מוניטורים (שוב)

eran377

New member
מוניטורים (שוב)

M-AUDIO BX8a מול SAMSON RESOLV 80a מה לדעתכם יותר טוב? כמובן שזו שאלה של טעם אישי, ובמקרה הזה הייתי רוצה לשמוע דווקא דעות של אחרים כי אני בדילמה רצינית. לאיזה מהשניים יש שם טוב יותר? מה אתם הייתם לוקחים? לאם אודיו יש מלא גבוהים. אני לא יודע אם זה דווקא חסרון... המחשבה שלי היא שישיבה ממושכת מול האם אודיו יכולה לחרפן לי את השכל עם הגבוהים האלה. בכל מקרה... איך האמינות של שניהם? למישהו יש נסיון איתם ויכול להמליץ / להזהיר? תודה מראש, ערן.

donnerjack1

New member
גם לי היתה התלבטות דומה

כשחפשתי מוניטורים. בעקרון הדרך הכי טובה לבחור היא להביא קטעים שלך או קטעים שאתה מכיר ממש טוב ולבדוק באיזה מוניטור הם נשמעים לך הכי "מזייפים". הסמסון נשמעו לי קצת פחות מדוייקים מה אם אדיו, גם אני רגשתי מאוד את הגבוהיים באם אדיו וכמעט הלכתי אליהם. נשאלת גם השאלה האם אתה באמת צריך 8"? אם אתה יושב במרחק של 80-130 סמ מהמוניטורים אז גם 6" יעשו את העבודה בצורה מעולה. כך גם תוכל לחשוב על עוד חברות בתקציב הזה כמו KRK ואיבנט שלדעתי ממש רמה מעל החברות שציינת. מבחינת אמינות אומר לך את האמת מי שיצא לפגוש עם המוניטורים האלה ברוב המקרים החליף אותם אחרי מס חודשים ובמס' החודשים האלו לא שמעתי על בעיות כל שהם. בשביל הפרוטוקול אני גם התלבתי המון זמן איזה מונטורים לקנות ולאחר חפירה מעמיקה בנושא ואינספור התיעצויות עם אנשים שהבינו יותר ממני בנושא אז, קניתי זוג KRK rokit 6 מיד שניה(צריך לבדוק טוב טוב כשקונים מוניטורים מיד שניה) ואני מבסוט מהם עד הגג! מקווה שעזרתי אדי

eran377

New member
אהלן אדי, תודה רבה על התגובה!

אכן לקחתי איתי דיסק עם קטעים שלי וכך בחנתי את המוניטורים. בהתחלה ניסיתי גם 6 ו-6 וחצי אינץ', וההבדל בינם לבין ה-8 בהחלט הורגש... שמעתי גם מוניטור 6 אינץ' של איבנט והאמת שה-8 אינץ' של אם אודיו נשמע לי יותר כמו המוניטור שאני מחפש (שמעתי את שניהם בחלילית אחד ליד השני). בחלילית בדקתי את כל המוניטורים שהיו בתצוגה, וכל מה שפחות מ-8 אינץ' פשוט לא קנה אותי. אני הבנתי שאני חייב 8 ואסור לי להתפשר. בכלי זמר אפילו לא טרחתי לנסות פחות מ-8. שמעתי מוניטורים של ימאהה שמאוד אהבתי אבל ברגע שנאמר לי מחירם - החלטתי לעזוב את זה. ההשוואה היתה בעיקר בין שני מוניטורים של סמסון שאחד מהם הוא הרסולב 80A, שיותר אהבתי. תכלס ההבדל בשבילי בין האם אודיו לסמסון הוא כזה- עם הסמסון אין לי ספק שאני אוכל לשבת שעות ולערוך מוסיקה וגם לשמוע בכיף. האם אודיו יחשוף בפניי את הנקודות הכואבות (התדרים הגבוהים) וזה יכול להיות יתרון ואפילו לעזור לי לעשות עריכה טובה יותר. אבל כמו שאמרתי - אני מאמין שאחרי כמה שעות של עבודה מול המוניטורים האלה המוח שלי יתפוצץ. לשמוע מוסיקה אני מאמין שיהיה לי יותר נחמד עם הסמסון. יש עוד דבר משמעותי שבזכותו הסמסון קורץ לי - הוא יותר זול מהאם אודיו, אבל בדר"כ אני לא הולך על הזול אלא על האיכותי... לדוגמא המגבר גיטרה שאני מחזיק בבית
בשביל הכיף, קבלו לינקים לשני המוניטורים שעליהם אני מדבר- http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileBX8a-main.html http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1665 בכל מקרה, יד שניה אני תמיד העדפתי לקנות ותמיד אעדיף לקנות כי מקבלים יותר תמורה לכסף שמשקיעים (במידה והמוצר באמת במצב טוב). אני מחפש בינתיים קצת מציאות ביד שניה, אם אני לא אמצא בקרוב אני כנראה אקנה את אחד מהשניים...

