מועד ג' - איך מקבלים?

J a m a l

New member
מועד ג' - איך מקבלים?

יש לי מחרתיים (חמישי) מבחן ואני לא מוכן. איך אפשר לקבל מועד ג'? מילואים לא, כי לא גייסו אותי. הריון לא, כי אין לי את ה"ציוד" הדרוש. אז מה כן? כל רעיון יעזור לי. תודה לכם.

English1

New member
הסיבה היחידה הנוספת היא...

אשפוז... אבל אני לא מציע לך להתאשפז לכבוד המבחן...

J a m a l

New member
למה לא? זה שווה 2,500 שקל.

אלא אם כן את מאמינה שהרופאים הם ממש קצבים. ביקור בחדר מיון עולה אגרת מיון שמחירה נע בין 120 ש"ח ל - 500 ש"ח (תלוי אם הקופת חולים שלך מחליטה שהביקור במיון היה מוצדק). לעשות את הקורס שוב עולה 2,500 ש"ח ו - 3 חודשים מהחיים שלי שאני לא אקבל חזרה. אני בהחלט מוכן ללכת לבי"ח, כל עוד זה לא מערב פעולות פולשניות. אז איזה מחלה כדאי לביים? מה עובד הכי טוב? אישור מחלה מרופא המשפחה שלי לא מספיק כדי לקבל מועד ג' (בהנחה שלא ניגשתי ל-א' או ב')? האם עדיף לגשת ל-ב' ולהיכשל, או לא לגשת? זה שלא ניגשתי לאף אחד משניהם מגביר את הסיכוי ל-ג'?

English1

New member
אז ככה...

אם כתבתי בתגובה שלי שאני מציע ולא מציעה כנראה שזה היה מכוון... ולא אני לא מציע לך לעשות את זה כי זה נראה לי מאוד לא ישר (אבל זה בחירה שלך ובטח אני לא אשפוט...). אני חושב שאתה צריך לעשות בחירה עם עצמך, אני את דעתי אמרתי. וזה שלא ניגשת לאף אחד מהמועדים ממש לא מגביר את הסיכוי שלך לקבל מועד ג'.

J a m a l

New member
חבל שאתה שופט אותי במקום לעזור

מוסר זה דבר יקר. 2,500 ש"ח למי שעובד בשכר מינימום ושני ההורים שלו לא קיבלו משכורת מהרשויות כבר חצי שנה... זה המון כסף. אם מישהו כן יודע, אז תודה.

English1

New member
בדיוק בגלל זה אמרתי...

שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. מבחינתי לעזור זה לא להגיד לך איזה מחלה הכי קל לביים... יש לי בעייה מוסרית קלה עם זה... לגופו של עניין, פתק מהרופא ממש לא תופס, רק אשפוז עם הוכחה מהמיון... שוב, לגבי מועד ג', אם לא ניגשת לשניהם אין מצב שיעשו משהו בשבילך... ככה זה האוניברסיטאות. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להתחיל לשבת מעכשיו עד יום חמישי (3 ימים!), ולנסות להפיק את המיטב. דרך אגב, איזה קורס עולה 2,500 ש"ח???

a loser

New member
אפשר לשאול

למה בעייה מוסרית? הרי זה לא גניבה או משהו. אף אחד לא ממש נפגע מזה, אז מה זה משנה?

תשובה פורמאלית

למיטב ידיעתי, באונ' ת"א במדעי החברה מאפשרים מועד ג' אך ורק אם הסטודנט נכשל בשני המועדים הראשונים. מועד ג' יכול להתקיים גם שנה אח"כ, ככה שזה לא הכי פשוט בעולם. מועד ג' סמוך יותר מתקבל רק תמורת אישור של מילואים, הריון, אשפוז או שבוע אבל על קרוב משפחה מדרגה ראשונה. משתלם להרוג את ההורים בשביל זה ? אני לא יודעת איך זה הולך במקומות אחרים.

Unicorn98

New member
למה למצע? תשתמש בסדרה המקורית..

אין שום שימוש לפרמטר מרכזי במקרה הזה. אני בעד לנתח את התצפיות as is.

greywolf

New member
זה תלוי בחוג

אני למדתי בחוגים שהיו גמישים יחסית עם מועדי ג', וגם היה לי "רקורד" שהוכיח שאני לא מחפף בלימודים. ביקשתי פעמיים או שלוש מועדי ג' וקיבלתי על סיבות כלוויה ומחלה.

JaneLame

New member
אצלינו

אפשר ליפול בדן-דויד ולשפוך את כל המוח על המדרגות מבלי לקבל מועד ג'. היו דברים מעולם.

ailag

New member
נפלתי בבית, האמת ../images/Emo3.gif

אבל כן, נשפך חצי מנפח הדם שלי בדן-דוד. תשובת המזכירה אכן היתה שלא יתנו לי מועד ג'. גם אם הייתי גוססת לא היו נותנים לי מועד ג'. אבל אם הייתי במילואים הייתי מקבלת. פיזיקה באת"א בשבילכם..

JaneLame

New member
סממנים של חברה מיליטריסטית

בלי שירשורפלצת בבקשה. Just a remark.

greywolf

New member
../images/Emo12.gif

מי שלא רוצה תגובה צריך לא להשאיר הודעה. פורום הוא מדיום קומוניקטיבי, לא קובץ של read only. מה הקשר למיליטריסטי? לפי איזה מודל? של ליסק? של בן- אליעזר? או של קימרלינג?
הימור שלי שהדרישות בקיימברידג' או באוקספורד עשוי להיות קצת יותר קשות מאשר בארץ.

JaneLame

New member
לפחות לגבי הארוורד

יש שם מסורת של "גימלים נפשיים", מאז שתלמיד איים להתאבד אם לא נותנים לו מועד ג'. אז שם אין בעייה להוציא מועד ג'. גליה עברה לובוטומיה עצמית מזורזת, ובמקום מועד ג' שלחו אותה לעשות מילואים. אני את שלי אמרתי.

greywolf

New member
באותה אוניברסיטה

אני קיבלתי מועד ג' על שפעת. בארה"ב התפתחו הקלות רק אחרי שהרמה הגבוהה והלחץ במוסדות כמו MIT הפילו חללים. ההסקה ממספר מחלקות מסוימות בארץ, לנוהג בקמפוסים בארה"ב שיש בהם הקלות כתגובה להחמרת יתר, ומכאן למסקנה שישראל חברה מיליטריסטית קצת בעייתית. אלא עם יש קביעה גורפת שישראל היא חברה מיליטריסטית.

ailag

New member
אז הפקולטה שלך סלחנית יותר

אני לא יודעת אם מדעים מדויקים "יחליקו" ויתנו לי לעשות מועד ג' (אם אצטרך |מחזיקה אצבעות שלא אצטרך|) אבל לפי מה שהבנתי זה החוק הרשמי. אז מה זה משנה איך מיישמים אותו בפועל? אם נותנים לך למרות החוק, החוק עדיין מיליטריסטי. לדעתי לא צריכים לתת לכל סטודנט מועד ג' (הגזמנו) אבל צריך להגדיר מבחר סיבות היעדרות מוצדקות. במדעים מדוייקים גם על התנגשות מבחנים צריך לתת מועד נוסף, כי אנחנו ממש צריכים את שני המועדים (לגלים נדמה לי שנרשמו כ-80 אנשים. הצצתי בדפים של הבוחנים - למועד ב' נרשמו 42) אז למה לא שוקלים כלום, ורק מילואים נחשבים? (גלים = המקצוע שלפני המבחן שלו נפצעתי בראש וכו')

למעלה