מוצרי חלב

shron17

New member
גבינה צהובה מספקת סידן ,בפרט שאת קונה לייט,,

בייעוץ אצל תזונאית נאמר לי לשלב בארוחה , 2 פרוסות גבינה צהובה כמנה יומית מספקת לצריכת הסידן. בצירוף לסלט ירקות עם 2 כפות שמן זית,העוזר בספיגת הסידן.

חלב בריא לכולם?

גם למי שרגיש לכך? (כפי שהגולשת ציינה?) אני למדתי שמתאימים את התפריט לאדם לא את האדם לתפריט. לא צריך לכפות סידן רק ממקור חלבי. יש מספיק סין ממקורות אחרים...

דורית 407

New member
שירי את צודקת + על ייצור חלב סויה

התייחסת יותר לזווית עליה כתבת אני גם התייחסתי לזווית בה שהכותבת כתבה בהודעתה הראשית שהיא: "יודעת שבני אדם בוגרים לא אמורים לצרוך חלב של פרה" זה כבר הגזמה פרועה. אגב, נראה אותך מוצאת באותם מקורות מוסמכים המלצה על חלב סויה... באותו עניין: הביטוי "חלב סוייה" הוא ארטילאי, יש חברות שונות, שעושות אותו בצורות שונות, אין מחויבות שהמוצר הזה יהיה אחיד. חברה אחת יכולה לבשל את הסויה הרבה, אחרת מעט חברה אחרת יכולה להשרות קודם את הפולים בחומצה כלשהי כדי שיתרכו, ואז לתכון, ואז להפריד לחלקים בצנטריפוגה ועוד תהליכים מאוד משוכללים, ולא לבשל כלל. הטעם בסוף אולי יזכיר חלב, אבל יש הבדלים תזונתיים, שאותם מי יודע...

Edgend

New member
בני-אדם בוגרים לא אמורים לצרוך חלב של פרה

אפשר להבין את המשפט הזה גם כך: בן אדם בוגר לא חייב לצורך חלב של פרה, ואני משער שעם ההנחה הזו את/ה מסכימ/ה, לא?

אז אם הם מוסמכים הם יודעים..מה?

על כל מסמך שתביאי שאומרים שחלב ובשר בריאים, אני אביא מסמך נוגד.. אבל הכי טוב, קחי רגע לראות את זה: http://youtu.be/omweihtaYwI תהני!

פייל

New member
מה שאת מתארת מזכיר לי את עצמי

לי יש רגישות לחלבון חלב ובדומה אלייך לגבינה צהובה אני מגיבה בסדר, אבל כיוון שזה אכן לא בריא במיוחד (ולא מוסרי) הפסקתי לצרוך חלב וזה עושה לי רק טוב. אם את לא אוכלת קטניות בכלל זו אכן בעיה ושווה לחשוב על שינוי בתפריט. נסי קטניות "קלות" כמו עדשים בהתחלה, הגוף מתרגל.

iced tea

New member
יש הבדל

בין אלרגיה לחלבון החלב=קזאין לבין רגישות ללקטוז. אם גבינה צהובה לא עושה לך בעיות, אז אין לך אלרגיה לחלבון חלב. ולגבי קטניות, הגוף שלי לא מתרגל. לא מסתדרת עם אף סוג, גם לא עדשים. יש לי שתי אופציות: או מקורות כמו בשר\דג. או מוצרי חלב.אני לא רואה כל סיכוי להתקיים בלי כל אלו בכלל.

לפי איך שזה נראה

את צריכה גיוון ורעיונות. אני מכירה את זה, אין סיכוי שתזנוח משהו אם אין לך אלטרנטיבה ראויה :) המשיכי לבדוק, לגשש, לנסות טעמים אל תתיאשי... הסקרנות חשובה כדי לעשות שינוי

Fade89

New member
זה שאת לא רואה אפשרות לא אומר שאין

עובדה שישנם המון אנשים שחיים בלי (טבעונים) וחלקם אף ספורטאים מצליחים מאוד מבחינת דרישות החלבון,70 גרם ליום זה יחסית מוגזם וכיום מדברים על כמויות של 0.8 גרם לק"ג משקל גוף חלבון אפילו לספורטאים ומרימי משקולות. חלבון יש בהמון דברים ובעיקר בקטניות יש חלבון איכותי מאוד,בפפאיה למשל יש יותר חלבון פר משקל מאשר חזה עוף.

marx04

New member
האם התייעצת אם תזונאי/ת ?

שלום לך, קראתי את ההודעות שלך בשרשור הזה, והתרשמתי שיש הרבה מאד דברים שאת לא אוהבת לאכול, שעושים לך לא טוב וכיו"ב. אני חושב שכל אחד צריך לאכול מה שנוח נעים (ורצוי גם טעים) לו לאכול. יחד עם זאת גם התרשמתי (ואין לי כוונה לפגוע) שאין לך מידע מלא ומסודר בנושא תזונה. אני ממליץ לך מאד להיפגש עם תזונאי/ת או עם דיאטנ/ית כדי לבנות לך תפריט מאוזן ובריא, שגם יהיה לך טעים וגם לא יגרום לך אי נוחות. יחד עם איש מקצוע תוכלי לערוך רשימה של מוצרי מזון שנוח לך וטעים לך לאכול וגם לבנות תפריטים יומיים ושבועיים כדי תאכלי בצורה בריאה ומאוזנת אבל גם לא משמעממת וחד-גונית. בברכה, אורי.

thealune

New member
היי iced tea!

ההודעה שלך הסבה את תשומת ליבי. אני סטודנטית לתזונה ולקטו-צמחונית בעצמי, נראה כי האוכל שלך לא מספיק מגוון ואכן את לא מקבלת מספיק חלבון. אל תסתפקי בכמות חלבון מועטה מידי, במיוחד אם את מתעמלת. אם יש לך מעי רגיז עלייך להרבות בסיבית מסיסים (יש שני סוגי סיבים - מסיסים ובלתי מסיסים) וכן להרבות בשתיית מים. לגבי קטניות - חובה להשרות אותן קודם לפחות ל-24 שעות, עדיף אפילו ל-48, זה מעלה את הערך התזונתי ומאוד מקל על העיכול. עדשים אין צורך להשרות. את יכולה לאכול מרק עדשים ללא פחמימה, כלומר ללא אורז וללא לחם בצד. זה ייספק את מים וריכוך לסיבים שבעייתיים בשבילך. אני מצטרפת להמלצה הקודמת לפנות לתזונאית. יש תזונאיות שאין בעצמן צמחוניות/טבעוניות ויעזרו לך, צריך גישה אישית, ככה באינטרנט זה די חובבני. חשוב לציין כי החלבון המלא היחיד מהצומח הוא חלבון סויה. אם את יכולה לשתות חלב סויה - מומלץ מאוד. חלבון מלא הוא חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לנו שאיננו יודעים לייצר לבד. אם את אוכלת חלבון שהוא לא סויה עלייך לשלב אותו עם דגן באותה ארוחה. רצוי דגן מלא, כמו חיטה מלאה, אורז מלא וכו'... מה עם מוצרי חלב עיזים? יש המון משקים קטנים שהמוצרים שלהם הרבה פחות מעובדים ממוצרי חלב פרה וגם יותר ידידותיים לרגישויות שונות. "כפיר" היא לא גבינה איכותית. המון בהצלחה ואשמח לענות על שאלות

למעלה