רונן ס

New member
טעות בתפיסה

היי ערן, מוניטורים אולפניים לא נועדו לשמוע בהם מוסיקה "בכיף" אלא לעבוד איתם. רמקולים שקופים יותר שמוציאים החוצה בצורה נאמנה יותר את המקור, על אף היותם אולי פחות נעימים לאוזן, הינם איכותיים יותר מכיוון שמשרתים נאמנה את המטרה לשמה קונים אותם. לכן קוראים לזה HI-FI כלומר HIGH FIDELITY שזה נאמנות גבוהה
בשביל לשמוע מוסיקה בכיף, תשקיע במערכת סטריאו איכותית (אשמח לכוון אותך)
המוניטורים של ימהה הם לדעתי המוניטורים הטובים ביותר משמות שציינת רק שמחירם גבוה משמעותית. מבחינת דיוק הם רמה אחת למעלה ואגב ימהה, יש להם דגם שלא נמכר יותר שנחשב רפרנס באולפני הקלטות כך שמדובר על חברה שיודעת את העבודה. חבר שלי בנה אולפן ביתי לפני שנה והלך על מוניטורים מוצלחים למדי שאני לא זוכר כרגע את שמם, הם לא היו יקרים במיוחד כך שאם מעניין אותך אני אשאל אותו את שם הדגם. סופ"ש מוצלח, רונן

eran377

New member
כמובן שהם לא נועדו לשמוע מוסיקה, זה ברור לי

המוניטורים ישמשו לי בעיקר לעריכה אבל גם מדי פעם ייצא לי לשמוע בהם מוסיקה
אשמח להמלצות בעניין המערכת סטראו, וגם אשמח לקבל את שמם של המוניטורים של חבר שלך. תודה רבה!!

Katarzis

New member
אין שום בעיה לשמוע מוסיקה במוניטורים כשאתה

קרוב אליהם, זה אפילו די מהנה
.

eran377

New member
לפי הנסיון שהיה לי אצל אנשים בעלי מוניטורים

זה באמת דיי כיף
אבל האמת שיותר כיף לשמוע מוסיקה במערכת קולנוע ביתית... אולי יום אחד נחבר כזו למחשב
יאללה אני נרשם לתוכנית "בהפרעה"

Y036

New member
אם הייתי גדול ב-4 שנים

הייתי נרשם..זה מעצבן כי השאלות שם קלות חח

רונן ס

New member
אחרי שתשמע מוסיקה במערכת סטריאו טובה באמת

אני רוצה לשמוע אותך אומר שלשמוע מוסיקה במוניטורים זה כיף. לא מערכת קולנוע ביתית. מערכת סטריאו שלומר- זוג רמקולים, מגבר סטריאו, נגן דיסקים/ פטיפון. לענייננו, לחבר שלי יש M-AUDIO הדגם המקביל למה שאתה רוצה רק יחידות של 6.5. שים לב היטב, האוזניים שלנו (כלומר המוח) ניתנות למניפולציה בקלות. לפעמים בשמיעה ראשונה אנחנו מתרשמים ובשמיעות חוזרות מתחילים לשמוע פאקים. כדי להימנע מעוגמת נפש, קח איתך מוסיקה שאתה אוהב ומכיר מצויין. השווה בין הדגמים אם ניתן באותה סביבה אקוסטית (אקוסטיקה משמעותית יותר מכל רמקול שתבחר). זכור שהזיכרון השמיעתי שלנו רע מאוד ולכן השוואה שלא באותם תנאים תהיה בעייתית מאוד. לכן, נסה לכתוב לעצמך רשמים. המלכודת הקלאסית היא שרמקולים גדולים נשמעים לנו טוב יותר. תזכור שאתה משלם מחיר על הגודל וזה שבאותה רמת מחיר, רמקולים עם אלמנטים קטנים יותר יהיו מדוייקים יותר ולכן כשאתה משווה בין ה-8 ל-6.5 שים לב לא רק לגודל הבמה אלא גם לרמת הפירוט, הדיוק והמהירות של הרמקולים. אלו פרמטרים שהייתי נותן להם משקל רב יותר מאשר גודל במה שתהיה גדולה יותר כנראה באלמנט גדול יותר. בהצלחה שוב, רונן

