מוצרי חלב

iced tea

New member
מוצרי חלב

קראתי בהרבה מקומות שמוצרי חלב זה לא בריא כל כך אני דיי רגישה לכל מה שחלבי, לא בטוחה שזה בגלל הלקטוז כי כדורי לקטאז לא עוזרים לי ואני יודעת שבני אדם בוגרים לא אמורים לצרוך חלב של פרה אבל הבעייה שיש לי חוסר בחלבון ואני רגישה לסויה, ושונאת טונה. ודגים מסריחים מגעיל אותי ומצאתי גבינה אחת שהיא לא בדיוק גבינה של "כפיר" שעשויה מחלבון חלב ועמילן, ולא מחלב מפוסטר שעבר גיבון זו הגבינה היחידה שלא עושה לי כאבי בטן ובעיות השאלה עד כמה זה נורא לאכול מזה 2 פרוסות ביום קבוע? זה ממש יכול לעזור לי. ביחוד לבוקר או ערב שרוצה משהו קליל שוב, עד כמה זה מזיק? ולמה גבינה צהובה ידועה כתורמת לעצירות? במה שונה מגבינות אחרות? האם יוגורט נחשב לפחות מזיק מגבינה צהובה? האם גבינה צהובה לייט עדיפה על פני פסטרמה ארוזה? אלו האופציות שיש לי במקרר בעבודה עם לחמים.

לפי מה הגעת למסקנה שיש לך חוסר בחלבון

ואם כן למה שלא תצטרכי קטניות אחרות ,סויה היא לא הקטניה היחידה .... מה לגבי חומוס,עדשים,שעועית,פול וכ'ו יש הרבה קטניות? וגם לא קטניה אבל קינואה גם מקור חלבוני דיי טוב. לא יודע לגבי גבינה צהובה כתורמת לעצירות (אולי זה בגלל מחסור בסיבים תזונתיים) אבל מה כן בגבינה צהובה יש הרבה אלומיניום : http://nutritionfacts.org/videos/aluminum-in-vaccines-vs-food/ למה את מגבילה את עצמך - לא עדיף לך להשקיע מעט ולהכין ארוחה מזינה באמת בבית אם באמת זה כל האפשרויות שיש לך בעבודה (באמת מנסים להרעיל אותכם בעבודה ? אין שום דבר בריא לאכול רק כריך גבינה צהובה וכריך פסטרמה ? )

iced tea

New member
זה מה

שאמר מדריך בחדר כושר. שאני צריכה 70 גרם ביום. לא אוכלת קטניות, לא עושה לי טוב בבטן. אני יכולה לשתות חלב סויה. גבינה צהובה לא עושה לי בעיות בבטן אם אוכלת במידה. כל שאר מוצרי החלב כן עושים בעיות. אין לי זמן וכח לבשל ולהכין. אני לא אוהבת להתעסק במטבח, רק לאכול מה שכבר מוכן
בעבודה יש גם גבינה לבנה וקוטג' ולחמים, קרקרים, ביסקוויטים, ריבה דבש שוקולד טחינה חומוס טחינה גולמית. הכל יש. דווקא יחסית אוכל בריא! לפחות לא מאכילים אותנו בבורקסים ועוגות כל היום.

שוב אם את מגבילה את עצמך לאוכל לא בריא

ומגוון לא בריא במיוחד , אז אל תצפי לבריאות גדולה מידי . את באמת חושבת ש קרקרים,ביסוויטים,ריבה,דבש ושוקולד הם דברים בריאים ? (הלחמים מחיטה מלאה? ) לא ברור בכלל למה את לא אוכלת דברים בריאים ,כמו פירות ,ירקות ,אגוזים וכ'ו , במקום להכניס לעצמך דברים שהגוף שלך מגיב אליהם רע כמו מוצרי חלב.

iced tea

New member
לא..

אני כן אוכלת פירות וירקות ואגוזים (אגוזי מלך ופיסטוק ושקדים) ! לגבי מוצרי חלב רק גבינה צהובה..כל השאר עושה לי רע. לא אוכלת דבש\שוקולד, לא אוהבת. ריבה לעיתים רחוקות בכמות קטנה. קרקרים=לחמית חיטה מלאה פחות כבד בבטן מלחם מלא. ביסקוויט בכמות קטנה לא מזיק. קשה לי עם סיבים, מעי רגיז.

