מומחים!! עזרה

תחתונית

New member
מומחים!! עזרה

טוב, קודם כל תסלחו לי על הבורות אני פשוט לא מתה על אלכוהול (זהו? גמרתם לזרוק עליי אבנים?). לחבר שלי יש יומולדת והוא מאוד אוהב וויסקי. היינו פעם במסיבה והיה שם ג'וני ווקר גולד לייבל שהוא נורא התלהב ממנו. רציתי לדעת כמה נראה לכם שזה עולה בארץ ומה ההבדל בינו לבין בלאק לייבל? מי יותר טוב? ובאיזה מקום נמצא הרד לייבל?. חוץ מכל הלייבלים יש לכם עוד רעיונות לוויסקי למינהם? ושאלה אחרונה - איפה באזור חיפה יש חנויות למשקאות כאלו? ממש מודה לכם

D r a m b u i e

New member
גולד לייבל יקר לאללה

בטח באיזור האלף שקל פלוס, הרד לייבל הוא הכי זול, באיזור המאה חמישים ש"ח בארץ, אולי אפילו מעט פחות. יש עוד מלא וויסקים מצויינים ומומלצים, מה התקציב שלך ועל איזה כיוון את רוצה ללכת, בלנדד סקוטי, אמריקאי, סינגל מאלט, אירי, קנדי רחמנא ליצלן???

תחתונית

New member
אז ככה..

תודה לשניכם על התשובה המהירה. התקציב שלי בערך 500-600 ש"ח. ואין לי מושג על איזה כיוון אני רוצה ללכת. הסקוטים מתמחים בוויסקי לא? בקיצור אני צריכה עוד המלצות לויסקי שאתם מכירים והוא מוצלח בעיניכם. אגב, גם אתה לא אוהב את הבלאק לייבל? שוב תודה

rustynail

New member
לחברך יש טעם יקר....

ג'וני ווקר אדום הזול והנמכר בעולם כ 100 שח לבקבוק... שחור ג'וני 12 שנה לא אהבתי הראשונה.. כ300 שח פלוס מינוס תווית זהב כ18 שנה יקר רצה לדעתי כ500 שח במקרה הטוב .... יש בקריות חנויות לממכר משקאות אני ממליץ על החנות בצומת קרית אתא במתחם ביג הבעלים מבין בוויסקי ויוכל להמליץ בהתאם לתקציב ורצוי מעבר ל200 שח

D r a m b u i e

New member
אם יש לך חמש מאות שש

מאות שקל, את יכולה בהחלט ללכת על משהו אדיר. את יכולה לקנות סינגל מאלט מצויין, מכל מותג שהוא, 18 שנה לעיתים ולהישאר עוד עם עודף. עם תוספת של עוד מאה ש"ח את כבר מגיעה לאיזור של ה"רויאל סלוט" וויסקי מצויין, משקה הדגל של שיבאס ריגאל שכל אחד יהיה גאה שהוא על המדף שלו. פשוט לכי לחנות ובקשי לראות סוגי וויסקי, סינגל מאלט, בטווח המחירים שיש לך, לא תוכלי לצאת עם משהו רע ביד בכזה סכום. אני לא הייתי קונה שום ג'וני בסכומים האלה, ירוק אדום לבן או כתום.

rustynail

New member
נצל"ש ....הובסתי קשות....

עקב מעברי הקשה ביותר לרחובות נאלצתי למצוא עבודה חדשה ומצאתי... בבית קפה....יש לי מחר התלמדות...אני ממש על סף התאבדות...אהההההההההה ולעניין הוויסקי שבעזרתו האדיבה אשכיח את תבוסתי מעצמי במקום חביב שעוד לא הייתי בו בשם הדבלין... מאלטים:בנאלי: גלנמורנג'י,גלן פידיך קשה למתחילים:לפרואיג,בואמור מוצלח מאוד בסכום נאה:מקאלן קאסק סטרניגט...בכל אופן לכי לחנות שעליה המלצתי בקריות שם תפגשי ביהודה בעל החנות החביב ומבין בוויסקי בפני עצמו והוא ישמח לקחת את כספך תמורת תמורה הולמת הוא גם מצ'פר בכוסות ושטויות לפעמים ובכלל בסכום הנ"ל אפשר לקנות שני בקבוקי וויסקי סקוטי מאלט מאוד מוצלחים...או...אם אהבתך זה ג'וני ווקר שאני לא מחבב את השחור כל כך...יש לו אריזת מתנה מקטיפה של ארבע בקבוקי ג'וני ווקר 250 מ"ל נדמה לי 1 שחור 1 זהב 1 ירוק 1 כחול בהצלחה....

D r a m b u i e

New member
תחזיק מעמד רסטי!

יש דברים יותר גרועים. וחוץ מזה דבלין אחלה מקום, כך אומרים! מסכים בקשר לג'וני, אל תיקני ג'וני, הוא לא שווה את הכסף המטורף שמשלמים עליו.

siete

New member
איזה בית קפה?

אני אבוא להקניט אותך. (אחרי שאתה מבקר את הווסקי בדאבלין, אל תשכח לבקר את הבירות בלה-מורס כצ'ייסר...)

rustynail

New member
טוב אני אחרי ההתלמדות כנראה שבוע

הבא אני אתחיל לעבוד אם אני אראה לנכון אבל לא נראה לי כל כך אחרי ערב שלם של: תה- נענע\קפה ושייקים!!!! ועוד הייתי נחמד אליו כשהו לימד אותי למזוג בירה...הראתי לו את דרכי למזיגה שני שלבים כך שנוצר כתר-קצף סמיך ויציב מעל לכוס והוא עיצבן אותי באיך תעשה את זה בלחץ....ברר ברמני קפה אני נראה לי אחליט רק בתחילת שבוע הבא.... ונ.ב. אני לא שותה בירה...הצ'ייסר הכי טוב לוויסקי זה כוס על חשבון הבית של אותו הוויסקי....

