מונומנט

tafustafus

New member
מונומנט

אולי למישהו יש רעיון יצירתי למונח עברי למילה monument, המתייחסת לבתי תפילה מפוארים, המפגינים את עושר הקהילה שבנתה אותם. המונח חוזר במקומות שונים בטקסט שלי. עד כה השתמשתי בכל בדרך כלל בביטויים ארוכים יותר כגון "מבני ראווה המפגינים את..". אודה לכם על רעיונות יצירתיים, ובמיוחד על מונח יחיד שאוכל להשתמש בו בכל המקומות.

feldrave

New member
הדבר היחיד שעולה לי לראש כרגע

זה "גלעד," אבל אני לא בטוח עד כמה זה יתאים לך.

tafustafus

New member
תודה, אבל לא

גלעד הוא גל אבנים. אני מחפש מושג המתאים לבית תפילה גדול ומפואר...

ססילי

New member
היכל?

מונומנט ב'עברית' (ככל הידוע לי) הוא אנדרטה או... מונונט. היכל נראה לי כמילה המתאימה (שאינה תרגום מדוייק) לתאר את מה שאתה רוצה לתאר שם.

tafustafus

New member
תודה, אבל לא, משתי סיבות עיקריות

א. הטקסט משתמש במובנים שונים של מונומנט: גם במובן של גודל ופאר (מונומנטלי), גם כתזכורת לעבר (כשבתי התפילה נותרו ריקים, הם נותרו מונומנטים לעבר המפואר). אני מחפש מונח שיהיה בו גם מן המשמעות השנייה. ב. המילה היכל היא חלק משם של אחד מבתי התפילה המוזכרים בטקסט. שימוש אחר במילה יהיה מבלבל.

tafustafus

New member
פשוט לא מתאים בשום אופן לאופי הטקסט

שחייב להיות עברי ככל האפשר. זה אילוץ סגנוני שאני חייב לעבוד במסגרתו.

Eldad S

New member
מבנה ראווה, מבני ראווה

(כפי שהשתמשת עד כה, אם הבנתי נכון) נראה לי די מעביר את המשמעות. "מבנה רב-רושם" גם כן יכול להעביר את המשמעות של "מונומנט", אבל הוא נשמע לי "רב-רושם" מדי כמונח שאמור לחזור על עצמו מספר פעמים בטקסט.

ארגמנית

New member
אולי "היכלות"?

הריבוי על דרך הנקבה מקנה תפארת מיוחדת למילה... היכלות-פאר, למשל. זה לא סתם "היכל". מצד שני זה קצת פלצני. אז ניסיתי...

למעלה