מונופולים

התולעת 1

New member
תינוק עד גיך 13 לא צריך להכין את עצ

עצמו אם הוא נספה עד גיל 13 זה בגלל הגילגול הקודם שלו.

vizini

New member
גילגול קודם? אתה זוכר גילגול קודם

שלך? אתה מכיר מישהו שזוכר גלגול קודם שלו? מילא שאתה נותן לאמנון יצחק להכניס לך שטויות למוח בדברים שאתה לא יודע. אבל בדברים שאתה יודע? אתה הלא יודע שלא היה לך שום גלגול קודם! ולאף אדם לא היה.

vizini

New member
ספק אם אמנון יצחק המציא משהו

כל מה שהוא אומר מועתק מהנוצרים.

selgarat

New member
אני זוכר

יש צורה להזכר, תהליך, תרגיל שעוזר לך להזכר. כמובן שאחרי שאתה נזכר אתה גם מבין למה שכחת מלכתחילה אבל זה עניין אחר.

selgarat

New member
שיטת ענישה מוזרה

כל מפקד ירוק ולח יודע שלתת עונש לאדם שלא יודע מה פשעו זו התעללות לא עונש. אתה רוצה להגיד לי שאלוהים מתעלל בילדים על הפשעים שעשו ואינם מודעים להם כלל, איך אמורים ללמוד מזה משהו?

selgarat

New member
העולם הבא הוא עוד שלב

אם אכן קיים עולם הבא שהחיים כאן הם הכנה אליו אז מה עושים בעולם הבא, מה המטרה שבלהגיע לעולם הבא? וכן הלאה וכן הלאה, אם תציב לך מטרה שניתנת להגשמה הרי שהיא רק מטרה חלקית, שכן ברגע שתגשים אותה תצטרך למצוא מטרה חדשה. כל זה מתוך ההנחה שתמיד חייבת להיות מטרה, ואם לא חייבת להיות מטרה אז למה לחכות לעולם הבא כדי לא להגשים שום מטרה, אפשר להתחיל עם זה כבר כאן. כמובן שקיימת עוד אפשרות והיא שקיימת מטרת על ושאותה לעולם לא תגשים, תמיד תהיה בדרך אליה ולעולם לא תגיע. גם אם זה נכון זה עדין נשמע מעט מיאש. בקיצור לא דרך שהייתי בוחר ללכת בה. אם אנחנו מדברים על ללכת עם המחשבה עד הסוף אז תעשה את זה, מה המטרה שלנו מרגע שהגענו לעולם הבא?

התולעת 1

New member
משתלם או לא?

