יש לי משולש { משולש ריק,מוטות בלבד} שהציר שלו בקודקוד העליון {יענו אל תוך הדף} . מה הדרך הכי פשוטה לעשות את זה ? משולש שווה צלעות .. חשבתי לעשות מומנט של כל אחד מהמוטות בנפרד ,אבל לא יוצא לי . תודה
אפשר להתייחס לשתיים מהצלעות כאל מוט עם ציר בקצה, מכאן שמומנט ההתמד של כל אחת מהן הוא I = (1/3)ML^2 מומנט ההתמד של הצלע השלישית הוא פשוט המומנט סביב מרכז הצלע + משפט שטיינר: I = (1/12)ML^2 + M(Lsin60)^2 = (5/6)ML^2 סה"כ I = (3/2)ML^2
חלק את המשולש לשלושה משולשים חופפים של 30-30-120, כך שמרכז המסה נמצא בקודקוד המשותף. הפעם מרחק כל "מוט" מהציר הוא X = (L/2)tan30 = L/sqrt12 ושוב לפי שטיינר נקבל I = (1/12)ML^2 + MX^2 = (1/6)ML^2 סה"כ I = (1/2)ML^2
אם תעביר 3 חוצי זויות {שהם גם תיכונים} ועל פי זוויות וזהות zzz 1:sqrt3 : 2 אפשר להגיע לזה שהמרכז נמצא sqrt3 מהציר . העניין הוא שאני צריך לדעת איך עושים את זה עם אנטגרציה ,כלומר עם Ycm=∫ydm / ∫dm . אתה יכול להראות לי איך מוכיחים את זה ככה ? אני פשוט לא סגור על זה וחייב לדעת את השימוש באנטגרציה !
הוא להתייחס למשולש כאל משולש מלא אחיד (בלאו הכי מרכז המסה לא זז לשום מקום) ולהציב את אחת הצלעות על ציר הX כך שהקצה השמאלי שלה מתלכד עם ראשית הצירים. מכיוון שצפיפות המסה אחידה, מספיק לחשב את האינטגרלים zz (∫∫ydxdy)/s zz zz (∫∫xdxdy)/s zz כדי למצוא את מרכז המסה על ציר הY וציר הX בהתאמה. כאשר s מייצג את שטח המשולש והאינטגרלים נעים על פני שטח המשולש.