נו אז תאכלי יותר דברים בריאים יותר

תאכלי סנדוויץ' עם אבוקדו ולא עם גבינה,תאכלי סנדוויץ עם טחינה מלאה ,תאכלי סנדוויץ' עם חמאת בוטנים ללא שומן מוקשה ולא עם ריבה וכ'ו תעשי בחירות יותר טובות ,לפחות ברוב הזמן.

iced tea

New member
לא

לאכול סנדוויץ עם אבוקדו זה לא אותו דבר כמו עם גבינה. כי אבוקדו תורם שומן ולא חלבון. ותאמין לי, שומן לא חסר לי בתפריט, יש לי 60-70 גרם שומן ביום מאגוזי מלך וטחינה. חמאת בוטנים לא אוהבת. ולחיות על סנדוויצ'ים זה לא בדיוק הדרך הנכונה. כל האופציות שתיארת דלות בחלבון.

חחח את אוהבת לענות לא אה?

מה לגבי רצועות טופו ? או חומוס , בכלל אם את אוכלת כל כך הרבה אגוזי מלך וטחינה למה שתצטרכי עוד חלבון ?

iced tea

New member
אופס:)

טופו עושה לי כאבי בטן. אני אוהבת חומוס. אבל אתה בעצמך המלצת לי לא לקנות את המוכנים בסופר ! (צבר וכו'). הם לא באמת חומוס ויש בהם ממש מעט חלבון. הגרגרים המבושלים טעימים מאוד אבל לצערי עושים לי כאבי בטן. רק מה שיש בחומוסיות היה נסבל בעיני. לא נראה לי שמגיעים למספיק חלבון מאגוזים וטחינה. יחסית אוכלת בריא. כל יום מלא פירות (יותר מ3)- אני מעדיפה פירות יותר מאשר דגנים וזה כולל טריים ויבשים, פשוט יותר טעים לי. עוד 3 ירקות (מגבילה). תמיד יש לי דגנים כמו לחם פיתה (דגן מלא) תירס אורז דגני בוקר. יש לי 2 ביצים. 20 אגוזים (בדר"כ אגוזי מלך חצאים). אם יש אז טחינה גולמית (אמנם לא מלאה אבל זה מה שיש בעבודה)-1-3 כפות לפי החשק. ועוד משהו משהו כמו 4 פרוסות פסטרמה או גבינה צהובה או אם דוחפים לי עוף לעיתים, אבל אני לא אוהבת בשר ומגעיל אותי פשוט מרגישה חייבת מסיבה בריאותית....

נו אז תקני חומוס איכותי במקום שמכינים

או שתכיני לבד אפילו. אה ואל תדאגי תרגישי חופשי לא לאכול בשר ,לא באמת צריך לאכול בשר ובטח לא מסיבות בריאותיות .

iced tea

New member
כי

לבתפיסת עולם שלי (ואני לא טועונת פה שום דבר מבחינה מדעית אז אין צורך לסתור את דבריי ולחפש שגיאות ואי דקויות)- מקומם של גופן שנרצחו בלב קר ובאדישות על פס ייצור, הוא מתחת לאדמה ואח"כ בגן עדן (לא שאני מאמינה בזה). לא בתוך הבטן שלי. מתקשה לקבל את זה שבני אדם מאות אלפי שנים אכלו בשר וזה הפך להיות מזון שמתעכל אצלינו ונחוץ...אבל מכירה בכך שזה כן מתעכל ויש בזה חומצות אמינו חשובות וויטמין B12 וכל זה. אבל בלי קשר, זה מסריח ונראה רע. ואני מאמינה שהטבע צייד אותנו באופן טבעי במשיכה לדברים שמתאימים למאכל ורתיעה ממה שלא בריח + במראה. הרחת פעם חייה מתה לפני שתובלה היטב? זה מסריח. אפילו פסטרמה מתובלת זה מסריח. מוסיפים הרבה תיבול חומרי טעם וריח ורוטב ועישון כדי לגרות את החושים. ודגים זה בכלל שיא הסירחון למרות שמהללים את חיוניותם לבריאות וכמה שהם בריאים. גם טונה בפחית שכל הזמן ממליצים לאכול דיאטניות 3 פעם בשבוע, זה מסריח! ולא סתם. זה נסגר בפחית ומת לפני שנתיים ועדיין עומד במדפים. אותי זה מגעיל. אני רוצה דברים טריים. ואני לא מתחברת לגישת RAW כי זה מגביל מידי ולא נוח. והרבה דברים יותר מתאימים למאכל ונוחים למאכל לאחר בישול אפייה אידוי חיתוך או whatever. מוצרי חלב גם לא מתאימים לאנשים לדעתי, אבל זה לפחות כן "מזון". אמנם לא שמיועד לאנשים בוגרים, אבל כן מיועד למאכל.

