על ניגון תחית המתים
הרחבנו במקצת
בשירשור הזה. למעשה בשאלתך."במה מתייחד הניגון" ענית את שלושת התשובות הנכונות.גם בלחן גם ב"איך" ואין כל ספק שלמיקום יש השפעה משמעותית גם. ניגוניו של קרליבך לא מייצגים את מסורת וניגוני הכליזמר המקורי.במפורש לא
קרליבך היה יחודי וייצר סגנון שמשלב חדש ויישן.אבל יהיה קשה לשייך את הז'אנר למוזיקת הכליזמר. בדורינו אנו התבלבלו דברים.לאוו דווקא במוזיקה.התוצאה דווקא משעשעת וגם מהנה, אבל לא בהכרח נכונה. בפסטיבל הכלייזמרים השנתי בצפת ניתן לחזות בכך.זמרים ששרים מוזיקת קאנטרי,שולה חן,אהרון רזאל,עדי רן ועוד ועוד...הם מצויינים
אבל זה לא פסטיבל כלייזמרים. זה רע
ממש לא
האנשים נהנים
במפורש כן.אם נהנים למה לא לכנות את הפסטיבל בכינויי כליזמרים
בכלל...מוזיקת כלייזמרים זו לא "תורה מסיני".גם אם משורבב שם קטע שבכלל לא חלמו עליו דייב טראס,נפתולי ברנדווין ושאר הכלייזמרים הגדולים,אין השד נורא כלל ועיקר
כאן בפורום אנחנו מנסים לשמר את הז'אנר די באדיקות.לא תמיד

אנחנו גם מעלים קטעי חזנות ושאר ירקות,אבל..אבל אין כל ספק שהצלחנו לפתוח צוהר במדיית האינטרנט לעולם הנפלא והמרתק. רשימת הקישורים.בהחלט יכולה להעיד על כך. לגבי מפגש. אני רוצה ברשותך שולה, להכיר לך שני חברים שמלווים את הפורום מאז הקמתו. חברינו "בן אהרון" וחברתינו "אורה". את אורה פגשתי בפסטיבל הכלייזמרים האחרון בצפת.אני מציע גם לך לבוא.אני בטוח שתהני
כמו כן נמצאים איתנו כאן חברים טובים ויקרים נוספים.אני לא אזכיר את כולם שמא אני אשכח מישהו.אבל בכל זאת מן הראוי להזכיר את נועם סטאריק מנהל פורום
יידיש.את אדמונד.את חיים לוי שגם הוא מנהל את פורום
יידיש ועוד ועוד חברים טובים נוספים.