מועקות

מועקות

שלום לכולם, פתאום ראיתי את השם של הפורום הזה, והוא פשוט הזמין אותי פנימה. יש משהו שרציתי לחלוק. כל החיים ליווה אותי יצר סקרנות בלתי נשלט למידע, כל סוג של מידע. כמובן שהאינטרנט שינה את החיים שלי בצורה קיצונית מבחינת הנגישות הבלתי מוגבלת לכל סוג מידע שאפשר להעלות על הדעת. לפני כמה שנים התחלתי לחשוב בפעם הראשונה שמאוד הייתי רוצה למחוק דברים מסויימים מהזכרון שלי, וזה כתוצאה של השילוב בין הסקרנות לנגישות המידע. זה היה אחרי הרצח בפקיסטאן של העיתונאי דניאל פרל. ראיתי באיזה פורום שמישהו כתב שיש באינטרנט את הסרטון המלא של הרצח. לא התאפקתי. זה אמנם לא היה זה, אבל זה היה משהו קיצוני וגראפי ברמות שאפילו היום, יותר מ-6 שנים אחרי, זה מלווה אותי. מאז היו עוד כמה פעמים שלא התאפקתי וראיתי דברים שאני מעדיף לשכוח, אבל אני שמח לבשר שעם השנים למדתי שלדברים האלה יש מחיר, ואני יודע לשלוט בעצמי כשאני מנחש שמאחורי הלינק יש משהו שעדיף שאני לא אראה. המקרה האחרון דווקא קשור למשהו מאוד עכשווי, לאור העובדה שמחר יום השואה. כמו חלק גדול מהישראלים, גם אני כבר "התרגלתי" לכל תמונות השואה, הרי מי מאיתנו לא חי עם זה מגיל 0? זה קצת עצוב לחשוב, אבל אני אפילו יכול להגיד שמבחינתי שוב לראות את אותן תמונות של ערימות גופות וקטעי וידאו של רצח, אני כמעט מתייחס לזה באדישות. ודווקא אז ראיתי משהו שבגללו אני מסתובב כבר יומיים עם בחילה וזה פשוט לא עוזב אותי. ראיתי בערוץ ההיסטוריה פרק בסדרת המופת "דם על השלג". הפרק היה על הכיבוש הנאצי של חלקים מרוסיה, וכמובן הראה את אותן תמונות שכל כך מוכרות לנו מכל תכניות השואה. אבל אז הראו קטע של חייל נאצי דוחף אישה לצד אחד, וכשהילד הקטן שלה (אולי בן שנתיים-שלוש) מנסה נואשות ללכת אחרי אמא שלו, הוא דוחף אותו אחורה, וממשיך לדחוף את האישה לצד השני. גם כשהאמא מנסה ביאושה ללכת חזרה לעבר הילד שלה, היא נדחפת בגסות אחורה. אני מניח שלפני כמה שנים לא הייתי חושב על הסרטון הזה פעמיים, אבל יש לי ילדה קטנה בת שנה וחצי, וכשראיתי את התמונות של האמא והילד הקטן מופרדים בכוח ומנסים נואשות לחזור אחד לשניה, זה פשוט קרע אותי, וזה פשוט לא עוזב אותי מאז. זהו, מאוד רציתי לחלוק את זה.

efriend

New member
ברוך הבא

ותודה ששיתפת. זה מעניין שגם אני הזדעזעתי מאוד בזמנו מסצנה בדיוק כזו. בתור ילד כל התמונות של הגופות משום מה לא הפחידו אותי, כי אנחנו מתרגלים לזה מגיל 0 ולא מקטלגים את זה במוח כמשהו שהוא חלק מהחיים שלנו - אלא משהו שלקוח מעולם אחר. אבל מתישהו בחטיבת הביניים ראיתי בסרט איך חייל נאצי עוקר ילד מהידיים של אמא שלו, ודווקא זה לא עזב אותי במשך הרבה זמן. לפני כ9 שנים ביקרתי בדכאו. במהלך הסיור שם לא הרגשתי זעזוע מיוחד, כי אנחנו לומדים על זה כ"כ הרבה. אבל אז בלילה חלמתי שאני עובד במחנה ואני צריך לדאוג להשמדה של אנשים בתאי הגזים, ושאני צריך לדאוג שהם ייכנסו וכו'... זה היה אחד הסיוטים הכי כבדים שלי בכל הזמנים.

המסע לשם

היום דברו על זה ברשת ב בתוכנית הכל דיבורים ועלתה מורה שמלמדת בגמנסיה הראלית בראשלצ והסבירה איזה הכנה נפשית עושים לילדים במשך שנה שהמסע למחנה הוא שיא המסע , והפעילות שנמשכת אחרי הנסיעה לפולין ובמקביל עלחתה אמא לבן שסרבה לתת לו לנסוע ואמרה שאת המידע היא מעבירה לו בשוטף מאז שנולד וששמעה על ההכנה ש/נעשית בראלית בראשלצ הסכימה שזו ההכנה הראויה ושצריככים לצאת לשם רק כאילו שרוצים לצאת ומסוגלים נפשית לעמוד במסע טובסיום השיחה עלתה סבתא שיחד עם בעלה ושניהם עברו את השואה בפולניה נסעון עם הנכד למסע ואיך ההכנה למסע עשתה את הקשר הטוב עם הנכד וחבריו היא גם חיזקה את העניין שצריכיםפ לעשות הכנה נפשית לחשיפה של הילדים למחנות הללו ואחרי הנסיעה הילדים הביעו את הרגשות שלהם והיה להם קשה למרות ההכנה בת השנה

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

זה לא קל בכלל כשאתה הורה או עובד עם ילדים (וזה מהניסיון שלי) לראות דברים שפוגעים באנושות, זה מצמרר וקשה וכואב כי מרגישים שהילדים הפרטיים שלנו יכולים להיפגע. אני חושבת שלמרות יצר הסקרנות שמעולה שיש לך, חשוב כן להקפיד לא לתת לעצמך לראות יותר מידי תמונות וסרטונים כאלה, ולקחת מרחק מסוים מזה.

זה מאוד פשוט אתה מפחד לאבד את הילדה שלך

ואהבתי את איך שהשוות את זה לזכרון.. ולרצון שלך למחוק תמונות מהזכרון. אבל אם תעצור רגע ותבחין ותשים לב.. אתה ראית סרט.. אם הסרט הזה לא היה בערוץ ההיסטוריה ובמקום זה הוא היה בערוץ HOT GOLD אני מנחש שלא היית מוטרד באותה מידה. מה ההבדל? שבגלל שזה בערוץ ההיסטוריה אז אתה מאמין לזה כי אתה אומר לעצמך שזה אמיתי, וזה מפחיד אותך. אבל תן לי להרגיע אותך.. זה עדיין סרט. כל הימים האלה שאתה מסתובב עם זה מראש שלך.. אתה בסך הכל מסתובב עם חלום רע.. כי הילדה שלך בסדר גמור, אתה רק צריך להתעורר מהחלום הרע. זה לא אומר שאתה צריך להימנע מלראות דברים כאלה, או לחשוב דברים כאלה.. פשוט אין לך מה לפחד מהם, כמו שאין לך מה לפחד מחלום.. כי זה רק חלום. תתעורר למציאות.. שבה הילדה שלך בסדר, ואתה בסדר.. הבעיה היא לא החלומות הרעים שלנו, אלא זה שאנחנו מאמינים להם, והמציאות - היא תמיד התרופה.

למעלה