מועדון האופנועים

masterform

New member
מועדון האופנועים

ניסיתי כבר מזמן להבין מה זה המועדון הזה, ואני לא מצליח... נכנסתי לאתר המועדון וכל מה שראיתי שמדובר במועדון שגובה 120 ש"ח בשנה ונלחם על זכויות האופנוענים ורוכבי הדו"גים ומארגן טיולים. אבל עדיין לא ברור מה בדיוק התוצאות, אני שומע על המועדון הזה כבר משהו כמו 6 שנים, על הטיולים גם ככה יוצא שכל אחד מהמשתתפים משלם על עצמו (על פניו ככה זה נראה) ולא מצאתי שום מידע על הצלחות של המועדון מול הרשויות, אלא רק מטרות. אני ממש לא מנסה לקטול את המועדון, אל תבינו אותי לא נכון, אני באמת מנסה אחת ולתמיד להבין מה זה המועדון הזה, מישהו יכול לתת לי בבקשה בבקשה בבקשה מידע רלוונטי
תודה.

אני מניח שהתכוונת למועדון האופנועים הישראלי

אני מציע שתכנס שוב לאתר המועדון ותבחר את הלשוניות "מול הרשויות".תוכל למצוא בה את מגוון הפעילויות שהאירגון עוסק בהן. אין אנו מתיימרים לפתור את כל בעיות הענף ,אבל אנו עדיין מייצגים את הרוכבים במקומות בהם הם צריכים להיות מיוצגים. אתן לך דוגמא,לפני שבועיים ישב נציג האירגון(המועדון) בוועדת הכלכלה, שהתכנסה לדון בהצעת שר התחבורה לחייב רוכבי דו"ג לרכב עם אפוד זוהר.נציג המועדון הביע הסתייגות והתנגדות למהלך.בשלב זה הרעיון הוקפא. אנו לוקחים חלק בסקרים שמבצעת הרשות הלאומית לדרכים(מע"צ). נציגי האירגון (המועדון)שותפים לפעילות פורום פ.ע.ו.ל.ה . ביום שלישי הקרוב נציגי האירגון נפגשים עם מנכ"ל עמותת "אור ירוק" . כל דיון בוועדות הכנסת השונות ,שעוסק ברכב דו גלגלי ."המועדון" מוזמן.אנו שם בשביל לייצג גם אותך. לפני כחודשים נציג המועדון ברשויות ועבדך הנאמן קיימו פגישת הכרות עם מנכ"ל הרשות הלאומית לבתיות בדרכים.גם שם ייצגנו גם אותך. נציגי המועדון נפגשו עם מפקד משטרת התנועה הנכנס,ע"מ לדון בשיתוף פעולה וקבלת נתוני אמת על תאונות בהן מעורבים רוכבי רכב דו"ג,לצורך תחקיר עצמאי.בין יתר הנושאים שנדונו , סוכם גם על המשך אי אכיפת החוק האוסר על רכיבה בשול הימיני בתנאים מסויימים.גם שם ייצגנו גם אותך. הרשימה לא מלאה ,לא מושלמת ,אבל די ארוכה. לא ארחיב בנושא המאבק למען ביטוח חובה הוגן,אבל גם בנושא זה היו תוצאות דרמתיות שהושגו במאמצים משותפים . אתה לא קוטל את המועדון ,אבל אתה מייצג דעה קדומה שאינה מבוססת על עובדות. לידיעתך ,דמי החברות אינם "מבוזבזים" על הטיולים.כל הפעילות נעשית ע"י מתנדבים בהתנדבות. התשלום בגובה 20 ש"ח הינו עבור הוצאות רכב החילוץ שגורר עגלה וערכת החייאה במקרה של ת.ד.התקציב משמש לפעילות שוטפת של האירגון והיתרה מהווה רזרבה לפעילות עתידית . מחר, יום שני מתקיימות בחירות להנהלת העמותה.אינך זכאי להצביע או להשתתף באסיפה הכללית .אבל אם תרצה להתרשם באמת מפעילות האירגון ,אתה מוזמן להיות צופה (באישור שלי) ולהגיע.

