מונח רפואי

מונח רפואי

נתקלתי במונח הזה - ruptured ectopic pregnancies - בספר שאני עורכת, שהמתרגם משום מה לא תרגם. הבנתי שמדובר בהריון חוץ-רחמי, אבל מה פירוש ruptured? למישהו יש מושג?

אילת12

New member
rupture זה קרע, או בקע.

אולי אוכל לומר יותר מאוחר יותר. אני אמורה לדבר עם אבא שלי - הוא במקצוע.

Fanja

New member
הריון חוץ-רחמי ש"התפוצץ".זו בדיוק ה

הסכנה של הריון חוץ-רחמי.

Fanja

New member
הנה: (קישורים)

סיכונים בהריון חוץ רחמי הסיכון בהריון חוץ רחמי הוא די ברור - צמיחת עובר במקום שאינו מותאם לכך, ואז היווצרות קרע בדופן החצוצרה או השחלה ודימום. מצב זה יכול להיות מסוכן לחיי האישה. שיעורי התמותה במצב של הריון חוץ רחמי עמדו בעבר על כ-2% מן המקרים מתוך: http://www.yoledet.co.il/complications-ectopic.asp וזה מאינפומד: "לועזית: ectopic pregnancy, extrauterine pregnancy התפתחות של עובר באזור שמחוץ לרחם. דבר זה יכול לקרות כאשר הביצית המופרית נשארת בחצוצרה, או אם היא מתמקמת בחלל הבטן ולעיתים נדירות בשחלה. הסוג הנפוץ ביותר הוא הריון שמתפתח בחצוצרה חסומה או מודלקת. צמיחת העובר עלולה לגרום להתפוצצות החצוצרה ולדימום. במקרים נדירים ביותר העובר ממשיך להתפתח וניתן להוציאו בניתוח קיסרי."

ועוד שניים

gastro-enterostomies deviated nasal septum גם שני אלה לא תורגמו בידי המתרגם. וגם - מישהו מכיר מושג ששמו "מגלת" - הצטברות חולנית של מוגלה באחד מאיברי הגוף.

אילת12

New member
ממילון הרפואה של כרטא ומעוד מומחים:

גסטרו-אנטרוסטומי: פיום מעיים. פתח להכנסת אוכל ישירות למעי.(מגיע ממומחית באונקולוגיה) דויאטד נאזאל ספטום - ספטום-חיץ. נאזאל - של האף דויאטד - סטיה. כלומר, כנראה - סטיה של מחיצת האף. דרך אגב, ברפואית הם משאירים הכל בעברית אותו דבר: נאזאל ספטום וגסטרו-אנטרוסטומי. אז תלוי למי את מתרגמת. אם זה לרופאים/אחיות אולי עדיף להשאיר את זה ככה

תודה תודה

זה לספר פרוזה שממש לא פונה לרופאים ואחיות, לכן אני מעדיפה להשתמש במונחים בעברית, שהקורא יוכל לפחות להבין במה מדובר. משום מה המתרגם השאיר כמה מונחים באנגלית. ומה עם - ruptured ectopic pregnancies ?

אילת12

New member
הרמתי טלפון, מצטערת על העיכוב|טלפון

זה הריון מחוץ לרחם עם קרע (כנראה בחצוצרה, כי שם זה בדרך כלל קורה כאשר ההריון הוא מחוץ לרחם ולפעמים הוא גורם לפקיעה, או קרע היכן שהוא נמצא.

Milochka1

New member
לדעתי זה הריון חוץ רחמי

שגרם לקרע בחצוצרה (לא עלינו
) אך אני לא מומחית בתחום

למעלה