מוסד לתואר ראשון

dba3

New member
מוסד לתואר ראשון

אהלן,
אני חייל משוחרר שמתעתד ללמוד משפטים ומתלבט קצת לגבי המוסד.
יש לי ציון פסיכומטרי מאוד גבוה אך בגרויות יחסית נמוכות ככה שאני לא עומד בתנאי הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטאות.
האופציות שעומדות בפני כרגע הן: לימודים באחת הממכללות עם דגש למכללה למנהל (עומד בתנאי הקבלה), מעבר של שנת מכינה באוניברסיטת ת"א או בעברית ("בזבוז" (?) של שנה)
או לימודים באנגליה באוניברסיטה בעלת שם בינלאומי, אך עדיין לא מהטופ העולמי\אירופאי. חשוב לציין שככל הנראה אחזור לארץ לאחר התואר.
אשמח לשמוע דעות של אנשים שיותר מעורים ממני בקלחת המשפטית בארץ (מה מחפשים משרדים מובילים, ומה יוביל אותי בסופו של דבר לעתיד "ורוד" יותר בתחום)
תודה!

sacrament

New member
תירשם עכשיו לשיפור בגרויות

יש לך עד איזור אפריל לשפר
זה אפשרי
תעשה את מועד חורף

אם אתה נוסע לאנגליה ואז חוזר אין טעם...במילא תצטרך לעשות פה הרבה בחינות ועניינים עד שתוכל לקבל פה תעודת עו"ד, מעבר למה שנדרש סטודנט רגיל. זה הרבה כאב ראש. מצד שני, רוב הסיכויים שכל משרד יחטוף אותך אחרי לימודים באנגליה, לא משנה מה יהיה ממוצע הציונים שלך.

dba3

New member
קודם כל תודה על התגובה.

אני טס בעוד כחודש לטיול וחוזר ביוני, ככה שלימודים באוניברסיטה באוקטובר 2013 הם לא אופציה, אלא רק לעשות מכינה שמתחילה בספטמבר (שתעזור לי ד"א יותר מהשלמת בגרויות) ולהתחיל שנה אחר כך. מבחינת לימודים באנגליה, אני שולח בכל מקרה בקשות למספר אוניברסיטאות. הבעיה היא שלמרבה הפתעתי, ההתרשמות שלי על בסיס שיטוט ברשת הייתה שהמשרדים הגדולים לא כל כך מחבבים אנשים שלמדו בחו"ל משפטים. לראייה הכתבה הזו (אמנם ישנה, אבל אני חושש שהיא מייצגת משהו קיים) : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1966874,00.html
אשמח לדעת אם מישהו באמת שמע או יודע על מגמה כזו בקרב משרדים נחשבים בארץ.
תודה

B L I M P

New member
יש כ"כ כ" הרבה בוגרי משפטים בארץ

אז אני יכולה להבין למה "בריחה" לחו"ל כדי ללמוד לא מעוררת הערכה אצל מעסיקים. אגב אני חושבת שהמצב היה שונה אם היית לומד בחול ואז עוסק בחול כמה שנים - ככה היה לך גם את הערך המוסף של ניסיון בלעבוד בחול וגם זה היה פחות נראה כאילו "ברחת". מצד שני לימודים בחול נותנים לך את הכלי של השפה האנגלית שהיום היא מאוד נחוצה בתחום המסחרי.

עוד נקודה למחשבה - הלימודים בחול לא יקרים נורא? כי המשכורות בארץ די על הפנים ויקח לך הרבה זמן להחזיר הוצאות על תואר של שלוש שנים אם כל שנה עולה כמה עשרות דולרים.

מבחינת המכללות הבינתחומי והמכללה למנהל הכי נחשבות. התחושה שלי היא שהבינתחומי לאט לאט מתיישרת עם האוניברסטאות (לפחות מבחינת היוקרה, לא יודעת כמה הבוגרים שם איכותיים).

Saladin

New member
מהתרשמות כללית

נראה לי שתואר ראשון בחו"ל יעזור לך בעיקר אם אתה חושב על קריירה אקדמית. תואר שני בחו"ל, לאו דווקא במשפטים אלא גם בתחומים "משיקים", יכול להיראות יותר מרשים בקורות החיים (יותר כתוספת ולא כבסיס לקריירה). אגב, גם תואר שני בחו"ל יכול לעזור באותה מידה לקריירה אקדמית כמו תואר ראשון. בקיצור, לדעתי אם לא חבל לך על הכסף ובא לך על החוויה של ללמוד בחו"ל אז למה לא. אבל יתרונות בלתי מבוטלים בשוק העבודה או באקדמיה זה לא יתן לך.

