מוסר כפול

D u n i

New member
מוסר כפול

בעקבות ההתרחשויות האחרונות והתפנית המסוכנת שמקבלת סרבנות הימין אני מרגישה שאני למעשה משדרת מוסר כפול. האם זוהי אינה סתירה לתמוך בסרבני הכיבוש מצד אחד ומצד שני לגנות את סרבני הפינוי? בכך שאנו מסרבים אנו נותנים לגיטימציה לסרבנות שונה מכל צידי המטבע, שמסכנת את ההתנתקות. נקודה למחשבה. ובנוסף, אולי אני פסימית אבל אני באמת חושבת שסרבנות הימין, כפי שזה נראה כעת, עם התאוצה שהיא תופסת, מסכנת ובגדול את קיומה של תוכנית ההתנתקות. תרחיש אפשרי- אין מספיק חיילים בשביל לפנות. צריך לפעול למען המודעות בעניין ולקרוא לגיוס מרצון של מילואימניקים על מנת לעזור ולפנות! סופשבוע נעים
דניאל

poofic

New member
וגם גיוס לסרבני המצפון

זה הזמן בשבילם להתגייס היה חשוב להם לא לשרת בשטחים, או לא לתמוך בארגון כובש, אז עכשיו קצת נגמר הכיבוש וצריך עזרה לגרום לזה לקרות והם נשארים פאסיבים. דרך אגב רק מראה עד כמה המצפון שלהם באמת מציק להם

eviv

New member
רק בוא לא נגזים...

פינוי יישובים מ- 6% מהשטחים, והמשך תלותם גם של הפלסטינים תושבי 6% בצה"ל או ישראל, לא כל כך מתאר את "קצת נגמר הכיבוש". נ.ב בשביל לצאת מהשטחים לא צריך לגרור את המתנחלים לישראל...

poofic

New member
אז אתה מעדיף לעמוד בצד

ולא לעשות כלום? המצפון שלך לא מציק לך אפילו טיפה? איכשהו הוא שם כשאתה צריך לא לעשות משהו אבל בשביל לעשות פתאום אין?

eviv

New member
אני עושה הרבה דברים

אבל חלק מצה"ל אני לא יהיה.

ד ר ו ר 1

New member
את מבזה את עצמך כשאת כותבת את זה-

"אז עכשיו קצת נגמר הכיבוש"
- הבדיחה הזו שנקראת "הינתקות" לא מסיימת את הכיבוש. יציאה מכ- 6% מהשטחים הכבושים, לא תסיים את מדיניות האפרטהייד הגטאות של ממשלת הדמים הזו. זהו לא סיום הכיבוש, אפילו שמעון פרס יכול להודות בזה
(אני מקווה)

poofic

New member
אז בואו כולנו נעמוד בצד ונחכה

שהכיבוש יסתיים מעצמו זה יעזור

shay or eli

New member
להפוך את עזה

לדרום לבנו ב' זה לא סיום הכיבוש. גם בלי התנחלויות אפשר להמשיך להיות כובש, בייחוד כשמקימים עוד התנחלויות בגדה המערבית, ובייחוד כשמרחיבים את ציר פילדלפי. ברגע שצה"ל יחדול מלהיות צבא כובש, תסתיים סרבנות הכיבוש. אבל זה לא קורה כרגע, וגם גיוס של אנשי שמאל לא יעזור לכך. דווקא עכשיו סרבנות הכיבוש חשובה.

eviv

New member
מוסר נכון

שלום, אענה בקצרה, 1. סרבנות זה כלי, דמייני חקלאי מעדר ושדה, המעדר הוא כלי לא מטרה, החקלאי משתמש במעדר בכדי ששדה הכרוביות שלו יגדר ויהיה טעים ומשביע. לעומת זאת יש חקלאי אחר שגם לא יש מעדר אבל הוא לעומת הקודם הולך לשדה של הקודם והורס את הכרוביות שהוא גידל בחלקה. אבל יכול להיות מצב בו אנו אומרים אולי הדיעה שלהם היא לא נכונה כלומר אולי המטרה שלהם לא נכונה, אבל עדיין סרבנות מצפון היא "לגיטימית". יכול להיות ואולי אני גם מסכים איתך, ויכול להיות שצריך להקל על אותם מתנחלים שהיום קיבלו צורה של אוגדה כמעט שלמה שהמתנחלים בה הודיעו כי לא יפנו יישובים. 2. יש 300,000 מתנחלים שיושבים בשטחים ויש עוד חובשי כיפות סרוגות בישראל, אנשים אלה שומעים בעיקר לרבנים שלהם, ראי מקרה הסיבה לרצח יצחק רבין, ראי מקרה רעש הרבנים על סרבנות. למרות זאת בואי נבין כי הם מיעוט שאולי קולני אך רק מיעוט או יותר נכון לקבוע מיגזר