העולם הזה מתייחס רק לעולם הבא, העולם הבא הוא עולם אמת, עולם קיים, נצחי, העולם הזה הוא עולם חולף, אנחנו פה 70 שנה, ואם בגבורות 80 שנה, אחרי זה הולכים, אז זה לא טובה גמורה, זה לא טובה אמיתית, זה לא טובה קיימת נצחית, אז מה אם אתה חי 70 שנה בטוב, יום אחרי זה אתה בקבר, מה יצא לך מזה? כלום! טובה אמיתית פירושה טובה קיימת נצחית, אם כן איפה הטובה שהקב``ה רוצה לתת לנו? בעולם הבא לא בעולם הזה, אומנם הוא נותן לנו גם קצת פירות, פירות מהטובה בעולם הזה, פירות, בונוס, אבל עיקר הטובה היא בחיי עולם הבא. עכשיו, בוא תרא כמה חסד עושה איתנו הקב``ה על הדבר הזה, כמה זמן אנחנו צריכים לעבוד את הבורא יתברך שזה בעצם את עצמנו? מגיל 13 עד גיל 70 לערך, כמה עשרות שנים וכמה זמן נקבל טובה? לנצח. כמה זמן זה נצח? אינסוף, כמה זה אינסוף? אם ניקח את כל החול שיש בראשון לציון כולל חוף הים ונספור, אם יתרמו כל תושבי ראשון את החיים שלהם, בשביל הדורות הבאים שלהם לא יגמרו לספור את החול, אם אנחנו נספור את כל החול בארץ ובעולם, את כל החול, גם מתחת לאוקיינוס, גרגיר, גרגיר, כמה יש? הרבה. כמה זמן יקח? אווה, כמה זמן ייקח לספור את כל החול, אם אנחנו ניקח חול ונגביה מכדור הארץ עד השמים, איפה זה השמים? זה לא התכלת שרואים, שמגיעים לשמה רואים שהתכלת רחוק, רחוק, עולים עוד למעלה, מתלע, מתלע, מה רואים? עוד רחוק, רחוק, רחוק, בקיצור לא מגיעים לשמים, אבל שעשינו איזה תקרה, בוא ניקח עד האטמוספרה, בסדר? מספיק לנו עד האטמוספרה ונגביה עד לשמה את הכל חול בגובה כל העולם כולו וברוחבו ונשים מהצד משפך ענק שכל העולם מונח בתוך המשפך, עם כל החול עד השמים וזה הולך בצורה קונלוסית המשפך של המשפך ויש לו בסוף צינור דק, דק, דק שעובר דרכו רק גרגיר אחד של חול, אחת למילארד שנה, כמה זמן ייקח לכל החול עד השמים שירד דרך המשפך? הרבה זמן ועוד לא הסברנו כמה זה שניה בנצח, אחרי שייגמר הכל עוד לא אמרנו שניה אחת בנצח, מה יצא לנו מכל החשבון? פשוט, אם אדם יעבוד את הבורא יתברך פה 50 שנה, 60, 70, מה הוא יקבל? יקבל שכר לנצח, כמה זה? אתv כבר פחות או יותר יודע, זה חתיכת טובה זה, זה לא סתם טובה, זה כמו אחד יגיד לך: אני מוכן להעסיק אותך אצלי, תשמע, אתה על כל הפצ`י שתעשה תקבל מיליארד דולר, משתלם להשקיע הפצ`י לקבל מיליארד דולר? משתלם או לא?

selgarat

New member
טובה לנצח

בסדר הבנתי מה זה נצח, אני יודע יופי מה זה אין סוף. הבנתי שמקבלים שכר לנצח, אבל מה עושים שם? מה המטרה בישיבה בעולם הבא? סתם יושבים עם נרגילות על חולות העולם הבא בזולה בלי כלום? אני מבין שהדברים יהיו שונים מכאן ואני מבין שהם יהיו נפלאים ושהכול יהיה נפלא וטוב, אבל מה תהיה מטרת הקיום שלך מרגע שהגעת לעולם הבא?