אני מסכים איתך לחלוטין (אני טבעוני בגלל זה)

מה שלא ברור לי זה למה את אוכלת בשר בכלל אם זה מה שאת מרגישה ,את יודעת שאין בבשר חומצות אמינו שאין בדברים אחרים מהצומח ובי 12 אפשר להשיג ממקורות אחרים?

iced tea

New member
ממה

שהבנתי יש בבשר\דגים הרבה חומצות אמינו והרכב טוב ואין את זה בצומח. אולי יש אבל כמויות מאוד קטנות שקשה להגיע מהן לכמות שצריך לגוף. יש לי דיסוננס וכבר לא יודעת מה לחשוב וכל אחד טוען משהו אחר, ויש הרבה אג'נדות בתזונה ומחקרים שתומכים ומתנגדים לכל דבר......כבר בסוף לא נשאר מה לאכול. ולא מתאים לי לחיות על פירות ירקות ואגוזים זה לא מספיק אנרגיה..

זה לא כל כך שאלה של מי טוען מה

יש את השיטה המדעית בדקו את הנושא כל חומצות האמינו הנחוצות קיימות במזון מהצומח בכמויות יותר ממספקות עבור כולם , הנה פה למטה את יכולה להכניס את המשקל או גובה ולראות מה הכמות שאת צריכה לאכול ואיפה יש כל חומצת אמינו שאת צריכה : http://www.veganhealth.org/articles/protein.php פרט לזה שבדגים יש כספית ועוד רעלנים שנמצאים בים - אכילה של הרבה דגים גורמת לירידה בתפקוד ובסופו של דבר תביא לאלצהימר. ובבשר יש שומן רווי ומסרטנים כמו אמינים הטרוציקליים (heterocyclic amines) . ברור שפירות ירקות ואגוזים מספקים אנרגיה הרי מיליוני אנשים חיים על האוכל הזה , עדיף להרוג בעלי חיים בשביל זה?

iced tea

New member
האמת שלא

ידוע לי שרוב אוכלוסיית העולם לא חייה על תפריט טבעוני או פרטאיני או RAW. רוב האוכלוסיה צורכת מהחי, וממש אחוז מזערי עד 5% חיים על תפריט טבעוני. כל מקרה עם כמה שאוהבת פירות נמאס לי מהם. לא מסוגלת לחיות על פירות ואגוזים עם כל הכבוד. לא קשור לעדיף. מבחינתי זה מצב של למות בעצמי אם אהיה טבעונית.

מי דיבר על RAW?

לא הבנתי מה את מנסה להגיד בזה שרוב האוכלוסיה צורכת מהחי? טוב שלא הגזמת ,למות או להיות טבעוני ? נראה לי שאת פשוט לא כל כך מכירה את כל הדברים שאפשר לעשות עם מה שאת אומרת , מציע לך להתעניין בנושא ,הנה פה יש מתכונים לדוגמא http://apps.facebook.com/big-recipes-book/

iced tea

New member
אתה

ורוב הפורום הטבעוני השכן. אני לא אשאר בחיים על תפריט מפירות וירקות ואגוזים בלבד....לחיות על סוכר ושומן זה לא יחזיק אותי יותר מחודש וגם ה נמאס ומגביל ולא משביע.

טוב אני רואה שזה בזבוז זמן

את סתם זורקת סיסמאות ורואים שלא באמת איכפת לך מבעלי חיים אם אי פעם תרצי לתת הזדמנות אמיתית לשנות את החיים שלך ולהפסיק גם להרעיל את עצמך תוך כדי אז תשאלי ,עד אז לי יש דברים יותר טובים לבזבז את הזמן שלי עליהם .

iced tea

New member
ד"א

לדעתי גבנ"צ לא מומלצת לעצירות לא בגלל הסיבים, אלא בגלל שבדרך כלל הן עשירות בשומן רווי ומועשרות בסידן. סידן תורם לעצירות, אפילו תוספי סידן, ואפילו כדורי טאמס לצרבת, בתופעות לוואי מצוין שעשוי לגרום לעצירות זמנית. אבל גבנ"צ שדלה מאוד בשומן (0.6 גרם רווי לפרוסה אחת! ואין כולסטרול, ורוב השומן משמן חמניות ולא שומן חלבי), והיא מכילה גם סיבים (מאינולין) לא אמורה לגרום לבעיות בתפריט שבמילא עשיר בסיבים. לא כל דבר שאוכלים צריך להכיל סיבים. תפריט איינו 100% סיבים, ועודף סיבים יכול לגרום לבעיות בספיגה ועיכול, להחמיר מעי רגיז, וגם לעצירות.

למעלה