Wedwil

New member
זה יותר כמו

משהו שמשתמש ברובה בשביל לקטוף פירות ואחר משתמש ברובה בשביל להרוג אנשים... אני פשוט אקח מכולם את הרובים...

croovy

New member
או שתעשה כמו בארה"ב

תיתן לכולם רובים, ואז לא תהיה לקוטפי הפירות ברירה, אלא להשתמש ברובים להרוג אנשים, ואז כולם יהיו מוגנים.

eviv

New member
אני לא יודע מה איתך

אבל לי באמת לא מזיז אם מישהו מוסק את הזיתים שלו עם מגרפה, מעדר, מלקוש או אפילו עם רובה. אבל כן איכפת לי אם השכנים כופתים את החקלאי ויורים בו, וכבר הזכרתי שצה"ל לא עשה דבר?

D u n i

New member
אביב

קודם כל שלום, מה שלומך? אני מסכימה איתך שהסרבנות היא כלי להשגת מטרה מסויימת, אבל מי אנחנו שניקבע איזה מטרה נאורה וטובה בעינינו ואיזה מטרה לא? וזה לא שאני לא מסכימה איתך בחלוקה הזאת לטוב ורע, אבל כשם שאנו פועלים לפי מצפונינו ומסרבים לקחת חלק בכיבוש המשחיט הזה, ככה אותם חיילים פועלים לפי מצפונם שלא נותן להם לפנות את אותם מתנחלים. וכמה שזה לא נתפס בעינינו, ואפילו מעוות, אנחנו חייבים להבין שאנחנו כן משדרים מוסר כפול ובכך למעשה הסרבנות שלנו, שהייתה אמורה להוות כלי בדרך למטרה, פוגעת במטרה עצמה בכך שהיא מספקת לגיטימציה לסרבנות הימין. ועוד משהו, בזמן שסרבנות הימין הופכת לתופעה מסוכנת ומסכנת, השמאל עומד מהצד ושותק. איפה אנחנו עכשיו שכל כך צריכים אותנו? אולי הפאסיביות הזאת נובעת איפשהו מכך שקשה לנו לעמוד כנגד סרבנות הימין, כשבאותה העת אנחנו ממשיכים לקרוא לסרבנות מהשמאל? ושוב אני חוזרת, כל אלה הם נקודות למחשבה שאני מעלה אליכם וגם לעצמי, כי אני בעצמי עוד לא גיבשתי עמדה לגבי נושא זה.

eviv

New member
אני לא חושב ככה...

בוא נבהיר מספר מושגים שכולנו משתמשים בהם, אני יציע את הפרשנות שלי להם לא חובה להסכים אליהם. "נכון ולא נכון"- מושג המתאר דיעה מוסרית של אדם ספציפי או קבוצה ספציפית והוא סובייקטיבי שונה מאחד לאחד... לגיטימי- הכרה בכך שמעשים או דעות שונות משלך הם אולי לא נכונות אך הם מותרות. ועכשיו שהבהרנו, אין לי בעיה שמתנחלים לא יהיו שותפים בפינוי המתנחלים. סרבנות הימין הייתה ברורה עם השמאל ובלי השמאל, המתנחלים רואים באדמה ערך גבוה הרבה יותר מהמדינה ורואים בלאום ערך הרבה יותר חשוב מהמדינה, טיבעי היה כאשר הערכים יהיו בקונפליקט שהם יעדיפו את האדמה על פני המדינה. סרבנות השמאל גם היא ברורה מאליו, השמאל רואה בערך החברה או ערך האדם ערך הרבה יותר גבוה מערך המדינה, ולכן כאשר ערכים אלו הם בקונפליקט ברור שיש אנשים שיבחרו ללכת לאחר הערך הגבוה יותר שלהם. אמרת:"איפה אנחנו עכשיו" אני לא יודע מה איתך אבל אני כרגע וצא לצומת של כן להסכם ולאחריה למסיבה מחאה על הקשיים שהממסד נוקט בשבי להשתיק מחאות שמאל שונות. המהפכה בדרך הצטרפו עכשיו אביב סלע

