מוסיקאים יקרים

dgordon

New member
מוסיקאים יקרים

שלום לכם מוסיקאים יקרים- כאן עמית רון- מנהל מחלקת כלי נשיפה -"חלילית"-יפו. כמו שאתם ודאי יודעים, אני נמצא בפורום כדי לענות על שאלות שעולות לגבי כלי נשיפה, תופים, מוסיקה ובכלל... תשתמשו בזה!!!!!!! מעדיפים לדבר דרך מייל ולא דרך הפורום? [email protected] אחלה יום ובהצלחה לכולם! עמית רון.

khammel

New member
שאלה על קלרינט בופה

הי עמית, אשמח לעזרתך... יש ברשותי קלרינט בופה-קרמפון בן כמעט 20. הוא במצב לא רע, אבל לאחרונה ראיתי סימנים של התייבשות הכריות. 1. האם יש טיפולים משמרים/מונעים שאפשר לעשות לבד בבית כדי למזער נזקי גיל לכלי? 2. איך אני יכולה לדעת את דגם הקלרינט שיש לי?

dgordon

New member
הי...

נושא התיבשות הכריות הוא נושא מאוד נפוץ בכלי נגינה ישנים ו/או שלא מטופלים בקפידה... במצב של התיבשות הכריות, הדבר הכי חכם לעשות הוא פשוט להחליף את הכריות- הכרית כמו שאת ודאי יודעת , עשויה עור אמיתי, שעם הזמן מתיבש וזה לגיטימי... מניעה: לאחר נגינה יש לנקות היטב את הכלי מבפנים בעזרת משחולת מיוחדת המיועדת למטרה זו... כאשר הכרית נמצאת באקלים לח, היא מתנפחת...וכשהיא מתיבשת היא לא נשארת באותה הצורה המקורית...לכן מאוד מאוד חשוב- אחת לשבועיים לעבור על הכריות עם נייר טלק- נייר דק המצופה טלק- והוא סופח אליו את הלחות -מה שמאריך באופן טבעי את חייהן של הכריות... באופן כללי , הפרשי טמפרטורה גדולים גורמים נזק שרואים רק אחרי זמן מה... אסור בשום אופן להשאיר את הקלרינט פתוח לאחר הנגינה...יש ליבש אותו , לתת לו בין 10 דקות לרבע שעה מנוחה בתוך הקייס, ואז לסגור!!! לגבי הדגם: בדרך כלל, שם הדגם מופיע על הקלרינט עצמו בצורה של אותיות ומספרים- ובדרך כלל הדגם כתוב מתחת לחבית הקלרינט. במקרה שלך, במידה והקלרינט ישן ואין עליו כיתוב ברור, מה שאת יכולה לעשות זה להתיעץ עם מורה מקצועי לגבי הדגם, ואם אצלו לא תקבלי תשובה, אני אשמח אם תגיעי אלי לחנות, וננסה למצוא את הדגם ביחד... לסיכום: אם הכריות כבר יבשות, צריך להחליף... מקוה שעזרתי, עמית רון.

khammel

New member
../images/Emo51.gif

מאחר ואני כמעט לא נוגעת בכלי (פעם-פעמיים בשנה), כרגע אין לי כוונה להחליף כריות. אם לחדד את נושא השימור, חוץ מהקפדה על נושא בקרת אקלים, שנכון לכל כלי עץ, כולל גיטרה, האם יש משהו שאני צריכה לעשות עם הכלי כדי שלא יינזק בתוך הקייס שלו? ניסיתי בעבר להוציא את הדגם מהאתר של החברה, לפי מספר סידורי, אבל זה נתן לי רק שנת ייצור. מסקרן אותי לדעת ממה עשוי כל חלק בקלרינט וקשה לדעת בלי הדגם הספציפי. מורה לא יעזור לי פה. אם יזדמן לי, בהחלט אקפוץ אליך לחנות עם הכלי. בכל מקרה, תודה רבה על העזרה. קרן

למעלה