*** מועד יולי 2004 ***

IDANGR

New member
מילולית

עם החלב אני חושב שהשאלה היתתה מה הגורם המחזק ולא המחליש .......... אני כמעט בטוח לא ?????????????

eyeball

New member
אתה בטוח ???

אני חושב שהיתה גם תשובה יועץ:החלטה מה שנראה לי יותר נכון. החייט תופר אך המיילדת לא יולדת אלא תפקידה לעזור בלידה כמו שהיועץ עוזר בהחלטה.

IDANGR

New member
כמותי

ב - B בערך מוחלט סימנתי ש - B בערך מוחלט גדול ב - A בערך מוחלט אני חושב שזו התשובה הנכונה מישהו זוכר משהו ?

IDANGR

New member
אנלוגיה

לגבי האנלוגיה כן זאת התשובה : חייט - תפירה

TRIPLEfnH

New member
או שאתה לא תזיין ת'שכל...

מיילדת מבצעת את פעולת הלידה, מקצועה הוא ליילד, (באופן ישיר) גורם שלישי אם תרצו, האשה היולדת, וישנה תוצאה לפעולה - ולד. כמו שחייט מבצע את פעולת התפירה (מקצועו) על גורם שלישי, בדים, והתוצאה בגד. יועץ לא מבצע את פעולת ההחלטה ותפקידו אינו להחליט. הוא בכלל לא קשור אליה בהכרח. הוא יכול לייעץ משהו, ומשהו לגמרי הפוך יתקבל.

fireman

New member
אתה קצת עצבני ואני חושב שגם קצת

טועה.... באנלוגיה מיילדת:לידה יש עניין של המיילדת מסייעת בתהליך הלידה, גם אם לא הייתה מיילדת, התינוק היה נולד...המיילדת לא גרמה ללידה להתבצע בפועל אלא מסייעת בתהליך. חייט:תופר אם החייט לא יבצע את פעולת התפירה, היא לא תתבצע מעצמה, במדובר בעניין של מקצוע. יועץ:החלטה בדומה למיילדת:לידה היועץ מסייע בקבלת החלטה כפי שהמיילדת מסייעת בתהליך הלידה.

TRIPLEfnH

New member
לא עצבני, לא מסכים.

זה פשוט לא נכון ! אם אין מיילדת אין לידה. אולי אתם פשוט לא מבינים מה זה תהליך הלידה אבל אם אין מיידלת אז התהליך לא קורה מעצמו (לפחות לא באופן תקין). אשה גם יכולה ליילד את עצמה אם אין ברירה דרך אגב אבל מישהו יילד את התינוק. זה כל כך לא אנלוגיה ליועץ החלטה... מיילדת הכרחית לתהליך הלידה. יועץ, כמו שכבר אמרתי, מבצע ייעוץ ולא החלטה. הוא לא הכרחי לתהליך כלל. חייט מבצע תפירה.

Hofman007

New member
תשובה

מילדת - מסייעת ליולדת ללדת את התינוק. לכן אם המילדת לא הייתה, התינוק עדיין היה נולד, אך בקשיים. מיילדת מסייעת, עוזרת לאישה ההרה ללדת כמו ש היועץ מסייע, עוזר לממונים עליו בהחלטה. החייט עצמו תופר, והוא מבצע את פעולת התפירה ממש. זה היה מתאים אם היה רשום הרה : לידה .

TRIPLEfnH

New member
ושוב...

הרה היא אשה בהיריון לא אישה היולדת. הרה: לידה זה ממש לא אנלוגיה לחייט: תפירה. יולדת היא אישה היולדת (סביל), מיילדת היא אשה המבצעת את פעולת הלידה (פעיל), לא מסייעת, לא מייעצת. ושוב אני אומר, גם אשה יולדת בעצמה יכולה להיות המיילדת. יועץ אינו פעיל בפעולת ההחלטה. הוא מסייע כמו שאמרתם, והמיילדת אינה מסייעת אלא מבצעת.

Soak

New member
אתה טועה מאוד

אתה אומר ש"מיילדת היא אשה המבצעת את פעולת הלידה". מה? תחשוב על זה רגע... מהי "פעולת הלידה"? לידה = הבאת ילד לעולם איך מישהי אחרת יכול "לבצע" את פעולת הלידה? היחידה שיכולה "לבצע את פעולת הלידה" היא האישה היולדת. המיילדת היא זו שעוזרת לה. ובכלל, תסתכל על זה מזווית אחרת: מיילדת:לידה - זהו יחס שיש בו 2 גורמים - המיילדת מבצעת פעולה שמטרתה להביא לכך שלמישהו אחר תהיה לידה. בדיוק כמו שהיועץ מבצע פעולה שמטרתה להביא לכך שלמישהו אחר תהיה החלטה. חייט לא מבצע פעולה שגורמת לכך שלמישהו אחר תהיה תפירה אלא הוא בעצמו מבצע תפירה. יש כאן גורם אחד בלבד. המיילדת לא מבצעת לידה בעצמה, היא חייבת מישהו אחר. התשובה הזו לא נכונה, בודאות.

TRIPLEfnH

New member
או שאתה טועה מאוד

גם החייט לא מבצע את פעולת התפירה על כלום. הוא תופר בדים או WHATEVER. המיילדת מיילדת אשה. אני מבין את הבעיתיות אבל יועץ החלטה זה בטוח לא. יועץ אינו מבצע פעולה שמטרתה להביא לכך שלמישהו אחר יהיה החלטה. הוא מבצע פעולה שתביא לכך שלמישהו אחר יהיה ייעוץ.

אני חושב שאתה לא מבין את המשמעות

של מיילדת האישה שבהריון יכולה להיות מיילדת של עצמה??? זה מה שאמרת?? אין ספק שזה יועץ: החלטה אל דאג, אולי זה היה בפרק פיילוט

Hofman007

New member
התשובה!

התשובה היא יועץ : החלטה ולך תתווכח אחי עם 2 מדריכי פסיכומטרי ששאלתי.

למעלה