0216

New member
טוב שיש למישהו מצפון

את צודקת במאה אחוז טוב שאת קצת מבקרת את עצמך וחושבת שמשהוא לא ממש נורמלי בתפיסה של השמאל מה שנקרא : לגיטימציה חד צדדית רק לשמאל מותר!!! שמח שאת מודעת אבל.... נורא מצחיק ואפילו מגוחך לקרוא את ההודעה שלך כשהיא אומרת בעצם "נעשה מה שנוח לנו" נוח לנו לתמוך בסרבני השמאל נתמוך. אבל אוי ואבוי שוד ושבר שסרבנות תסכן את תוכנית ההתאבדות ? מה פתאום!!! אז בוא נהיה צבועים ונתמוך רק בסרבני השמאל אבל את צריכה להחליט או שאת תומכת בסרבנות או לא.... את לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה... סימכי עליי, גוש קטיף=תל אביב

chile776

New member
השאלה היא

איזה מוסר הוא לגיטימי. את הסרבנות מטעמי מצפון, כגון סרבנות מחסומים וסרבנות פציפיסטית, השמאל לא יכול לבקר, כי אחרי הכל היא עולה בקנה אחד עם התפיסות האידאולוגיות והמטרות של השמאל. סרבני שמאל רבים סרבו לשם הסערה הפוליטית שהם יגררו אחריהם, מתוך היותם חלק מהשמאל, וכדי להעביר מסר. סרבנות בשם הדת, למשל, היא בלתי מתקבלת על אנשי השמאל- כי השמאל נלחם בפנאטיות הדתית (השמאל הרדיקלי אף שולל אותה). אני בטוח שכמו שיש אנשי שמאל שתומכים בסרבנות השמאל, אך מתנגדים לימין, יש אנשי ימין שתומכים בסרבנות הימין ומתנגדים לזו של השמאל. ולסיכום, אם אתה לא במיינסטרים, אתה היפוקרט :)

0216

New member
היפוקרט?

טוב, אז מה לגיטימי באמת? סרבנות לשם פגיעה בעצמנו (מזוכיזם) או "סרבנות" לא הייתי קורא לזה סרבנות אבל נניח שזה סרבנות... "סרבנות" כביכול, לשם הגנה שים לב|הגנה| על הארץ שלך ועל מולדתך. סרבנות בשם הדת? מה אתה מבלבל את המוח? זה בכלל לא קשור לעניין הסיבה שאנשים לא רוצים לגרש אנשים מבתיהם זה כי זו פקודה בלתי חוקית בעליל ובלתי מוסרי לגרש אזרחי מדינת ישראל מבתיהם (כמובן שבשביל השמאל הם לא אזרחים) וכמובן שהם כבר מזמן אזרחים סוג ז'. אבל כלכך ברור שזה לא אותו דבר!!! הסרבנות מהשמאל היא סתם פרובוקציה בלי שום תכלית!!! והאמת שכשהשמאל מסרב לשרת ב"שטחים הכבושים" כביכול הוא תוקע סכין חדה ועמוקה בגב המדינה ובטח שבדמוקרטיה... שהשמאל כל כך מתיימר להגן עליה. משהו מעוות בתפיסה הזו של השמאל, התיפיפות מקוממת. אתה לא יכול לבחון ולנסות להבין את הסיבות של החוסר רצון לתקוע סכין בגב המדינה? אם תתאמץ קצת אני בטוח שתבין שזה אולי גם הגיוני!!! אבל בטח לא טרחת להבין את הסיבות אז אתה סתם זורק מילים לאוויר.

chile776

New member
תרחטי גם תרחטי

אבל סתם מעניין אותי לדעת אם היו אלה אזרחים -ערבים- אזרחי מדינת ישראל, שהיו מגורשים מבתיהם, מה היו אומרים סרבני הימין - - - לא ברור לי מה הימין מציע כחלופה לפינוי יישובים. ברור לי שהמצב הקיים הוא בכי רע, ושפלסטינים ומתנחלים לא יוכלו לשבת יחד על אותה חלקת אדמה. אתה אומר שגירוש של אזרחי מדינת ישראל מבתיהם הוא בלתי חוקי בעליל (ואני עוד לא יודע מה עולה בגורלם של האזרחים הערבים לדעתך), אבל גירוש של פלסטינים הוא כן חוקי? אם הימין אומר "או אנחנו או הם?", וש"פינוי ישובים הוא בלתי מוסרי" אז לגרש אותם זה כן מוסרי?!

למעלה