת. חולה סוכרת שלא יאכל פירות או יסתפק בפרי אחד ביום ( כמומלץ ע"י רופאים ותזונאים מהרפואה המערבית) יהפוך לחולה כרוני. צריכת יתר של חלבונים, בעיקר אלה שמקורם ממזון מהחי, קשורה להיווצרות המחלה. חלבונים מהחי גורמים לעומס רב על הלבלב ולהתשתו. אבל נכון הוא שאין להפריז גם באכילת חלבונים מהצומח. עודף בחלבון, מזיק. כאמור, חלבונים מהחי מרעילים את הגוף האנושי בכל מינון. אדגיש בנקודה זאת את תגובתם המאד חומצית של המזונות מהחי שמשבשת את המאזן חומצה בסיס של הגוף האנושי, בעוד שחלבונים מהצומח ( אגוזים למשל) מצטיינים בחומציות מאד נמוכה שמאד מתאימה לגוף האנושי. טריגליצרידים - עודף בהם לעולם לא יגרם מאכילת פירות. כן יגרם מצריכת סוכרים מזוקקים, מצריכה עודפת של עמילנים (בעיקר מדגנים לבנים ותוצרייהם התעשייתיים כמו לחם, פסטה וכד'). בוודאי שהשיבוש בשומני הדם קשור ישירות לתפריט כללי שאינו נכון ולצריכת תרופות ותוספי מזון. אני משתמש באכילה מרובה של פירות אורגניים כדרך להוריד את עודפי השומנים בדם. זאת דרך טבעית בריאה ויעילה לפתרון הבעיה. איזון והתאמה תזונתית - בנקודה זאת אני מסכים איתך שאין נוסחה מדוייקת לתזונה שתתאים לכולם. בוודאי שתזונה הינה אינדבידואלית וקשורה לגורמים רבים, כמו אורח חיים, גיל, מצב בריאותי, עבודת הגוף, מזג האוויר ועוד. אך עקרונות התזונה הנכונה מתאימים לכולם ואותם יש להתאים לפרט. וזאת חוכמת המטפל שצריך לדעת לעשות זאת תוך עבודה צמודה, מאומצת וסבלנית עם המטופל. אני אימצתי את עקרונות התזונה הטבעונית ההייג'יניסטית ואותם אני משתדל להתאים לכל אחד. הנכון הוא שמי שלא נוהג ע"פ עקרונות אלה זקוק לזמן כדי להסתגל אליהם. שינוי בתפריט הינו תהליך הדרגתי. אם הוא ינוווט נכון ע"י מטפל מקצועי שבקי בזאת אז לא תהיה בעיה להגיע לזאת. אני בדעה שלא הכל זה שחור ולבן. ישנם אנשים שרוצים לשפר את תזונתם אך אינם יכולים או אינם רוצים להגיע לטבעונות האידאלית. במקרים אלה אני מעדיף שאדם יבצע דרך שאינה מושלמת מאשר לא ישנה דבר. כלומר אני מוצא לו שביל זהב בין רצוי למצוי, וזה בוודאי יותר טוב מלא לשפר דבר. יחד עם זאת, ישנם חולים במחלות קשות שהפשרה הזאת לא תספיק כדי להבריאם. הניסיון מראה שצמצום או סילוק מוחלט של המזונות מהחי והעדפת מזונות צמחוניים בתפריט משפרת את הבריאות הכללית (הגופנית והנפשית), וזאת כמובן אם הדברים נעשים נכון. תזונה צמחונית שאינה נכונה אינה מביאה את היתרונות הבריאותיים של הדרך. אני מדגיש נקודה זאת כי רבים מהצמחונים מגיעים לדרך מסיבות אידאולוגיות (צער בעלי חיים) ואינם מקפידים בבריאותם, ולכן אינם נהנים מבריאות טובה.

ינוקא1

New member
כתבת מאוד יפה.

אינני מסכים להכל , אבל אני סומך על נסיונך וידיעותיך , ומאחל לך הצלחה.

snoopytush

New member
יש אפשרות היום ליצור בשר "סינתטי"

זה לא בדיוק סינתטי פשוט הפחדנים מכנים את זה ככה מדובר על גידול תרביות של תאים למשל לא יודעת נניח לבלב של פרה סתם דוגמא. זה אותו סוג בשר רק שהפעם הבעל חיים לא עובר עינויים ונשחט כי האיבר מגודל בנפרד

hal767

New member
קראתי ולא התרשמתי.

