מונופולים

התולעת 1

New member
אנחנו מתקרבים

בהודע אחת אתה מבלבל את עצמך. מצד אחד אתה כותב אל בריאה ויצירה שים לב אצלינו כתוב ""יוצר אור"מתי הבורא יצר את האור אחרי שהוא ברא את השמים ואת הארץ""שנאמר בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ זאת אומרת לכל דבר יש תכלית האור נוצר לתכלית. עכשיו אני שואל אותך איך מכלום נוצר משהוא?

selgarat

New member
שוב אנחנו לא מסכימים

על ההגדרות אז קשה להמשיך למסקנות מתוך ההגדרה. אם אלוהים יצר משהו אז הוא יצר אותו, אבל בריאה באה לבד. זו ההגדרה שלי לדברים. אין מה לשאול איך נוצר מכלום משהו, לבריאה אין תהליך, אין מתכון, היא קורת באופן טבעי, לבד. זה כמו שתשאל איך זה שאחד ועוד אחד הם שניים, אין לזה סיבה, זה הדבר הטיבעי מתוך ההגדרה של הדברים. אם היינו מגדירים אחרת, כמו שאתה מגדיר את הדברים למשל אז בהחלט היה קשה שתהיה בריאה מכלום כי בריאה זקוקה לפי תפיסתך לבורא, אם הבנתי נכון. ולכן לא נבראת מהכלום אלא מהבורא שלה. אם אתה קורא משהו שכתבתי זה נכון שיכול להיות שאני מבולבל אבל יכול גם להיות שלא הבנת. אני חושב שבדיון רציני בין שני אנשים שרוצים להבין אחד את השני ראוי יותר לשאול על הדברים שלא הבנת ולא להניח שאני מבולבל ולהמשיך הלאה. מה נראה לך מבולבל במה שכתבתי על ההבדל בין יצירה ובריאה? זכור שהדברים כתובים דרך העיניים שלי ולא שלך.

selgarat

New member
קשה לי לעקוב אבל בכל זאת

אני חושב שאנחנו מסתכלים על הדברים הפוך. בא אני אגדיר מה היא אמונה בשבילי. בשבילי זה הבסיס, משם אני מתחיל לחשוב. לכל הגיון שנפעיל חייב להיות משהו קודם לו אותו אנחנו מקבלים כנכון. הדברים הבסיסיים ביותר שאי אפשר להסיק משום דבר אחר, אי אפשר לכן להוכיח אותם או להפריך אותם, את אלה נותר לאדם לבחור האם הוא מאמין שהם נכונים או לא. לכן אמונה היא דבר חסר בסיס, אין משהו שמביא אותי להאמין כי דבר אחד נכון או לא, יש דברים שאני מאמין בנכונותם ומכאן אני מסיק דברים אחרים. להגיד שאני יודע משהו זו אשליה. הבסיס להכול הוא אמונה, ולכן אם מתוך האמונות שלי הגעתי למסקנות שאני יודע שהן נכונות, לאור האמונה, אזי בעקיפין אני מאמין גם בהם. אני חושב שאמונה באלוהים היא לא תוצאה של שום תהליך, לפחות הבחירה אצלי של לאה להאמין היא עניין של החלטה, החלטה שאני עושה כל יום מחדש ואיננה תלויה בנסיבות או בתהליכים. זה נכון שאני עושה את ההחלטות שלי על בסיס החוויות שעברתי בחיי אבל אנשים אחרים שעברו את אותם חוויות מחליטים אחרת לחלוטין ממני כך שאני משער שבסופו של דבר יש החלטה שנעשית מתוך בחירה בין אפשרויות. כל רשימת הדברים שתארת היא מסקנות מתבקשות עבור אדם שכבר בחר להאמין, אבל למי שלא מאמין אין להן שום משמעות (למידה, תפילה, תיקון... - אני משער שאתה מתכוון לעשיה בכיוון של אלוהים בנושאים האלה) שוב אני חוזר השאלות האלה מאוד מעניינות אותי, זה נכון אני לא יכול לדבר בשם כל האנשים החילוניים וסביר להניח שיש רבים שלא חושבים על השאלות האלו עד הסוף, אבל כאלו יש גם בעולם הדתי. אני חושב שלא מדובר בחוסר עניין אלא בסדר עדיפויות שונה, יש כאלו שיותר נוח להם עם הפרטים הקטנים ולא עם התמונה הגדולה. לסיום אני חושב שפרט לאותיות דומות אין הרבה קשר בין המושג אמונה ואמון כפי שאני מגדיר את הדברים. אני מבין מה שכתבת אני פשוט לא מסכים עם צורת ההסתכלות.

vizini

New member
הוא בא לעולם כי זרע של אביו פגש

בביצית של אימו. הוא ימות כי התאים שמהם מורכב גופו יתבלו ויכולתם להתחלק ולהתחדש תיגמר. או במילה אחת: אבולוציה.

vizini

New member
ואני עניתי.

