מוסיקה מהספרים

מוסיקה מהספרים

כבר דיברנו על ספרים שעשו לכם חשק לשמוע מוסיקה מסוימת. קרה לכם ההיפך, שמוסיקה עשתה לכם חשק לקרוא? היום זה קרה לי. שמעתי את האוברטורה ל"חלום ליל קיץ" של מנדלסון והוא בהחלט עשה לי חשק לקורא את המחזה (מחר, אני מקווה, מתחילים). המוסיקה ממש מצליחה להעביר את האווירה ביער, יוצא מן הכלל. כדאי מאוד לשמוע, במיוחד למי שמכיר את המחזה.

Rivendell

New member
כל פעם שיש ברדיו "יער נורווגי" של

הביטלס... נחשו מה בא לי לקרוא
. ו"חלום ליל קיץ"... יאמי.

ILet

New member
מוסיקה וספרים

יש לי איזשהו רפלקס מותנה: מוסיקה של דוריבאל קאימי - ספרים של ז'ורז' אמאדו, וגם להיפך. ממש סיפור הביצה והתרנגולת. דבר נוסף: שמעתי השבוע מספר שירים שהלחין פון ויליאמס למלים של שיקספיר מתוך המחזה- הסערה. המוסיקה היתה יוצאת מהכלל. עשה לי חשק לקרוא את המחזה. בקשר לחלום ליל קיץ- המוסיקה של מנדלסון נהדרת. לפני שנתיים תיאטרון גשר הציג את המחזה הזה בליווי מוסיקה של הביטלס. חוויה מרעננת ומקסימה.

Ayelet S

New member
ספר ששלח אותי בדהירה למוזיקה

הנפלאה של בטהובן ומוצארט היה "הסוד" של אנה אנקוויסט ההולנדית. ספר נפלא המגולל את סיפורה של פסנתרנית מחוננת שעולם הצלילים מהוה את תמצית חייה. זכור לי שגם בזמן הקריאה וגם עם סיומה, הרביתי לשמוע מיצירותיהם של שני ענקי המוזיקה האלו.

Noya111

New member
לפני שנים קראתי את "חורף בליסבון"

של הסופר הספרדי אנטוניו מולינה. וזכור לי שבנוסף להיותו ספר מצויין, שקראתיו בנשימה אחת ארוכה, הוא גם גרם לי לשמוע הרבה מוזיקת ג'ז ובמיוחד קולטרן שהוא בעיניי הטוב מכולם
, אך גם ג'יון מאייל, טום וויטס. ואפרופו מולינה, לא מזמן, קניתי - בעקבות המלצות של הפורום - את "ירח מלא" והוא מחכה בנימוס ובסבלנות שיגיע תורו לקריאה.

למעלה