תאוריות ישנן מפה ועד להודעה חדשה. למדתי בעבר כמה מהן. לכל מפתח תאוריה ישנם הנימוקים שלו. תאוריות שמנותקות מהמציאות אינן שוות את הדף עליהן נרשמו. רבות מהן מבוססות על ידע חלקי והן נעלמות כאשר מתגלה ידע חדש יותר. אני נוהג להצמד למציאות, והמציאות מראה לי שאכילת בשר גורמת למחלות ולתת תזונה באבות מזון חיוניים (סידן, ברזל ועוד), למחלות פרקים, סרטן, מחלות כליות ומערכת העיכול ועוד. לעומת זאת, תפריט צמחוני אורגני נכון מהווה דרך ריפוי יעילה למחלות אלה ורפואה מונעת מצויינת. המציאות היא האמת המדעית ולא תאוריות כגון אלה המובאות במסר שלך. נסה להכנס לקישור הבא כדי להבין את דברי. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205033

squalus

New member
ברור שהם לא סיפרו את זה

כי זה לא נכון. יש ראיות שאבותיו של האדם אכלו בשר מלפני כ-3 מיליון שנים. כמו כן, מערכת העיכול שלנו מותאמת באופן מצויין לעיכול בשר, כולל כל האנזימים הפרוטאוליטים כמו פפסין וטריפסין, ויצורם בכמות המתאימה לפירוק בשר.

nightriders

New member
דרך מעניינת להתמודד עם עובדות

בשר נצרך כבר ע"י ההומוארקטוס שקדם להומוסאפיינס. ההומוסאפיינס קיים לפחות 200,000 שנה (ויש אומרים גם 400,000 שנה, לא מזמן התפרסם מחקר על כך בקרב חוקרים מאונ' תל אביב). אתה מוזמן להפעיל חיפוש ב pubmed אבל משום מה במקום לדון ענינית הדבר היחיד שאתה עושה זה רק להגיד "קשקוש" (כאילו בכך אתה שם גושפנקא) ולהפנות לאתרים שלך בהם אתה כותב את התאוריות חסרות הביסוס שלך.

hal767

New member
אכן אכילת חלב ומוצריו הרסנית לבריאות.

אור היפנתה אותך לספרו של ד"ר אבני העוסק בנושא, וגם אני מצטרף להמלצה הזאת. הספר אינו מחדש דבר למי שלמד את הנושא כי המידע הניתן בספר זה נמצא גם בספרות מקצועית שנכתבה לפני 70 שנה ויותר. החשוב בספר הזה, מלבד תוכנו, הוא שכותב הספר הינו רופא בכיר ותיק ומנוסה מהרפואה הקונבנציונאלית שמומחה גם בתחום הגאסטרו והכירורגיה. ד"ר אבני הוא אדם הגון ומקפיד על היושר המקצועי מבלי לחשבן לאיש. הוצאת החלב מהתפריט של האדם (למעט חלב אם לתינוק האנושי) תמיד תגרום לשיפור הבריאות ותהווה חלק חשוב מדרך ריפוי טבעית. לא אפרט את כל נזקי החלב בתשובה זאת. אדגיש שאכילת חלב קשורה לתת תזונה, למחלות ושיבושים במערכת העיכול, למחלות פרקים, עור וכליות, לאלרגיות שונות, לסרטן ועוד. מידת הנזק וסוגו, אינדבידואליים. לחלב עיזים אין כל יתרון על חלב בקר, למעט עוצמת הסימפטומים האלרגיים. חלב עיזים נועד לגדי. חלב פרה נועד לעגל. הם נועדו להזין צאצא שנולד עד לגיל הגמילה. הרכבם התזונתי ותכונותייהם מתאימים לייצורים אלה. הם אינם מתאימים לתינוק האנושי לו ישנם צרכים תזונתיים אחרים. חלב האם, השונה מהותית מחלב בעלי חיים אלה, הוא היחידי שעונה לצרכיו של התינוק האנושי. אדם בוגר אינו זקוק למזון התינוקות - החלב. הוא גם אינו יכול פרק את חלבוני החלב מחוסר אנזימים מתאימים המצויים אך ורק בקיבתו של התינוק. מוצרי החלב הינם "מזון" משובש. לקחו חלב טבעי קלקלו ושיבשו את הרכבו. כך נוצרו הגבינות, היוגורטים ושאר מוצרי הפסולת המחליאים הידועים בשם "מוצרי חלב". אין בטבע אכילת חלב ע"י בוגרים, בוודאי לא חלב של בעל חיים אחר, וכך צריך להיות.

יעל ND

New member
להקשיב - ולעשות

אל תחפשי פשרות. בבריאות זה עולה יותר מידי ביוקר.

anatpe

New member
מוצרי חלב

סביר להניח שכל אחד מכיר את הרגישויות השונות שלו, אני הפסקתי לשתות חלב על גווניו וצורותיו כשהרגשתי שפשוט לא עושה לי טוב, הקשיבי לגופך זה הכי נכון... למרות שככלל אנחנו ממעטים במוצרי חלב ומשתדלים לצרוך גבינות מחלב עיזים ..למרות שקצת יקר, לחלב עצמו אנו משתמשים בחלב אורז/שקדים/שיבול שועל... יותר טעים ויותר ובטוח ללא נזקים..,

anatpe

New member
מלח בגבינות

אנחנו באופן אישי צורכים מעט מאוד גבינות, וגם אז אני משתדלת להכין גבינת לאבנה מיוגורט, כך שאין בפנים בכלל מלח, וכלל כל הנושא של המלח הוא גם בעייתי לכן גם בבישול אני ממליחה מעט מאוד..

למעלה