כי זרע של אביו פגש בביצית של אימו. אגב, אני בריא ושלם, תודה.

התולעת 1

New member
אתה ענית תשובה על הכיף כיפאק

בא אני אנתח לך את התשובה, אתה בנית בנית קוטג`, הבאת חמש מאות נכדים אתה מת, מה זה מועיל לך עכשיו בתור מת.

התולעת 1

New member
מהי התכלית שנברא האדם בעולם?

הקב``ה כשברא את האדם הוא ודאי ברא אותו לתכלית, למה? כי אם אדם שהוא נחות ושכלו קטן וזה רק מנת משכל קטנה שקבל מהבורא, הבורא שברא את כל הברואים לא ברא אותי ואותך לתכלית? ודאי, זו שאלתי, מהי התכלית שנברא האדם בעולם? קבלתי תשובה של ילדים שלקחו מיקרופון ושחקו איתו בחול, שואל שאלה אדם מבוגר, פרופסור דוקטור ראש ממשלה תביאו לי אחד בעולם שמבין למה הוא נברא בעולם לא תשובה דתית, חילונית. אין דבר כזה בעולם, החילוני חי סתם, הוא לא יודע למה הוא עושה כלום, והוא כופר כלום והוא מת כלום, הוא לא יודע למה לחיות, אני פה נהנה נאכל נתאוורר נלך הביתה, מה הוא יודע למה הוא חי? יש לו שאיפות עוד עשר שנים עשרים שנה מרצדס שתי דירות ארבע מכוניות זה מה שיש לו, איך אומר הרב אמנון יצחק? רוצה שיהיה לו יאכטה רוצה שיהיה לו בוכטה, רוצה בשכטה וכולו חרטה, מה הוא רוצה, בשביל מה הוא נברא, יש לו הוכחות למה הוא נברא, מה התכלית שלו, אתה אפילו לא יודע את השאלה. אתה לארוצה להבין .

vizini

New member
האדם לא נברא בעולם.

כשזה יכנס לך לראש, תבין את חוסר התכלית בשאלה על התכלית. אבל איך זה יכנס לראש מלא שטויות של אמנון יצחק? מרוב שטויות של אמנון יצחק, לא נשאר מקום לשכל...

התולעת 1

New member
צודק לחלותין...האדם לא נברא

האדם נוצר מיש מאין כמו שתארת הנ"ל לכן כתוב ויצר ה' את האדם מן האפר "ויפח באפיו נשמת חים"

`מהי התכלית שנברא האדם בעולם?`

תכלית (להבדיל מסבה) היא השקפת-עולם אישית הצומחת מאמונה שמקורה בנפש תלותית. אמונה היא תחושת המאמין. אף אחד מן המונחים שהזכרתי אינו קשור למציאות, ואינו ניתן לגזירה מן המציאות. זו פשוט החלטה אישית. אתה מחליט שזו התכלית, כיוון שנפשך התלותית אינה יכולה להסכין עם תמונת עולם אחרת. `הקב''ה כשברא את האדם הוא ודאי ברא אותו לתכלית` קיום אלהים טרם הוכח, לכן אינך יכול להעלות טענות המסתמכות על הנחת קיומו, כגון הטענה שברא משהו. תכלית כבר הזכרתי. `הבורא שברא את כל הברואים לא ברא אותי ואותך לתכלית?` עוד טענה בלתי מבוססת. התפתחות החיים על פני כדה"א נעשתה בהליכים טבעיים. תכלית כבר הזכרתי. `ודאי, זו שאלתי, מהי התכלית שנברא האדם בעולם?` תכלית כבר הזכרתי. האדם לא נברא אלא התפתח אבולוציונית. כל היתר זה הזבל הסטנדרטי של אמנון יצחק...

selgarat

New member
כדי ללמוד

באתי לעולם כדי ללמוד. אני צריך למות כדי לשכוח. את החיים שלי אני בחרתי, בחרתי בכל האפשרויות שאי פעם נתקלתי בהן, בניתי תוכנית ענקית ומסועפת עם אפשרויות לבחור במהלך החיים. בזמן החיים שלי אני עובר בין הצמתים שבניתי לעצמי ובוחר כל פעם בדרך אחת מבין הדרכים שאת כולן בחרתי לבנות עוד קודם לכן. לכל לידה אני יוצא עם מטרות רבות, בין אם הן לעצמי ובין אם הן לעזור אחרים להגשים מטרות משלהם. כל מוות נותן לי אפשרות להתחיל מחדש, למחוק את הטעויות ואת ההצלחות ולהתחיל שוב. כמובן שיש צד שזוכר, המידע לא נאבד, הכול שמור ומהווה חלק ממטרה קצת יותר גדולה.