../images/Emo207.gifאליקו, יש לי שאלה קצת קשורה...

מה הפרוצדורה להופיע בפני ועדה בכנסת? מה אתם עושים כדי שיזמינו אותכם להופיע בפני הועדה? שיהיה
בבחירות מחר. עפ"י מה שהבנתי מהמכתב שהגיע אליי מ"ס המועמדים קטן מאוד, אז בעצם... חבל שזה כך.

זהר זהר

New member
וועדות הכנסת מזמינות לדיונים גופים וגורמים

שיש להם נגיעה לדיונים. איך יודעים את מי להזמין? את מי שמופיע, מגיש ניירות עמדה, מביא דעות ועמדות של הגוף מטעמו הוא מגיע. הוועדות אינן מזמינות אנשים פרטיים או את החברים של מזכירת הוועדה. אנחנו פעילים בכנסת זה שנים בשתי וועדות: כלכלה - מופקדת על נושא התחבורה בישראל וכספים - עוסקת בנושאי ביטוח , למשל. יש לנו סיכום שבכל דיון שמופיעה המילה "אופנוע" נשלחת הודעה לצוות רשויות של העמותה,מועדון האופנועים הישראלי. אנחנו כמובן צריכים להודיע אם ברצוננו להופיע (שאז מוסדר לנו אישור כניסה אישי ) או לא. חוץ מזה אנו בודקים את סדר היום בכנסת (כל אחד יכול, דרך אתר הכנסת (מצורף). במשך השנים נוצרת גם היכרות עם הצוות הקבוע של הוועדות , שאינו מתחלף כמו חברי הכנסת, וכמובן שזה מקל על הקשר. אם ברצונך להשתלב בפעילות בתחום את יותר ממוזמנת. אגב: לכנסת אסור להיכנס במכנסי ג'ינס וסנדלים אבל מותר להגיע בחליפות רכיבה ומגפי רכיבה (קסדות יש להפקיד במלתחה בכניסה). ניתן להפקיד מעילים בכניסה למשכן וכן במלתחה בקומת הוועדות. להתראות

עניין שבשיגרה

אנו מופיעים ברשומות.תהליך של שנים שהוחל בזמנו ע"י שלמה כהן ונמשך עד עתה. לגבי הבחירות,למרות הרושם שמתקבל כאילו התהליך מיותר,הוא מתחייב.מעבר לבחירות עצמן תתקיים האסיפה הכללית. באסיפה כל חבר יכול להעלות להצבעה מחייבת כל נושא הקשור בפעילות המועדון.

אהוד א1

New member
בכלל לא חבל,קוקי.

יש מועמד אחד בלבד ולא בגלל מחסור במועמדים. אליקו קידם את המועדון בתקופת כהונתו לשיאים חדשים ושינה (לדעתי) את צורת החשיבה של המועדון. כיוון שכך, די מקובל על כולם שהוא ימשיך לקדנציה נוספת. הליך הבחירה מחייב (עמותה רשומה וכו). ובהצלחה לאליקו בקדנציה הבאה.

זה שיש רק מועמד אחד לרשות המועדון...

זה פחות בעייתי,במיוחד אם אתה אומר שאין סיבה לתחלופה
. אבל גם לשאר התפקידים אין בחירה בין מועמדים. מה זה מראה? לא יודעת. אני רק מקווה שזה לא תוצאה של זה שאף אחד לא מוכן להציע את עצמו כמועמד.