dba3

New member
מכללה או אוניברסיטה

תודה רבה על התשובות המפורטות.
במקרה שאחליט ללמוד בארץ, עדיף לי לעשות שנת מכינה באוניברסיטה ובכך לדחות את תחילת הלימודים בשנה או להתחיל ללמוד במכללה למנהל כבר בשנה האקדמית הבאה? (הבינתחומי לא מסתדר לי מכמה סיבות). האם ההבדל משמעותי בין המוסדות כשמגיעים לשלב שבו מחפשים התמחות במשרד נחשב?
תודה

לך למכינה

חבל על הזמן של מי שלא בוגר אוניברסיטה בציון גבוה או "בן של" בבינתחומי. אולי תשיג התמחות, אבל מהר מאד תגלה שתקרת זכוכית תלויה מעליך ואנשים עוקפים אותך בסיבוב.
אה, וצאו כבר מהקונספציה שהבינתחומי יוקרתי יותר ממכללות אחרות - הסיבה שיוצאים משם עורכי דין היא שמלכתחילה מגיעים לשם אנשים מקושרים או "בנים של". הבינתחומי יודע למתג את עצמו יופי, ומשלם ביד רחבה למרצים טובים. רמת הסטודנטים באוניברסיטאות גבוהה לאין שיעור מהערסאוותים והצפונבונים במכללות.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.

JaneLame

New member
כדאי להקשיב למוטי

הוא אמנם בוטה אבל מדייק בהערכות שלו.

rogerwater

New member
שמע נראה לי אתה מגזים קצת

אני לא בעד מכללות ואני לא לומד במכללה. אבל אני מכיר לא מעט חברה מבינתחומי ומכללמה למנהל ורובם לא ערסוואתים ולא בנים של....זה נכון שיש שם הרבה צפונבונים אבל רובם במנהל עסקים. התיאור שלך מתאים יותר לקריית אונו או מרכז לעסקים ומשפטים שבהם רובם באמת רובם ברמה נמוכה. בכל מקרה זה כמו שתגיד לי שכל משי לומד בתל אביב בכל החוגים הוא גאון...וזה בולשיט קח לדוגמה מדעי החבה במיוחד את מדעי המדינה. רוב מי שיתקבל לחוג הזה לא עובר את 600 בפסיכו, אז יש סיכוי שגם שם תמצא ערסוותאים:) כשאנחנו מדברים על פקולטות משפטים של מכללה למנהל ובינתחומי תמצא שם הרבה תלמידים עם ציוני פסיכומטרי לא נמוכים בכלל והם גם די רצינים לגבי הלימודיים.זה לפחות מה שאני ראיתי.

rogerwater

New member
לא הבנתי מה הקשר

אני גם לא טענתי אחרת, הגיוני מאוד שמי שיכול להתקבל לאוניברסיטה ילך לאוניברסיטה. טענתי התבססה על הערכה שגויה של מרדכי (מוטי) שיצא בהצהרה מופרזת למדי בה הוא טען שכל בוגר בינתחומי הוא או ערס או בן של מישהו, ולכן יכולת ההצלחה שלו תלויה רק בקומבינות שישיג מהצד. אני מצידי מופתע איך בחור בשנה הראשונה שלו באוניברסיטת חיפה (שאגב אין לא מציבה סנטדטרים גבוהים בתנאי קבלה) טוען בלי שום נסיון או הכרות של שוק עבודה כלשהו את הטענה הזו. לא רק שזה לא נכון להכליל, ומהכירותי עם סטונדטים מבינתחומי לא כולם ערסים ולא כולם בנים של מישהו במיוחד בפקולטה של משפטים (לא טוען שאין כאלה יש אבל לא כולם) אלה גם שזו עובדה שרובם(אומנם בקושי מסוים) מגיעים למקומות לא רעים בכלל, העניין הנוסף שהבחור ייחס לו הערה הוא "שתמיד מישהו יעקוף אותך בסיבוב" ,והרי זה ידוע שאחרי כמה שנים של רכישת נסיון שאלת מוסד הלימודים כבר פחות רלוונטית בכל תחום לא רק בעריכת דין. בכל מקרה אני מכיר גם סטודנטים שהוציאו ציונים גבוהים בפסיכומטרי איך הממוצע הבית ספרי הגבילאותם מלהתקבל לאוניברסיטה, והם לא שיפרו אותו בטענה שזה יבזבז להם שנה מהחיים. לדעתי, זו טעות ואני לא מסכים איתם, אבל כל אחד והחלטות שלו. אגב לא מזמן דיברתי עם בן של עורך דין, שאביו מחזיק משרד לא קטן בכלל והוא טען שאבא שלו מעדיף לקחת בוגרי בניתחומי כי לדעתו הלימודים במכללה הזאת יותר פרקטיים. אני אישית הייתי בשוק כי תמיד חשבתי אחרת. אבל כנראה שהזמנים משתנים....

למעלה