מוצרי חלב עם דגים

נורמא

New member
מוצרי חלב עם דגים

יש את העניין הזה שלימדו אותי שאסור לאכול גבינה או מוצרי חלב אחרים עם דגים מהסיבה שזה לא בריא.. מה אתם יכולים לומר על זה? יש מידע מדעי רפואי בעניין? או שזה פשוט קטע דתי?

מתלבט13

New member
זה לא מוסכם

מעיקר הדין מותר. זה רק כמה דעות שמחמירים בחלבי עם דגים. השאלה המעניינת היא על בשר עם דגים שזה מפורש בגמרא ש(לזכרוני) "קשה לצרעת". מישהו בדק. הטענה שהרופאים לא חושבים כך אינה מספיקה, השאלה היא אם מישהו בדק זאת באופן יסודי.

rigoletto111

New member
צרעת היא מחלה מדבקת

שנגרמת על ידי חידק (מה שחז"לינו כמובן לא ידעו) ולא על ידי ערבוב בשר ודגים. קשה לצרעת? אין בשר, אין צרעת. קשה, קשה...

בן הצבי

New member
טעות-סופרים ב``בית יוסף``.

כך טוענים הפוסקים. הי` אמר להיות ``בשר ודגים`` ובטעות נדפס ``חלב ודגים``. פוסקים מעטים חוששים בכל-זאת שכך הי` אמור להיות כתוב מלכתחילה, ולכן רוב האשכנזים מחמירים לפי דיעה זו. בשלב מאוחר יותר היום אי``ה אביא לך את המראי-מקומות המדויקים.

בן הצבי

New member
אין כאן שום קשר למנהג.

חוששים שמא אלה אכן דברי הבית-יוסף, למרות שזה נראה לגמרי כמו טעות דפוס.

בן הצבי

New member
אם הט``ז והש``ך אומרים כך,

אני נוטה להאמין להם.. בפרט שזה סותר את דברי הב``י בעצמו בשו``ע שלו. לעולם לא הייתי אומר דבר כזה על דעת עצמי, כך ששמחתך מוקדמת.

rigoletto111

New member
אני לא שמח במיוחד

כיון שזה לא הפתיע אותי. אם מ"לא תבשל גדי בחלב אימו" הגיעו הדוסים להפרדת 6 שעות בין עוף וגבינה, מה צריך יותר?

בן הצבי

New member
``הדוסים``...

זה כבר סוגיא בקשר לנחיצותה ואמיתותה של תורה שבעל פה. דוקא הכוזרי מסביר את הסוגיא הזאת לא רע בכלל. אבל לא ניכנס לזה כעת, רק אל תפיל את האחריות לאחד מיסודות היהדות הרבנית מזה לא מעט שנים על ה``דוסים``.

בן הצבי

New member
מקורות:

שולחן-ערוך חלק אורח-חיים סימן פ``ז סעיף ג`: מתיר לכתחילה דגים וחלב יחד. אבל ב``בית-יוסף`` על הטור הוא אוסר דגים בחלב משום סכנה. הש``ך (בשו``ע או``ח סי` פ``ז ס``ג סק``ה) והט``ז (שם, סק``ג) טוענים שזוהי טעות דפוס ב``בית-יוסף``, וכוונתו שם לאסור בשר ודגים משום סכנה, ולא חלב ודגים. בספר ``שערי יורה דיעה`` להרב אליעזר ברוד, רבה של ``כרמי יוסף``, וחתנו של הרב אשכנזי, מרא-דאתרא דכפר חב``ד ראיתי שמביא מקורות נוספים: בשו``ת חינוך בית יהודה סי` ס``א כתב שחקר אצל רופאים, ומצא שבאכילת דגים עם חלב יש סכנה, משא``כ דגים עם חמאה. כך כתב גם הפרי-מגדים, ועוד. ה``פחד יצחק`` (שהי` גם רופא) כתב במערכת ד` דף ס``ט ע``ב ש``בדק אצל זקני הרופאים``, ודעתו היא שבאכילת חלב עם דגים יש סכנה לא רק לאכלם יחד, אלא גם בזה אחר זה. משא``כ דגים עם חלב או חמאה. ה``ערוך השולחן`` סי` פ``ז הלכה ט``ו כתב להיפך מה``פחד יצחק``, שדוקא באכילת דגים וגבינה יש סכנה, משא``כ דגים וחלב. הוא מרבה להביא עוד מקורות, ואקצר. יש רבים מהפוסקים האשכנזים שמקלים בזה, והרבה מהספרדים שמחמירים בזה, אבל אין תמימות דעים בנושא. כ``ק אדמו``ר מליובאוויטש זי``ע ברשימתו מחורף תרצ``ה כותב שהגם שחושבים את איסור הב``י בדגים וחלב לפליטת הקולמוס, בכ``ז נזהרים בזה, ואם אוכלים דגים וחלב, מערבים בזה גם חמאה או שמנת להוציא מחשש סכנה. אני מקוה שזה יספיק לך.

אני אוהב לאכול

נתח סלומון עם כוס חלב, כי זה טעים אני גם אוהב מחול ובכלל יש הרבה דברים שאני נהנה ואוהב אבל לא עושה בגלל קיצונים בדת שרודפים אותי

בן הצבי

New member
``קיצונים בדת שרודפים אותי``?

מה הקשר הנה..? יש דיעה בהלכה שדגים וחלב אסור לאכול. בא בן-אדם ושאל האם זה אכן סכנה בריאותית או איסור הלכתי ללא סיבה רפואית. מישהו כאן סיפר שמאן-דהוא כפה אותו לעשות או לא לעשות משהו? האם מי שמקיים הלכה זו או אחרת בדת שהוא מאמין בה נחשב בעיניך לאדם קיצוני? נדמה לי שאתה קצת עייף, לכן לא חשבת מספיק לפני שהגבת.

אני אכן עייף

אחרי סינג'ור ארוך ומוזר אתמול בלילה, בו הבחורה מדברת אלי דרך מקרופון ואני מגיב דרך המקלדת והיא מאיצה בי כל הזמן שאני כותב לאט מידי, אתה מבין? אני כותב מהר ככל יכולתי וברקע הרמקולים מאיצים בי "נו! כתוב מהר יותר! נו! אין זמן! כתוב זונה! כתוב!" אבל בתור וותיק בפורום הייתי מצפה ממך לזהות את פיסת הנוסטלגיה שהשתלתי בהודעה... בדיוק לפני שנה זה קרה. הפיה הטובה הגיעה לפורום.

בן הצבי

New member
טוב, מתנצל..

אינני יודע איזו פי`, וגם לא הבנתי איזה נוסטלגי`, אבל אמנם ותיק בפורום הנני (שלוש שנים בקירוב), אבל לא אחרי הכל עקבתי כאן..

תשאל אחרת

לימדו אותך מן הסתם כמו כל חרדי שלחלל שבת זה לא בריא נכון? אז תשאל האם יש מידע מדעי רפואי על זה אני מניח שהתשובה תהיה ``חיובית`` בדיוק כמו חלב ודגים ומצות בצד ימין ושאר שטויות חז``ליות...

חיים 1990

New member
איזה שטויות

בחיים לא שמעתי שלחלל שבת זה לא בריא. מישהו שמע על זה פעם? ולעומת זאת כתוב שאסור לאכול בשר ודג ביחד כי ``חמירתא סכנתא מאיסורא``

חיים 1990

New member
רק עם עדים והתראה

ולא בזמננו היום אין עונש מוות בישראל חוץ מעל נאצים (יש עוד משהו?)

למעלה