מוסיקה

shushu10

New member
מוסיקה

יש מצב לשמוע קצת ניגונים מיוחדים או אפשרות לדבר עליהם בלבד???

shushu10

New member
../images/Emo168.gif תודות מקרב לב

איש רוח יקר, כבר מצאתי ניגון אהוב עלי במיוחד - אלו דברים - של החזן הרשמן. מה מאד מודה ומאחלת כל טוב שבעולם. שולמית

shushu10

New member
../images/Emo168.gifניגונים

אני רוצה לבקש להרחיב מעט על הניגון "תחיית המתים" כפי שצויין שאם תהיה דרישה לכך... הניגון ממש חודר אל הלב ויש משהו כובש בפשטותו. רציתי גם לדעת בהזדמנות זו, במה מתייחד ה"ניגון" האם בלחן או באיך ואיכן הוא מתנגן? האם ניגוניו ושיריו של קרליבך שייכים אף הם לקטגוריה זו ואם כן - הייתי שמחה להתכנסות של חובבי ניגון במקום כל שהוא, בו יוכלו החברים להשמיע ולשמוע - וכל המרבה הרי זה משובח. בתודה, שולה

על ניגון תחית המתים

הרחבנו במקצת בשירשור הזה. למעשה בשאלתך."במה מתייחד הניגון" ענית את שלושת התשובות הנכונות.גם בלחן גם ב"איך" ואין כל ספק שלמיקום יש השפעה משמעותית גם. ניגוניו של קרליבך לא מייצגים את מסורת וניגוני הכליזמר המקורי.במפורש לא
קרליבך היה יחודי וייצר סגנון שמשלב חדש ויישן.אבל יהיה קשה לשייך את הז'אנר למוזיקת הכליזמר. בדורינו אנו התבלבלו דברים.לאוו דווקא במוזיקה.התוצאה דווקא משעשעת וגם מהנה, אבל לא בהכרח נכונה. בפסטיבל הכלייזמרים השנתי בצפת ניתן לחזות בכך.זמרים ששרים מוזיקת קאנטרי,שולה חן,אהרון רזאל,עדי רן ועוד ועוד...הם מצויינים
אבל זה לא פסטיבל כלייזמרים. זה רע
ממש לא
האנשים נהנים
במפורש כן.אם נהנים למה לא לכנות את הפסטיבל בכינויי כליזמרים
בכלל...מוזיקת כלייזמרים זו לא "תורה מסיני".גם אם משורבב שם קטע שבכלל לא חלמו עליו דייב טראס,נפתולי ברנדווין ושאר הכלייזמרים הגדולים,אין השד נורא כלל ועיקר
כאן בפורום אנחנו מנסים לשמר את הז'אנר די באדיקות.לא תמיד:) אנחנו גם מעלים קטעי חזנות ושאר ירקות,אבל..אבל אין כל ספק שהצלחנו לפתוח צוהר במדיית האינטרנט לעולם הנפלא והמרתק. רשימת הקישורים.בהחלט יכולה להעיד על כך. לגבי מפגש. אני רוצה ברשותך שולה, להכיר לך שני חברים שמלווים את הפורום מאז הקמתו. חברינו "בן אהרון" וחברתינו "אורה". את אורה פגשתי בפסטיבל הכלייזמרים האחרון בצפת.אני מציע גם לך לבוא.אני בטוח שתהני
כמו כן נמצאים איתנו כאן חברים טובים ויקרים נוספים.אני לא אזכיר את כולם שמא אני אשכח מישהו.אבל בכל זאת מן הראוי להזכיר את נועם סטאריק מנהל פורום יידיש.את אדמונד.את חיים לוי שגם הוא מנהל את פורום יידיש ועוד ועוד חברים טובים נוספים.

shushu10

New member
../images/Emo168.gifנגינות וניגונים

רב תודות על ההסבר והשירשור שהשכיל בהחלט. אני מלווה את הכלייזמרים בצפת מאז שנתו הראשונה של הפסטיבל. יש בהחלט שנוי בדפוסים ובתוכן במשך השנים וחשוב שיוזמי הפסטיבל יהיו כמה שיותר צמודים למסר, כי הם בלבד קובעים את אופיו.כמו"כ, נשאלת השאלה המתבקשת - האם אין המשך לניגון ההוא. היום יש בהחלט ניגונים שאפשר ורצוי להוסיף אותם לקטגוריה. השאלה האם הניגונים נכללים רק במסגרת דתית, פחות או יותר, או שגם השיר - ניגוניך אבי ושירייך אמי...יכולים להוות המשך השרשרת, למשל. אם הוזכר כאן פורום אידיש, שאני מעיינת בו לעתים, אשר מטרתו לחזק ולהרחיב את הקשר עם השפה ולשמרה. הרי העובדה שבני נוער מתענינים ולומדים את האידיש מהווה הוכחה כי רצוי בהחלט להמשיך בצורה כזו או אחרת את הניגון דאז. אשמח בהחלט להכיר את אנשי הפורום העוסקים ומנהלים את פורום האידיש. תהיה זו לי זכות גדולה. ותודה לך, איש הרוח, על הרצון הטוב. שולה

מצויין!

