מונחים בעייתיים

איתיI

New member
מונחים בעייתיים

שלום, נתקלתי במשפט הבא: Based in South Florida, ISIP Telecom Group, Inc. has entered into interconnection agreements with major operators in the U.S., Europe and Latin America via VoIP and PSTN for traffic termination and origination. למישהו יש רעיון איך לתרגם את המונחים termination and origination? תודה!

Eldad S

New member
אולי:

עבור תעבורה מתחילה ומסתיימת, או אולי: עבור אתרי אתחול שיחה ויעדי חיוג; או: עבור תעבורת התחלה/אתחול ויעד. מצטער, לא בטוח אם הצלחתי לנסח זאת היטב בעברית. הרעיון שהמשפט רוצה להעביר: origination הוא המקום שבו יוזמים את השיחה, termination הוא יעד השיחה - המקום שאליו חייגו.

august west

New member
זה לא מדויק

אני לא יודע איך לתרגם וגם לא מכיר את תעשיית התקשורת בארץ, אבל מדובר בחברת תקשורת שאין לה רשת משלה אז היא עבור תשלום נכנסת להסכם עם חברה אחרת שכן יש לה רשת, והחברה ההיא מספקת "מקום התחברות" לרשת ללקוחות של החברה השניה באיזור "מקור השיחות" וגם מעבירה את השיחות המיועדים ללקוחות מהרשת שלה אליהם ליעד הסופי. אולי דוגמה יעזור! נניח בארץ חברת התקשורת היא בזק, ואני מקים חברה מתחרה בשם נזק שתספק שרות ללקוחות שלי במרכז מסחרי מסוים, אז אני שוכר מבזק מה שנקרא network presence "נוכחות ברשת" מבזק, וכל שיחה שמקורה במרכז המסחרי מועברת מנזק לבזק במקום ברשת של בזק קרוב למרכז המסחרי. זה traffic origination כמו כן, כל שיחה שיעדה במרכז המסחרי תועבר מהרשת של בזק אל המרכזיה של נזק וזה traffic termination לא הסברתי טוב אבל הכוונה היתה טובה

איתיI

New member
אז מה התרגום לדעתך?

ובאותו הקשר, איך הייתם מתרגמים point of presence (POP) ?

august west

New member
כדאי לחכות לאנשים טכניים

אני יודע את כל המונחים האלה רק באנגלית point of presence זה בדיוק ה-"מקום נוכחות \ התחברות" שכתבתי בהסבר הצולע שלי למעלה. אין לי מושג בעברית

Eldad S

New member
אולי אפשר לתרגם זאת

באופן כללי: "... עבור כניסה ויציאה של תעבורה" - בלי להיכנס למשמעות המדויקת של origination ו-termination.

august west

New member
אני חושב שבמונחים המקצועיים האלה

צריך לדייק. כל המונחים התקשורתיים האלה interconnection agreements VoIP - voice over IP PSTN - public switched telephone network traffic termination traffic origination point of presence ודאי שיש להם מקבילים בעברית (אולי אביגילמ שתמיד יש לה מאמרים על פלאפונים יודעת...)

למעלה