חחחח גם אצלי יש מצבים שאני מכין

יותר קפה מקוקטיילים.... והדברים הנוראים באמת זה ייגרביר ושנדי..... (איכס)

bujored

New member
להכין קפוצ'ינו משובח זה הרבה יותר

-קשה מלמזוג שוט של וויסקי לתוך כוס שספק עם פילשת אותה בכלל :) -לייצר שוט של ריסטרטו כפול עם לפחות 40% קרמה זה הרבה יותר מסובח מלמזוג בירה לכוס, אפילו במזיגה איטית.

אמת

אין ספק שהכנת קפה היא מיומנות לא פשוטה, שהיא הרבה מעבר למזיגה והקצפת חלב -- תחזוק המכונה, כיוון הלחץ, בדיקת הזרימה. אין הרבה מקומות שעושים את זה כמו שצריך. הקפה הכי טוב שאני מכיר הוא ב Creamcafe בא. התעשייה פולג בנתניה. מספר אחת -- עולה על ארקפה, אילנ'ס ושות'.

rustynail

New member
התעלמות אלגנטית משאלת מקום העבודה

ואכן קפה היא מיומנות מסוימת וגם משהו שאני שואף לרכוש ולדעת אבל לא כמקצוע אני מעדיף את חיי האלכוהול... הכנת קוקטייל הינו שווה ערך בעיני להכנת קפה הכל צריך להיות מדויק כדי לקלוע לטעם ולמרקם הנכון... אבל תעשו לי טובה .... איך עושים לחיים עם לקוחות על הבר כשכל מה שהם שותים זה קפה?? בית קפה זה שקט שלווה ונחמד והכול אבל פאב שהבירה נמזגת באותה תדירות ברזייה בחוף הים בזמן חמסין... שהוויסקי נמזג ונלגם פשוט לא שווה ערך באווירה בהנאה וברצון שלי לעבוד...כמו בית קפה...וטיפים לא לשכוח לעולם לא יהיו שווי ערך... צ'ירס..

bujored

New member
אז למה אתה עובד בבית קפה אם כך?

ועוד מתלונן? חסרים פאבים בארץ הזאת? אומנם כאן לא דאבלין אבל עדיין. אגב, יש המון בתי קפה שמתפקדים כבר-קפה, והאלכוהול נמזג שם לא פחות מאספרסו שמטפטף לו לכוסות קפוצ'ינו, כך או כך, יש לעשות את השיקול ולהחליט מה מקום העבודה המתאים לך.

rustynail

New member
למה להתלונן באמת...

כל עבודה מכבדת את בעליה לא? כמובן שכן! ישנם אלפי מובטלים ואני מעז להתלונן על עבודה מכניסה??!! כן!!! בגילי ומצבי אני עדיין יכול לאפשר לעצמי לעבוד בעבודות לבחירתי עד למוצא האחרון שבו אני אצטרך לוותר ולהתקפל...אני לא אוהב את העיסוק בקפה הטיפים גרועים האווירה נינוחה מדי עבורי וזהו! וכמובן שלא חסרים פאבים אבל גם עובדים לא חסרים להם... ואת השיקול מה מתאים לי כבר החלטתי אבל שוב בעת הצורך אשא בתוצאות של ברמן קפה....ברררר...למה קוראים לזה ברמן???

bujored

New member
מבחינתי זה אמור להיות בכלל בריסטה.

בריסטה,זה השם המכובד יותר, כפי שנהוג באיטליה. barman barkeep bartender מה זה משנה כבר. בוא ספר לי כמה טיפים לא כולל משכורת אתה עושה בעבודה בפאב שלך?

rustynail

New member
בוא לא....../images/Emo5.gif

אני חש רגשי נחיתות ממך בשל הזילזול שלי בברמני קפה? אז אין לך למה להרגיש רגשי נחיתות העליונות של ברמני אלכוהול כבר מזמן הוכחה תמיד תוכל להתקדם למעלה....
בכל אופן שכחתי לציין..מי בא לתחרות ברמני הקפה 2004? יהיה שמח וקופצני נתחרה במגוון מסלולים: הקצפת חלב חימום ללא הקצפה כמה שיותר אספרסו קצר בכמה שפחות זמן! ואיסוף טיפים על כוס קפה ב12 שקל זה לפחות 10 אחוז.... ופליירינג עם מכונות הקפה וחלקיה ..אני שם ואתם????
אההה וידוע שבאירלנד הכי חזק בפאבים זה קפה מהחבית...אייריש קופי לא?

bujored

New member
חה חה חה אהה..

הכל היה טוב ויפה אבל אתה זה שתקוע בבית קפה ומתלונן :) אני אישית עובד בשני מקומות, אחד בית קפה אבל תתפלא לשמוע שהקצב שאני מריץ בירות מהחבית, קוקטיילים וגם וויסקי לא יבייש אפילו אותך :) מה עוד, שתתפלא לשמוע אבל אפילו יש לנו בדיספליי מאלטים! היית מאמין? מאלטים בבית קפה? אז עם כל הכבוד, על תוציא סטגימה על ענף כזה או אחר במקצוע כי זה פשוט שונה ממקום למקום. אני גם עובד בבר יינות בתל אביב, עם כוורת של למעלה מ200 סוגי יינות מיובאים מאיטליה, גרמניה וצרפת. אז מה? מכונת אספרסו אין שם? יש גם יש. בכל אופן, אין על מה לריב, כאני אשב על הבר שלך, אני אזכור לא להזמין כוס קפה :) שלום.

למעלה