מומלץ

• פותח הנושא asw
  • פורסם בתאריך

asw

New member
מומלץ

אם יש מישהו שלא קרא עדיין את מאה שנים של בדידות אז שיעשה זאת מיד. מדובר בסאגה סוחפת ומצחיקה, לא ריאליסטית שבעיני אומנות לשמה. עוד המלצות : החטא ועונשו/יצירה מבריקה , מצחיקה בטירוף!!! אם כי אזהרה!! עשויה לעייף לעתים. סוף דבר /יעקב שבתאי-כתיבה כ\בהירה וקולחת, שימוש יפה בשפה. הספר הישראלי הטוב שנכתב לדעתי. מסע אל תם האלף/יהושע- שפה זורמת ומעניינת, עלילה נחמדה ועניין למתעניינים בהסטוריה. כמו כן הייתי מבקש המלצה על ספריו של איאן מקויאן.

מירטל

New member
מצחיקה?

מאה שנים של בדידות זה ספר מדהים, איכשהוא, אני לא יכולה לראות בו שום קטע מצחיק.

asw

New member
המשך

התיאורים הם הרבה פעמים מצחיקים עד דמעות. התיאור של הפחד שיוולדו איגואנות, התיאור של הדוד שמת בחיתוליו בגיל ארבעים ושתיים, התיאור של האישה שישבה על פחמים, הדימויים בדבר צחוקה של טריניאר ועוד ועוד ועוד.

Rivendell

New member
איך ממליצים,ואיאן מקיואן

היי
קודם כל לגבי ההמלצות-צר לי, אבל אלו לא ממש המלצות. יש לנו בפורום "כללים לכתיבת המלצה" אם אתה צריך קצת עזרה בלהתחיל
ולבשקשך - המלצות על איאן מקיואן (זו גם דוגמא טובה לאיך כן ממליצים): "כפרה" "אהבה עיקשת" ואני מוסיפה למטה גם קישור לביקורת על "אמסטרדם",פשוט נגמרו לי הקישורים

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gifמסע אל תום האלף

מאוד-מאוד אהבתי. ספר יפהפה עם ניחוחות אקזוטיים.

sisyphus

New member
מסע אל תום האלף?!

ממש לא אהבתי אותו ואפילו נכנעתי באמצע. הוא לא דיבר אליי, בלבל אותי כהוגן, ובכלל אני לא אוהבת כל-כך ספרות ישראלית. לדעתי הוא איטי ומרוח. באשר ל'חטא ועונשו' - אני בדיוק עושה השוואה בין שני תרגומים. אני כל-כך אוהבת ספרים שבמקור הם ברוסית, אבל אני יכולה להשתגע מהשמות האלו שלהם... ו'אלף שנים של בדידות' קראתי לפני המון זמן באנגלית. שהיא דווקא לא שפת המקור במקרה הזה, מצחיקה שכמותי. ואני חוזרת אליו מדי פעם, אם מתחשק לי משהו מוכר וטוב.

למעלה