מונופולים

vizini

New member
זה שאתה משקר, זה עניין אחר

שלא קשור למה שאני אומר. אני פשוט אומר שאתה לא מבין על מה אתה מדבר, אתה לא מבין את הציטוטים שאתה מביא, והציטוטים שלך לא קשורים לעניין. אתה מדבר פה על אנשים מפעילים את השכל, ולא לטפשים שהולכים להרצאות של אמנון יצחק. לכן הטריקים של אמנון יצחק לא עובדים פה. כדאי שתבין - אף אחד לא יודע כיצד נוצר העולם, ויש על כך תיאוריות רבות. בחלק מהן חומר או אנרגיה בצורה זו או אחרת, תמיד היה קיים. אגב, אם אתה רוצה, אוכל לתת לך את מספר הטלפון או ה-email של פרופ' אהרונוב, ותוכל לשאול אותו בעצמך.

התולעת 1

New member
אתה שוב מסלף

פרופ` יקיר אהורנוב: הוא טוען הוא טען עוד דברים שהפיזיקאים אח``כ לא הסכימו איתו וגם הוא עצמו שינה בדעתו "אף אחד לא חושב שיש פתרון לבעיה הזאת, על תחילת היקום. איך אתה מעיז להגיד אף אחד לא יודע כיצד נוצר העולם כתוב בתותינו הקדושה באותה התורה שסבא שלך מסר את נפשו אבורה בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ אחרי שהוא ברא אותם "והארץ היתה תוהו ובוהו לאחר מכן הוא התחיל לסדר את כל היקום ולמה זה?לצורך האדם לכן האדם נוצר ביום השישי "שהכל כבר היה מזומן לצורכו. מכאן מתחילה האנושות כולה. הבנת?

vizini

New member
לצערי, אתה זה שמסלף.

ראשית, סבא שלי לא מסר את נפשו על שום תורה. לא רק את נפשו, אפילו אגורה לא היה מוסר תמורתה. זה שכתוב בתורה סיפורי מעשיות לא אומר שכך אכן קרה. למעשה, ידוע בוודאות שמה שכתוב בתורה, לא קרה. ואחרון חביב - לפחות תבין את מה שאתה מביא מאחרים. כך בדיוק אמר (לדבריך) פרופ' אהרונוב.

selgarat

New member
אתה לא יכול לנסח את הדברים

במילים משלך, אני משתגע מלנסות למצוא את דעתך בין הציטוטים.

selgarat

New member
מה המטרה?

אתה חושב שאם תכתוב לו שאלף מדענים הגיעו לתשובה מסויימת לגבי שאלה ששאלת אז הוא ישתכנע שהתשובה שלך נכונה? אני מאמין שלא, למעשה אני די בטוח שרוב האנשים כאן לא באו ללמוד משהו חדש. זה לא נכון רק לכאן זה נכון באופן כללי לדיונים בין אנשים. בדרך כלל כל אחד בא להביע את עמדתו ולפעמים אפילו לשמוע את מה שיש לצד השני כדי שיוכלו לענות לו. אני חושב שלהגיע במטרה לשכנע זה לבזבז אנרגיה. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא להביא את דעתך ולהקשיב לצד השני. אולי אם תקשיב לו ותראה לו שאתה חושב על מה שהוא אמר גם הוא יסכים לחשוב על דבריך. ובשביל מטרה כזו, להביא דעה של אנשים אחרים זה לשים לעצמך רגל. כשאתה מביא את דעתם של אלף מדענים סימן שאתה כל כך בטוח שאתה צודק שאין סיכוי שתקשיב בכלל למה שיהיה לו להגיד. אז הוא יצעק רק כדי שאת הקול שלו ישמעו יותר טוב אבל תכלס הוא לא לוקח כלום ממה שאמרת, הוא כבר מזמן במגננה.

התולעת 1

New member
וכמו אז גם כיום יש את אלו שמתבוללי

וכמו אז גם כיום יש את אלו שמתבוללים ורוצים להדמות לגויים ואלו ששומרים על הגחלת. היהדות מעולם לא חיפשה ריבוי באוכלוסיה אלא איכות באוכלוסיה. הצאצאים כפי הנראה לא חיים כל כך בעושר ואושר. אלו שיש להם גונבים מהם ואלו שאין להם לא מאושרים כי אלו חיים שבהם אדם נמדד לפי השגותיו החומריות ומי שאין לו נשאר מאחורה. ועדיין לא פגשתי אדם שיש לו ושהוא מאושר. גם לא פגשתי אדם שאין לו שהוא מאושר אם שאיפותיו הן שיהיה לו ואלו שיש להם רוצים עוד ולעולם לא יבואו על סיפוקם. לא יודע איך אדם יכול להיות מאושר כשכל חייו הוא שואף שאיפות שלא מתממשות ואם הן מתממשות אזי הוא כבר לא שואף להן וכל חייו הוא עובד בשביל מישהו אחר ובסוף ילדיו יורשים אותו והוא מת ערום וחסר כל ולא יכול לקחת איתו כלום ומה נשאר ממנו? צ´ק בבנק? אוטו חדש ליורשים? מה? המציאות שאתה טוען שאיננה - מה ההוכחה הבלתי ניתנת להפרכה? למה אני צריך להתבגר כדי לרדת לרמה של ילדותיות שבה נאמר "אין וזהו" בלי להביא הוכחות מוצקות. הרי מאיפה לך בעצם? כי כך אתה מרגיש? הרי גם אם יוכיחו לך שחור על גבי לבן לא תאמין, וכי למה אתה רוצה שאתבגר לילדותיות הזו של האמונה העיוורת הזו? ל משנה SELGERAT. תישאר חופשי מהאמת. זו הבחירה שלך. פעם גם אני הייתי כמוך אבל התבגרתי מאז