התולעת 1

New member
עולם הבא הרמב''ם

רמב``ם יד החזקה - הלכות תשובה פרק ח (א) הטובה הצפונה לצדיקים היא חיי העולם הבא והיא החיים שאין מות עמהן והטובה שאין עמה רעה הוא שכתוב בתורה למען ייטב לך והארכת ימים מפי השמועה למדו למען ייטב לך לעולם שכולו טוב והארכת ימים לעולם שכולו ארוך וזהו הוא העולם הבא שכר הצדיקים הוא שיזכו לנועם זה ויהיו בטובה זו ופרעון הרשעים הוא שלא יזכו לחיים אלו אלא יכרתו וימותו וכל מי שאינו זוכה לחיים אלו הוא המת שאינו חי לעולם אלא נכרת ברשעו ואבד כבהמה וזהו כרת הכתובה בתורה שנאמר הכרת תכרת הנפש ההיא מפי השמועה למדו הכרת בעולם הזה תכרת לעולם הבא כלומר שאותה הנפש שפירשה מן הגוף בעולם הזה אינה זוכה לחיי העולם הבא אלא גם מן העולם הבא נכרתת: (ב) העולם הבא אין בו גוף וגויה אלא נפשות הצדיקים בלבד בלא גוף כמלאכי השרת הואיל ואין בו גויות אין בו לא אכילה ולא שתייה ולא דבר מכל הדברים שגופות בני אדם צריכין להן בעולם הזה ולא יארע דבר בו מן הדברים שמארעין לגופות בעולם הזה כגון ישיבה ועמידה ושינה ומיתה ועצב ושחוק וכיוצא בהן כך אמרו חכמים הראשונים העולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתיה ולא תשמיש אלא צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהן ונהנין מזיו השכינה הרי נתברר לך שאין שם גוף לפי שאין שם אכילה ושתיה וזה שאמרו צדיקים יושבין דרך חידה אמרו כלומר הצדיקים מצויין שם בלא עמל ובלא יגיעה וכן זה שאמרו עטרותיהן בראשיהן כלומר דעת שידעו שבגללה זכו לחיי העולם הבא מצויה עמהן והיא העטרה שלהן כענין שאמר שלמה בעטרה שעטרה לו אמו והרי הוא אומר ושמחת עולם על ראשם ואין השמחה גוף כדי שתנוח על הראש כך עטרה שאמרו חכמים כאן היא הידיעה ומהו זהו שאמרו נהנין מזיו שכינה שיודעים ומשיגין מאמתת הקב''ה מה שאינם יודעים והם בגוף האפל השפל. [השגת הראב''ד - העוה''ב אין בו גוף א''א דברי האיש הזה בעיני קרובים למי שאומר אין תחיית המתים לגופות אלא לנשמות בלבד וחיי ראשי לא היה דעת חז''ל על זה שהרי אמרו כתובות (דף קי''א) עתידין צדיקים שיעמדו בלבושיהן ק''ו מחטה וכו' וכן היו מצוין לבניהם (שבת קי''ד) אל תקברוני בכלים לבנים ולא בשחורים שמא אזכה וכן אמרו (סנהדרין צ''ב) שלא ישובו הצדיקים לעפר אלא עומדין בגוייתם וכן אמרו (שם סנהדרין צ''א) במומם עומדין ומתרפאין וכל אלה מוכיחים כי בגוייתם הן עומדין חיים אבל אפשר שהבורא ישים גוייתם חזקות ובריאות כגוית המלאכים וכגוית אליהו זכור לטוב ויהיו העטרות כמשמען וכפשוטן ולא יהיה משל]: (ג) כל נפש האמורה בענין זה אינה הנשמה הצריכה לגוף אלא צורת הנפש שהיא הדעה שהשיגה מהבורא כפי כחה והשיגה הדעות הנפרדות ושאר המעשים והיא הצורה שביארנו ענינה בפרק רביעי מהלכות יסודי התורה היא הנקראת נפש בענין זה חיים אלו לפי שאין עמהם מות שאין המות אלא ממאורעות הגוף ואין שם גוף נקראו צרור החיים שנאמר והיתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים וזהו השכר שאין שכר למעלה ממנו והטובה שאין אחריה טובה והיא שהתאוו לה כל הנביאים: (ד) וכמה שמות נקראו לה דרך משל הר ה' ומקום קדשו ודרך הקדש וחצרות ה' ונועם ה' ואהל ה' והיכל ה' ובית ה' ושער ה' וחכמים קראו לה דרך משל לטובה זו המזומנת לצדיקים סעודה וקורין לה בכל מקום העולם הבא. [השגת הראב''ד - וחכמים קראו לה בדרך משל לטובה זו המזומנת לצדיקים סעודה א''א ואם זו היא הסעודה אין כאן כוס של ברכה וטובה היתה לו השתיקה]: (ה) הנקמה שאין נקמה גדולה ממנה שתכרת הנפש ולא תזכה לאותן החיים שנאמר הכרת תכרת הנפש ההיא עונה בה וזה האבדון הוא שקורין אותו הנביאים דרך משל באר שחת ואבדון ותפתה ועלוקה וכל לשון כלייה והשחתה קוראין לו לפי שהיא הכלייה שאין אחריה תקומה וההפסד שאינו חוזר לעולם

masorti

New member
אני מבין שלדעתך...

הטענות שהרשעים נידונים באש ובקרח ובשאר עינויים הן בדיות. הרי סעיף ב' של הרמב"ם מסביר במפורש שלא יארע שם דבר שקורה לגוף כאן.