אם רוצים להמשיך את מסורת הכלייזמר,מן הראוי לנסות ולשחזר את המנגינות שמשתייכות ל"ניגון ההוא"
ממולץ שולה להאזין לקטגורייה שנמצאת בקישורי הפורום.היא מייצגת את מוזיקת הכלייזמר איך נקרא לזה...האמיתית:) כיום משייכים את מוזיקת הכלייזמר למשהו "דתי" אבל אין שום קשר לעניין הדתי. עד כמה שידוע לי, לא דייב טראס ולא נפתלי ברנדווין היו ראשי ישיבות:)) בהחלט כן ניתן לקשר את הז'אנר לפן "היהודי".הווי אומר,לא מוזיקה דתית אלא מוזיקה יהודית.כך גם בעניין שפת היידיש לעניות דעתי. כבר כתבנו כאן בעבר וחילקנו בין מוזיקת הכלייזמר הארופאית והכלייזמר הארציישראלי.אם תקשיבי לנפתלי ברנדווין ובצד השני לניגון תחיית המתים ושני הניגונים הנוספים "ניגוני מירון" תוכלי לחוש בהבדל. כבן למשפחה צפתית וותיקה,אני משתדל לשמר את המוזיקה הצפתית האורגינלית שאפשר לומר שהיא מייצגת בכבוד את מוזיקת הכלייזמר הארציישראלית. כשתבואי לפסטיבל הכליזמרים תוכלי לזהות אותנו.הוספתי כאן תצלום של עטיפת הדיסק בראשון שהוצאנו בזמנו

shushu10

New member
איזה כיף!!!../images/Emo79.gif

ובכן, ידידי, יש לי את 2 הקלטות - צפת פתאום תבנה, כמדומני עוד בטרם יצאו דיסקים. קל לי לזהות מוסיקה אמיתית שיוצאת מהלב ומיד גיליתי שהמשפחה המנגנת יושבת על שרשים חזקים.גם אין צורך בתזמורת נרחבת כדי להוציא מעט לחלוחית מהעין. אגב, יש לי ידיד שיש אוסף במרתפו של תקליטים ישנים בהם פרקי חזנות די נדירים וגם ניגונים כגון 4 באבות וכד', המוקלטים בבצוע שונה , ואשר רכשתי לי בבית חב"ד בצפת. המוסיקה מרגשת מאד, אף כי לא העמקתי לחקור בזה. אם הנושא מעניין מי מכם, אשמח ליצור קשר או בכלל - להיות חלק מהמשפחה הנהדרת שלכם העוסקת בשימור תרבותנו הנושנה מחד גיסא והוצאתה לאוורור - מאידך . נ.ב. - ידידה אחרת שלי, תלמידתו של גיורא פיידמן, היא כלייזמרית אמיתית, וירטואוזית של ממש, השתתפה בעבר בפסטיבל הנ"ל ואני בטוחה כי אם תוזמן - נזכה כולנו לשמוע את יפי צלילי קלרניטה, עוד הקיץ. אם יש לכם מגעים מתאימים -אז קדימה . חיזוקים וברכות מתנגנות - שולה

slowhand1

New member
בהחלט..

דבר משמח מאוד שיש פסטיבל כה פופלארי שמייצג את המוזיקה היהודית..ונותן במה למוזיקה הזאת... לדעתי זה טוב שהוא שונה מפסטיבל כלייזמרים אמיתי..כי הרי אין לנו הרבה הזדמנויות לשמוע מוזיקה יהודית..אז יש פסטיבל שמשלב הכל...ובתוכו אפשר לשמוע כליזמרים.. אגב איש הרוח,כבר ידוע לך איך אפשר להשתתף בפסטיבל?

עירית צפת

לפי מה שהבנתי תהיה אחראית השנה על הכליזמרים. מומלץ להתקשר לשם.

slowhand1

New member
אממ..סליחה על ההטרדה

אבל אפשר מספר טלפון ליצור איתם קשר? או אתר אינטרנט וכו'..

vinimax

New member
@@## תפוחי-זמר ##@@

הבנתי שאתה מארגן את הכליזמרים בצפת . השמח מאוד מאוד ליצור איתך קשר . אני נגן קלרינט ויש לי הרכב כליזמר . היינו מאוד שמחים לנגן בכליזמרים . אנא צור איתי קשר דרך תגובות האתר או באימייל . [email protected]

למעלה