מיצו

New member
פעם, לפני שנים, קמו אנשים צעירים שחשבו

שהם יותר טובים מהאולגרכיה הזקנה והמסויידת של אז. אז הם קמו ועשו מעשה. ותוך ישיבה אחת הם עשו הפיכה של ממש. איפה הם היום, כל אחד עושה לביתו, ואמנם אני עצמי לא הייתי מעורב בזה פרט להצבעה עצמה, אבל אם אני זוכר נכון לא יצא מזה משהו יותר מידי אי אי אי. ככה זה כשיש אנשים עם הרבה רצון וכוונות טובות, אבל תכל'ס אין את הזמן ואת היכולת לאבד ימי עבודה, להשקיע בכל הזוטות הטכניות המשעממות, ולעסוק בפוליטיקה מכוערת (וכולנו יודעים כמה מכוערת יכולה פוליטיקה להיות, אפילו בארגון קטן כמו זה). אני אמנם אינני חבר מועדון מזה כ- 7 או 8 שנים, אבל אני לא משלה את עצמי, מי שנמצא בראשו, ממה שאני יודע, עושה עבודה שאף אחד שאני מכיר לא יכול לעשות טוב יותר. בהצלחה אליקו.

זכור לי. זה לא היה כל כך מזמן.

את תמיכתי יש למועדון, שחס וחלילה לא יצא מזה שיש לי איזשהי תלונה למועדון\להנהגתו. אני חברה בו מאז ששמעתי עליו לראשונה.

מיצו

New member
הבעיה עם אפוד זוהר היא

שמחייבים אותך ללבוש אותו. מעל חליפה מעל מעיל מעל קרוקס מעל קסדת האבטיח שלי ואם יש לי תיק גב? (ויש לי) ואני רוכב בלילה? אז? לשים את הווסט מעל לתיק? ואיך אני אסע 250 קמ"ש עם וסט מתנופף? אה. אל תיסע 250 בטח תגיד. אני מודיע כאן בגדול, אם יכריחו אותי ללבוש כזה וסט, אני מממן מכיסי הדפסה של ווסטים כאלה, ואולי כותב שם משהו כמו: "מדינה מזויינת ממשלה מזויינת משטרה מזדיינת ואם אתה מסכים - תצפור!"

אני רוצה עם כיתוב

ואם רוצים סיסמה קליטה ופוליטיקלי קורקטית: "האפוד הזה עוזר לח"כים ולשרים בממשלה לזיין אותי יותר טוב בחושך" אולי גם שתיים או שלוש כי הם יקרעו מהר

צודק מיצו

יש מספר בעיות עם נושא רכיבה עם אפוד זוהר (לדוגמא :סוג האופנוע ותנוחת הרכיבה עליו) וזאת הסיבה שאני בעד להמליץ ולא לחייב.בדיוק כפי שאנו ממליצים לרכב עם קסדה שלמה ,לנעול מגפי רכיבה,מעיל ממוגן וכו'. האפוד שאני רוכב הוא יעודי לרוכב ,נושא תו תקן ,בעל רוכסן ולא סקווץ ,אפשרות התאמה למידות הגוף ומחירו כ-140 ש"ח. הטענות שאתה מעלה לגיטימיות וחלקן אף הועלה (בטח שלא המהירות)כטענת נגד להצעת החוק. ממש במקרה ,התקיימה היום בבוקר פגישת עבודה עם מנכ"ל עמותת אור ירוק ,בפגישה שמנו דגש על הגברת המודעות של משתמשי הכביש האחרים,לנוכחות של רוכבי רכב דו"ג בכביש. בין היתר ,סוכם בפגישה על מסע הסברה (מנכ"ל אור ירוק הבטיח תקציב במיידי) שיופנה אל נהגי המכוניות והרכב הכבד . אני מקווה שאט אט הנוכחות שלנו תחלחל לתודעה ולהבא מקבלי ההחלטות יציעו הצעות חוק שמבוססות על מחקרים ופתרונות לא ישלפו מהמותן .

tomergg

New member
מאוד מעניין אותי לדעת מה הסבירות שההצעה

המטומטמת הזאת תתקבל. איך המועדון מתכנן להלחם בה, מעבר לנוכחות בוועדה?

למעלה