מועד ב או לא?

מועד ב או לא?

היי אני תלמיד שנה ראשונה.במבחן הראשון של סמסטר במקצוע שהוא שווה 2 נ"ז קיבלתי ציון סופי 85 (לא השקעתי בלמידה למבחן וקיבלתי בו 84). האם כדאי לעשות מועד ב' במידה ואני אשב ואשקיע בלמידה יותר? או שאני לוקח סיכון ומועד ב' יכול להיות יותר קשה? אגב האם נרמול משתנה ממבחן למבחן או שזה אותו נרמול שהיה במבחן הראשון?

lol65

New member
נראה לי מיותר לחלוטין

לעשות מועד ב' על כל ציון שהוא 85 ומעלה. אם אתה באמת באמת מרגיש שאתה יכול הרבה יותר טוב מזה, אז תיגש. אבל כן תיקח בחשבון שהציון יכול גם לרדת.

אם כבר שאלת

אז תיגש. מה שתקבל זה מה שמגיע לך

B L I M P

New member
כל אחד והשאיפות שלו

אני הייתי המאושרת באדם אם הייתי מקבלת 85 בשנה א' בלי ללמוד יותר מדי. יש את מצטייני הדיקאן שכל הציונים שלהם מעל 90 וזה ממש חשוב להם.

אם ציונים ממש חשובים לך, נראה לך אתה מסוגל לשפר (שולט בחומר, יש זמן ללמוד, לא נלחץ מבחינות) והכי חשוב - בא לך לשפר - הייתי אומרת לך על זה. אבל באופן כללי - 85 זה אחלה בחלה של ציון.

(מועד ב' יכול להיות קשה יותר. טווח הנרמול תאורתית אמור להיות אותו טווח, אבל אני באופן אישי זוכרת סיפורים על מועדי ב' שנורמלו ביד יותר קשה. מצד שני - לי באופן אישי יצא לשפר ציון במועדי ב' די הרבה פעמים. וגם לקבל ציון יותר נמוך איזה פעם או פעמיים)

את בטוחה לגבי הנרמול?

אני משום מה הנחתי שדווקא במועד ב' הנרמול פחות קשוח כי גם התלמידים שניגשים למועד ב הם לא אלו שקיבלו מעל 90 במועד א. לפי אותה הנחה אין סיבה שיהיה נמרול שלילי כמו שזה היה במועד א (כנראה שניסו להעמיד את הממוצע על 78) כי כנראה הטווח הציונים יהיה יותר נמוך. ואם אני מבין נכון הנרמול הוא פר מבחן.

lol65

New member
אף אחד

לא באמת מבין איך הנרמול הזה עובד.
אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שניגש למועד ב' הוא בהכרח סטודנט חלש יותר שלא יכול לנרמל אותך, אבל אתה שוכח שגם אתה ניגש למועד ב', ואני מניחה שאתה לא שונה מהסטודנטים האחרים. כלומר, יכול להיות שלא הלך להם משהו במועד א', אבל במועד ב' הם ילמדו יותר טוב ויפציצו.
כשאתה מחליט על מועד ב', לחשוב על נרמול ועל סטודנטים אחרים זה לא ממש יעיל, כי לא באמת תדע משהו באופן ודאי. תחשוב רק על עצמך. האם אתה מסוגל ליותר? האם אתה יכול ללמוד ברמה כזו שיהיה קשה לנרמל דווקא עם המבחן שלך? האם בא לך לשפר?

C l u e

New member
מניסיון בבדיקת מבחנים, הנרמול הוא אותו נרמול

במועד א' כל התותחים מאזנים את כל הנכשלים.
במועד ב' כולם באים מוכנים יותר טוב אז כולם נמצאים איפושהו במקום יותר טוב באמצע.
מועד א' יותר קיצוני מבחינת עקומת הפעמון שלו, מועד ב' הרבה יותר סולידי.
התוצאה היא אותה התוצאה.

הסיבה היחידה להבדלים בפקטורים היא הבדלים ברמת הקושי במבחן בין המועדים, ואז גם ככה אין סיבה להסתמך על זה. או שיהיה לך מבחן קל עם פקטור אפסי/שלילי, או שיהיה מבחן קשה עם פקטור חיובי, אבל הוא יהיה לך קשה אז הפקטור יאזן אותך לאותה התוצאה של המועד הקל.

בקיצור, נרמול הוא אף פעם לא שיקול לגשת או לא לגשת למבחן.

Ariel aka Rel

New member
תלוי בכמה דברים

אם זה קורס חשוב או לא. חוזים לעומת היסטוריה של המשפט. חוזים הייתי ניגש לשפר, היסטוריה של המשפט הייתי מסתפק גם ב75 .

אתה בהחלט לוקח סיכון, נסה לברר לגבי הנטייה של המרצה משנים קודמות, בדר"כ המרצים עקביים בדברים האלה.

(גילוי נאות - מעולם לא ניגשתי למועד ב' עם 80 ומעלה)

קורס

היי, מדובר על משפט עברי (פרופ' אטינגר אולי אתה שמעת משהו לגבי הקושי). העניין הוא שלא למדתי לזה מספיק במיוחד שלא הייתי קשוב בשיעורים, כלומר לא שלטתי בחומר כשהלכתי לבחינה ולא פתרתי שאלות משנים הקודמות. בגלל זה אני שוקל לגשת שוב הפחד הוא שגם אם אני כן אלמד המבחן עצמו יכול להיות ברמה הרבה יותר גובה.

Ariel aka Rel

New member
לא מכיר

אבל אני הייתי מניח לזה.
אם אתה מתכנן להיות מצטיין דיקאן/רקטור או צריך ממוצע גבוהה אז תיקח את הסיכון. לדעתי הרמה תהיה זהה.

למעלה