התולעת1

New member
בטח שלא

לגוף לא קורה שום דבר,כי הגוף נרקב כאן מאדמה בעולמות העליונים מדובר אך ורק בנשמות(לא גופים)שאנחנו מקירים

selgarat

New member
לא רוצה בכלל לקרוא את זה

לא כי יש הרבה, זה לא מפחיד אותי. אם הייתי רוצה לדעת מה אמר הרמב"ם הייתי נשאר עם הספרים. אז בפעם האין לי מושג כמה. עזוב מה שאמרו אחרים. מצידי תביא לי את אותם הדברים בדיוק רק במילים שלך. איתך אני יכול לדבר, הרמב"ם בשבילי זה פשוט ספר, או שאתה מקבל את מה שאמר או שלא, אין עם מי לדבר, ואין את מי לשאול. ולמה שאני אשאל אותך על משהו שאמר הרמב"ם, בסופו של דבר כשהדיון ימשיך אתה בסוף תגיד לי, על זה לא חשבתי, אתה צריך לשאול את הרמב"ם למה הוא התכוון. כשזה המילים שלך אנחנו יכולים להתקדם לאן שהוא.

הרי אתה מסביר בברור איך צמחה האמונה

בעסקי הלימבו של העולם הבא והנשמות. מכיוון שאדם כמוך אינו מסכין עם היותו בן חלוף (וזו בעיה נפשית), ומכיוון שמוות פיסי הוא עובדה נצפית שאי אפשר להכחישה - מתמקד אדם כמוך בטענה שנראית קצת יותר קשה להפרכה, שניתן להשיג אלמוות רוחני כפרס, אם תסגל לעצמך ארח חיים (מטופש) מסוים. אולם גם אם טענת אלמוות רוחני קשה להפרכה, הרי, מכל מקום, אינה אפשרית להוכחה. טענותיך מצליחות איכשהו לשרוד (רק מן הבחינה שלא ניתן להפריכן), אולם רק מכיוון שנמלטו למחוזות האימטריאליים של עולם הלימבו ומצאו שם מחסה...

פלסטיק

New member
תכלס

את טועה למשל בזה שרוב או כל הדתות השולטות בעולם מונותאיסטיות התולעת בנוגע לתאורית המפץ הגדול גיבב המון שטויות כך שכנראה השיטה שאת מנסה להציג כאידיאלית ממש לא עובדת

selgarat

New member
מי ניסה להציב אידאלים

אין פה אידאלים או צורת הסתכלות שתתאים לאף אחד אחר פרט לי. לא ניסיתי לשכנע אף אחד שאני צודק. הוא ביקש ממני לתת לו דוגמא לתשובות לשאלות הגדולות בלי לערב דת בפנים. זה מה שניסיתי להראות. זה שהתשובות לא מתאימות לך זה ברור, זו גם בדיוק המטרה, שהוא יראה שכחילוני, או כלא מאמין הייתי צריך למצוא תשובות בעצמי, משהו שאני יכול רק להציע גם לו לעשות. סביר להניח שהוא יגיע לתשובות שונות ממני, זה לא עושה מישהו מאיתנו צוקד או טועה. בתשובות שלי אני לא מחפש להגיע לאמת מוחלטת, אלא למשהו שאני יכול לחיות איתו בלי סתירות ובלי נקודות שאני לא מוכן לחיות איתן.

פלסטיק

New member
לא תמיד יש תשובות מוחלטות

ספיקות מראים שאתה יצור חושב. סתירות הן חלק מהחיים של אדם בוגר זה די תמים (בלשון המעטה) לחשוב שלכל דבר יש תשובה מוחלטת, זה מסוכן כשחושבים שיש אדם שכל האמת אצלו.

selgarat

New member
אני מתחנן תקרא שוב

אני לא טוען שיש לי תשובות מוחלטות לכלום, שוב, לא טוען שיש לי אפילו תשובה אחת מוחלטת למשהו. כל מה שכתבתי הוא דעתי בלבד, ונכון רק לגבי. אם זה ברור אז גש שוב וקרא את מה שכתבתי כי נראה לי שפספסת הכול.

למעלה