עוד כמה דברים שתצטרך לבדוק...

מה גודל החדר שלך לדוגמא? אם אתה יושב במטר על מטר (דוגמא) אתה לא צריך יותר מ6 אינצ' 8 אינצ' בחדר כזה לא ינוצלו כמעט כי הם יהיו נורא חזקים כל החדר ירעד ולא תוכל להנות מהם בכלל. תבדוק את גוגל החדר שלך. העצה של הבחור השני טובה מאוד, תיקח דיסקים שאתה מכיר כל פיפס בהם ותשמע לא רק במוניטורים שאתה חשבת לקנות אלא בכל המוניטורים שאתה יכול להשים עלייהם את הידים כל אלו ישמשו פרספקטיבה. אל תמהר, כן מוניטורים הם חתיכת שידרוג לאולפן הביתי ואני מאמין שאין דבר שיותר חשוב לך לרכוש בשבילך אבל חכה תעשה סקר מקיף בשוק , נסה את אלו בחלילית, יורם לב נשמעים טוב מאוד (אך פסייבים כך שתצטרך לרכוש מגבר בשבילם). תבדוק אם אתה יכול לקחת מוניטורים ליום-יומיים התנסות כך תוכל להתנסות בהם בסביבת העבודה שלך וכך תוכל באמת לדעת מה הם יתנו לך. עצה נוספת היא למה לא להתחיל עם מוניטוריים נחמדים מיד שניה ראיתי לא מזמן Samson 65a ב 1100 , וכך אחרי שיהי לך ניסיון עם מוניטורים ותלמד את המוניטור באוזניים ותראה מה חסר לך ואז תקנה מוניטוריים רצינים. דגמים שהתנסתי איתם והיו טובים: Krk rokit5 Roland Ds - 7 Event Alp-5 בהצלחה ואל תשכח לעדכן.

זהרון

New member
נו, זו שאלה קלה

ראשית, חשוב מאוד לחזק את התגובה בשרשור הזה שאומרת שמוניטורים אינם מיועדים לשמיעת מוזיקה. מוניטורים אמורים לעזור לך לבצע מיקס טוב ומדוייק יותר בגלל עקומת היענות התדרים שלהם. מוניטורים שנותנים בוסט לגבוהים (או מורידים את הנמוכים) מאוד יקשו עלייך בנושא הזה, במיוחד כשתתחיל לתת בדיסטורשן והוואה-וואה ובאופן טבעי תנסה להוריד אותם במיקס (כמו גם מצילות). אחר כך כשתשמע את הקטעים הללו במערכת שמע אתה לא תבין איפה נעלמו לך כל מני תדרים וכל הפיל של הסולו הלך פייפן. חוץ מזה, סמסון הם אולי לא הטופ אוף דה ליין של עולם המוניטורים והציוד האולפני, אבל הציוד שלהם טוב מאוד, אמין ועמיד. אני ממליץ עליהם בחום. וסתם הערה על הדרך... אם אתה משקיע במוניטורים, הייתי גם משקיע בעוד זוג רמקולים רגיל ולא יקר - כזה שמיועד למערכות סטריאו ובזמן המיקס, הייתי עובד רוב הזמן עם המוניטורים ולקראת הסוף, כשהכל פחות או יותר מכוון כמו שאתה רוצה, עובר מהמוניטורים לרמקולים לאוזניות וחזרה וכך עושה פיין טיונינג למיקס שלך. רק תרוויח.

eran377

New member
אני חושב שנתת לי את התשובה...