התולעת 1

New member
ברור שאתה צריך להחליט

אבל כל ההחלטות נובע מאנתרס אישי או שאני רוצה להגיע לאמת ,או לא ברגע שהאמת מפריע לי בתענוגות הגשמיים,אז ההחלטה שלי מתחלפת אוטומתי למה שאני רוצה. זה ההבדל.,או שאני אדם אמיתי,או שאני אדם מזויף מי מחליט,ברור "האדם" אבל מה,חבל אל כל בזבוז השנים שני חי.

selgarat

New member
מי אתה שתחליט מה זה בזבוז

אני מבין שאתה מפחד לבזבז את חייך שלך אז אתה מנסה להצטרף לקבוצה הכי גדולה שאפשר של אנשים חכמים בתקווה שהם יודעים לאן הם הולכים. אבל אני לא רואה בחקירה אישית והתמודדות עם העולם בלי כיסוי עיניים כביזבוז. אתה מניח הנחות שאני עוצר איפה שהתענוגות הגישמיים שלי מופרעים. זה לא נכון. אני חושב שהרבה יותר קל להיות דתי מאשר חילוני, הרבה יותר קל לקחת את המערכת כמו שהיא ולא לבנות אחת משלך. בדיוק כמו שקל יותר להיות שכיר בחברת ענק, בורג קטן, מאשר עצמאי שכל האחריות לתוצאה הסופית עליו. אם יבוא יומי האחרון ואני אגיע לאן שהולכים ואגלה שיש אלוהים, כשהוא ישאל אותי למה עשיתי את מה שעשיתי אני יכול להסביר לו הכול, אין שום דבר שלא עשיתי או שאני לא מאמין בו שאני לא שלם איתו. זה נכון שיכול להיות שאני טועה ואני לוקח את זה בחשבון, אבל אני עומד מאחורי מה שאני חושב ואם יש מכשול או סתירה בצורת החשיבה שלי אין לי שום פחד מלפרק הכול ולהתחיל לבנות מחדש, כבר עשיתי את זה בעבר ויכול להיות שגם בעתיד. השאלה היא מה אם אין אלוהים? אתה תוכל להתמודד עם מצב כזה, היפוטטית לחלוטין, אם אתה מגלה שאין אלוהים ושאת כל התפילות שלך אין מי ששומע, כל הדברים שקרו לך בחיים שלך הם מעשה ידיך, ההצלחות והכישלונות. אין מכוון ואין אבא גדול להשען עליו. דמיין את העולם ככה, אתה יכול לחיות בתוכו?

התולעת 1

New member
האם אדם נברא לתוהו, או שיש תכלית לב

האם אדם נברא לתוהו, או שיש תכלית לבריאתו? האם חשבנו מספיק מהי סיבת קיומנו עלי אדמות והאם לאור הידיעה הזאת אנחנו מתהלכים או שאנחנו מזניחים את השאלה החשובה הזאת לזמן אחר ובינתיים חיים ואומרים מה שבדרך כלל אומרים? מה שיהיה יהיה, ובנתיים חיים. `אכול ושתה כי מחר נמות`. ברור לי שלכל אחד החיים חשובים וכל אחד רוצה להאריך ימים כמה שיותר וכמובן כמה שיותר למצות את החיים. אבל אם ניקח אפילו את האדם שמיצה את חייו על הצד הטוב ביותר וחי חיים מאושרים והשיג כל בחיים והאריך ימים ובסוף נפטר ולא נשאר מזה כלום. מה התועלת בכל החיים? מאה עשרים שנה, עשיר גדול, חכם גדול, בעל אמצעים גדולים, כבוד ומעמד וזהו, סוף הדרך. מה התועלת בכל החיים אם אין המשך? ואם יש המשך אז מה המטרה בחיים?, מה צריכים לעשות? זאת אומרת, אם יש המשך אז זה רק מעבר, זה רק הכנה, לקראת ההמשך, מה צריך להכין? זאת אומרת אלה דברים שחייב כל אדם לברר לעצמו. שיתברר ויתאמת אצלו הדבר הזה, מה חובתו בעולמו? ולמה ישים מגמתו כל ימי חייו, זה בירור שחייב כל יהודי לעצמו. אז יש אדם שיגיד, תשמע, יכול להיות שיש או אין, אני לא יודע. אבל דבר אחד ברור, לי לא ברור שיש בורא לעולם, אז נסביר לו שיש בורא לעולם. לי לא ברור שתורה ניתנה מן השמיים, נסביר לו שניתנה תורה מן השמיים. לי לא ברור שיש חיים לאחר המוות, אז נוכיח לו שיש חיים לאחר המוות. אבל אם יש בורא לעולם ויש תורה מן השמיים ויש עולם הבא עם שכר ועונש אז הכל יתברר. אז העולם הזה מעבר והעולם ההוא עיקר, אז צריכים להכין ליציאה. עד כאן זה ברור?

vizini

New member
איך יכין את עצמו תינוק שנספה?

שאלת פעם את עצמך שאלה כזו?

למעלה