מומנט דיפול מגנטי:

מומנט דיפול מגנטי:

הבנתי שעבור זרם בטבעת הדיפול המגנטי מוגדר כ(שטח הטבעת)X(זרם) והכיוון להיות ע"פ ציר הסיבוב של המטען. אבל, מאיך שזה נראה, לרוב מגנטים הם "גושים" ולא "טבעות". ניסיתי עם עצמי להבין למה זה מוגדר כך, והמסקנה שלי הייתה שבגלל שמגנט הוא בעצם המון אלקטרונים שמסתובבים באותה אוריאנטציה, אם נסכום את הזרם על כל נפח המגנט, נקבל שהזרם הפנימי מתבטל והנפח על השפה מתחבר, ולכן כל מגנט שקול בעצם מבחינת הזרם לחישוק שמקיף אותו. ואז השטח זה בגלל שצריך בשביל לחשב שדה מגנטי והשפעות מגנטיות על זרם, את כל האלקטרונים שמסתובבים שם בפנים... השאלה שלי היא, א', האם ההבחנה הזו קרובה למציאות, וב', איך זה מתיישב עכשיו עם תלת מימד, כלומר עם העובדה שמגנט הוא גוף נפחי? האם צריך קודם "לשטח" אותו במאונך לציר המגנטי כדי לקבל את הדרוש? תודה על העזרה...

ארול01

New member
זה נובע מתורת הקוונטים

ההסבר שלך הוא נסיון להסביר מגנטיזציה קבועה בצורה קלאסית. הבעיה בהסבר הזה היא שדיפולים סמוכים יסתדרו בצורה הפוכה, אם תקח 2 דיפולים ותקרב אותם הם יסתדרו בצורה הפוכה שתבטל את השדה המגנטי הכללי. למעשה ההסבר למגנטיות קבועה מגיע מתורת הקוונטים, מה שיוצר את הדיפול המגנטי הוא הספין של האלקטרונים ברמת הערכיות, ורק לאטומים בהם רמת הערכיות לא מלאה יכול להיות מומנט מגנטי. מה שגורם לשתי אטומים סמוכים להעדיף להסתדר באותו כיוון, וכך ליצור שדה מגנטי, הוא עיקרון האיסור של פאולי. אני יכול לנסות להסביר יותר לעומק אבל אני לא יודע מה הרקע שלך. אם אתה רוצה אז תגיד שבת שלום

זה בסדר,

סיימתי עם העבודה במגנטיות היום, והסתדרתי גם בלי זה... הרקע שלי תיכוני, אבל אני אמור ללמוד באיזו מסגרת על תורת הקוונטים בחצי שנה הקרובה. ככה שסביר להניח שמתישהו בזמן הקרוב אני אוכל לאבין, ולכן עדיף לדחות קצת את ההסבר (עד לפני שבוע המילה "מגנטיות" לא יכלה להיכלל בהסבר. אצלינו זה הולך לפי שבועות
)

Rus Almighty

New member
זה קירוב,

בדיוק כמו דיפול חשמלי. הסדר הראשון בחישוב השדה תמיד נופל כי אין מונופול. והסדר השני הוא הדומיננטי לרוב(בעיקר במרחקים רחוקים) ולכן מותר לך להתיחס למגנט כ"טבעת"(במרחקים קרובים התיאור הזה לא נכון כי יש השפעה של סדרים יותר גבוההים, שלישי ורביעי)

למעלה