"מוניטורים שנותנים בוסט לגבוהים (או מורידים את הנמוכים) מאוד יקשו עלייך בנושא הזה, במיוחד כשתתחיל לתת בדיסטורשן והוואה-וואה ובאופן טבעי תנסה להוריד אותם במיקס (כמו גם מצילות). אחר כך כשתשמע את הקטעים הללו במערכת שמע אתה לא תבין איפה נעלמו לך כל מני תדרים וכל הפיל של הסולו הלך פייפן." תודה בנאדם
אני עובד במקביל גם עם אוזניות (לא מוניטוריות), והן ישמשו לי כעזר למיקס הסופי. בשלב מאוחר יותר אני לא אתנגד למערכת סטראו איכותית שתשב פה בנוסף למוניטורים. בכל מקרה אתם מוזמנים להמליץ לי על עוד מוניטורים בשמחה... התקציב שלי הוא עד 2500 ש"ח לזוג ויד שניה זו בהחלט אופציה מבחינתי.

eran377

New member
אופציה נוספת שחשבתי עליה...

האם מומלץ להזמין מאיביי מוניטורים? זה יכול להוזיל את העסק משמעותית?

eran377

New member
ראוי לציין שאני לא מבין כלום באיביי

ואני יודע שבאיביי אפשר למצוא בהרבה יותר זול מכאן, השאלה היא יותר לגבי המשלוח בגלל גודל ומשקל החבילה.

לא להזמין מאיביי...

מוניטורים מוגברים שוקלים המון ולכן המשלוח יעלה לך המון ולא רק זה מכס על רמקולים הוא 15 % ככה שעם המע"מ זה יוצא לך 30% תוספת למחיר של המשלוח והמוצר עצמו. מיקס עם אוזניות לא מומלץ בכלל, דבר ראשון מדובר על נזק שאתה גורם לאוזניים שלך אוזניות זה בסה"כ שני רמקולים שמוצמדים לאוזניים שלך. דבר שני זה לא נותן לך פרספקטיבה נכונה של הסאונד. יום טוב.

eran377

New member
תודה רבה

בהחלט נזק... ידוע ואני מנסה להמנע מזה אבל נכון לעכשיו אין לי דרך אחרת לערוך מוסיקה או אפילו לשמוע מוסיקה בצורה נורמלית. אני אספר קצת על המערכת סטראו שלי- זו מערכת של AIWA, שלמען האמת לפני כמה שנים אפשר היה להגיד שהיא נהדרת. היא נשמעה מצוין ועבדה מצוין. אבל הזמן עשה את שלו (לפני כמה חודשים מלאו לה 12 שנים). היא איבדה את היכולת עם הזמן, איבדה תדרים מסוימים (בעיקר גבוהים) והרמקולים נשמעים שחוקים לחלוטין. לפני 3-4 חודשים הרמקול השמאלי נכנס לקומה ומאז אני עובד עם רמקול אחד, באסי במיוחד... או במילים אחרות - אני עובד עם אוזניות.

eran377

New member
עדכון-

לאחר שעות ארוכות של מחשבות מה לעשות, והתייעצות עם יובל הגעתי להחלטה. כמו שלא כדאי לקנות גיטרה ראשונה ב-10,000 ש"ח - כך גם לא כדאי לקנות מוניטורים ראשונים בתקציב גבוה מדי. להתחלה אני אקנה זוג מוניטורים יחסית פשוט. עוד כמה שנים כשאני אלמד דבר או שניים בנושא - אני אשקול השתדרגות (במידה ואני ארגיש צורך כמובן). היום בבוקר הלכתי לכלי זמר לשמוע שוב את הסמסונים והגעתי סופית להחלטה שאותם אני אקח. תודה רבה לכל מי שעזר!

eran377

New member
עשיתי השוואה רצינית בין ה-65 ל-80

והרגשתי הבדל גדול... מעדיף לקחת את ה-80
יש לי חדר דיי גדול בכל מקרה, זה לא שאני מכניס לפה מוניטורים שגדולים על החדר.

למעלה