selgarat

New member
אני לא ממש בטוח

אך ההודעה האחרונה שלך שייכת לשיחה הקודמת. דיברתי על הניסיון לשכנע דרך הבאת דברים של אנשים אחרים, שזה נראה לי לא יעיל. בהודעה שלך אתה מתיחס לנושא חשוב אבל לא שייך, בדברים שאני מדבר איתך עליהם אני לא מאמין. אין כאן מבחינתי כלל עניין של אמונה. יש לי כמה רעיונות על איך העולם מוגדר ואיך דברים אמורים לעבוד, הגדרות שהגעתי אליהם מתוך נסיון החיים שלי. הרעיונות האלו השתנו באופן די קבוע במהלך החיים שלי מדי פעם התחזקו ופעמים אפילו נפלו וקרסו. סביר להניח שעד שאני אסיים את החיים שלי ראית העולם שלי תשתנה, אבל היום אני מדבר מתוך דברים שאני חושב שהם נכונים. אם תרצה כשהייתי ילד חשבתי שכשמתים זה כמו לכבות את האור, הכול נגמר ואין כלום שממשיך הלאה. החיים שלי מאוחר יותר הובילו אותי לראות שזה לא נכון ושיש המשכיות ויש מה לעשות ולאן ללכת אחרי שהמוות אוסף אותך. אם יום אחד החיים שלי יובילו אותי לראות שיש אלוהים אז אני אתמודד עם זה כמו שזה ולא אנסה לברוח ולהתחבא. זה לא אומר שאני בהכרח הופך לדתי או מקבל את היהדות שלי כחוק אבל זה אומר שאני אתמודד עם זה. כיום החיים שלי והמסקנות שהפקתי מתוכם הובילו למסקנה ההפוכה, שאין אלוהים ושיש המון דברים אחרים שמשלימים את תמונת העולם בצורה מלאה לחלוטין גם בלעדיו. אין לי הוכחות, ואני לא אומר אין וזהו, מבחינתי כיום יש לי סיבות הרבה יותר מוצקות להגיע למקנה שאין אלוהים מאשר שיש אחד, וזו הסיבה היחידה שאין אלוהים מבחינתי. אם יוכיחו לי שחור על לבן כמו שאמרת אז כבר לא יהיה מה להאמין או לא, אמונה באה לגרום לך לקבל הסבר אחד על פני הסבר אחר בלי שתהיה סיבה אמיתית לעשות את זה. אם יש לך הוכחה אז אין צורך באמונה. אני באמת נשאר חופשי, אם זה חופשי מהאמת או חופשי מהאמת שלך זה כבר עניין של נקודת מבט כנראה.

התולעת 1

New member
כי אין סתירה בין מדע לתורה

את הסתירות המציאו אנשים שכל מטרתם היה לכפור בבורא עולם אבל מגען אמיתי יודע שיש בורא לעולם,כי כל משהמדע בודק זה לםי ראות עיניו ,ולא מעבר לקח ריצ`ארד פיינמן אמר בשעתו שאל תשאלו פיזיקאים כל הזמן איך זה יכול להיות כי אם תשאלו את השאלות האלה תקלעו למבוי סתום.

`כי אין סתירה בין מדע לתורה`

אין סתירה מסבה פשוטה. למדענים לא אכפת מה אומרות המעשיות של המיתולוגיה היהודית. לכם אכפת, כיוון שאתם יודעים כי המעשיות הבלותיות. לכן אתם עמלים וטורחים ללא לאות להמציא (תרתי-משמע) הסברים נפתלים נכלוליים עקמומיים שנועדו להראות כיצד המעשיות בכל זאת עולות בקנה אחד עם התאוריות המדעיות ראה מאמרי על GSF `אבל מגען אמיתי יודע שיש בורא לעולם` לא. נטית מדענים מובילים להאמין - פוחתת. `כי כל משהמדע בודק זה לםי ראות עיניו ,ולא מעבר לקח` למדע אין מה לומר על טענות אימטריאליות (immaterial הוא בעל יותר ממשמעות אחת, ואחת מהן עוקצנית, ולכן חביב עלי השמוש בתאר זה). כל עוד `אלהים` חוסה לבטח במחוזות האימטריאליים של עולם הלימבו - הוא בטוח. אם רק יעז לחרוג משם - נמרוט את נוצותיו עד אחת. `ריצ'ארד פיינמן אמר בשעתו שאל תשאלו פיזיקאים כל הזמן איך זה יכול להיות כי אם תשאלו את השאלות האלה תקלעו למבוי סתום` הצג קשור לדבריו, או שלא אמרת דבר... 20243609 20319112 284392761AB

tamarhp

New member
המדע ורוב התיאוריות

לא סותרות את היהדות, ואפילו מסתדרות איתה. רק מה, אתם מאמינים ש"המפץ הגדול", לדוגמה, נוצר באקראי, ואני מאמינה שהקב"ה יצר אותו. זה הכל.

tamarhp

New member
ה' ברא את האדם

מהאדמה אבל בקשר לשאר הדברים - חלק גדול מתיאוריית המפץ הגדול לא סותרת את היהדות ואף מסתדרת איתה.

אין סתירה בין המדע לאלוהים והיהדות.

המדע אינו סותרת את קיום אלוהים והיהדות. המדע רק סותרת את התורה שכתב משה רבנו ואת דברי חז"ל

למעלה