מול ים

יניבניב

New member
מול ים

אז היינו במול ים, כן , כן , כן. מה היה לנו שם: פתחנו בקיר רויאל נפלא, שאחר כך התברר שתומחר די בשערוריתיות - 45 ש"ח לכוס! אחר כך קיבלנו שני סוגי לחמים (לא משהו מיוחד) עם חמאה וגם חמאה מתובלת בחצילים קלויים (!), שיחוק. ראשונות: פילה סנפר נימוח על ראגו מעולה של לפת וצנוברים ורוטב עשיר של פטריות פורצ'יני שרימפס מקולפים (אח, הטריות, הטריות) על קרם רך וטעים של סרטני טרוטו, קוביות של זוקיני מוקפץ בפשטות נעימה, ושכבות של קונפי עגבנייה וקישואים שהיה לטעמי מתוק מדי ולא מאוזן מבחינת הטעם. ליד המנה הוגשה כוסית קטנה עם שכבת קרם פלפלים נפלא ועוד שכבה של מוס לימון מיותר. עיקריות: טעימות של ים - לובסטר על מחית תפוחי אדמה, לנגוסטין על ברוסקטה עם בצל מטוגן, שרימפס על דוקסל פטריות וסקאלופס על לפת מקורמלת, כשכל המנה משתכשכת ברוטב גווצטרמינר על בסיס ציר פירות ים עשיר - תענוג צרוף, כל מילה נוספת תהיה מיותרת. פילה ג'ון דורי מניו זילנד על עלי מנגולד עם מחית מדהימה של כרובית ורצועות מרעננות של בטטה ואספרגוס. רוטב עדין של חרדל וטרגון לא פגם וגם לא הוסיף מי יודע מה. הארוחה לוותה בחצי בקבוק של יין שרדונה ג'ימסון אוסטרלי. יין נפלא וגם המחיר (75 ש"ח) לא נורא. קינוח: שכבות של תאנים מקורמלות, סבלה וגבינת עיזים יחד עם סורבה נהדר של גבינת עיזים שכבות של קרם פסיפלורה וקרם שוקולד לבן על קראנצ' אגוזי לוז עם סורבה פסיפלורה (אחחח). אספרסו, תה עם נענע. לסיכום: הארוחה היתה נפלאה. אין מה לעשות היכולת לשים יד על פירות ים ודגים הכי טריים עושה את כל העניין. אבל בארוחה בסדר גודל שכזה אתה מצפה גם לפינוקים. זכורני בקרן ז"ל שבמחיר הארוחה היית מקבל גם מתאבן ומים מינרליים וקפה ופטיפורים הכל על חשבון הבית. למסעדה זה לא עולה הרבה אבל זה נותן לסועד את התחושה שמישהו במטבח משקיע בו. ולגבי המחיר, אהמממ, אין לי בעיה לשלם על ארוחות טובות. למעשה הדבר שאני הכי נהנה לבזבז עליו זה ארוחות טובות. וברור שפירות ים טריים ומיובאים זה דבר יקר ובכל זאת המחיר היה מוגזם. ללא האלכוהול הארוחה מסתכמת בכשש מאות ש"ח לזוג לפני טיפ, לטעמי זה יותר מדי. אז החוויה של לבקר שם אכן היתה שווה את זה, אבל האם זו הופכת להיות מסעדה שאחזור אליה שוב ושוב כמו שאני חוזר לרפאל וכמו שהייתי חוזר לקרן ז"ל? התשובה היא לא. מצד שני בדרכנו החוצה נתקלנו על לוח בכניסה בתפריט העסקיות , שהיה לא פחות שווה וכלל הרבה מאוד מנות שהיו גם בתפריט הערב במחיר של 140 ש" לאדם כולל קינוח. זה כבר נשמע הרבה יותר מעניין. דרך אגב, הארוחה הזו היתה הזדמנות נפלאה לחנוך את הסיגרים שקניתי בדיוטי פרי בדרכי לאמסטרדם. סיגרי הוואנה "לה פלור דה לה קאנו" בעבודת יד, במחיר מבצע של כ- 300 ש"ח ל- 25 סיגרים. בין הסיגרים היותר נפלאים ועשירים שעישנתי. ושוב סחתיין למסעדה שלא מגרשת את המעשנים ואפילו לא את מעשני הסיגרים, אל מרתפים אפלים או חדרי כף הקלע.

Lear22

New member
ביקורת מצויינת

אין ספק שמול ים היא די אחת ויחידה אבל יש לי השגה אחת, לגבי ההערה שלך על מעשנים. זו מ-מ-ש לא סחטיין למסעדה, וזה אפילו גובל בחוצפה. אנשים משלמים מאוד אם לא אלפי שקלים כדי לאכול שם, ויש כאלה - כמוני, וכמו אמא של.. :)) - שממש לא רוצים עשן של סיגריות בפנים שלהם, ובטח ובטח שלא עשן של סיגרים. שהוא מגעיל אף יותר לעניות דעתי. מי שרוצה בסוף הארוחה לעשן סיגר, שיצא החוצה מהמסעדה ויעשן אותו שם. עם הבריזה של הים. יותר מזה שזה לא יפה לשאר האנשים שלא מעשנים, זה גם לא חוקי

שח_מט

New member
חוקי?

מעניין אם מסעדה שהיא מקום פרטי (של בעליה) יכולה לקבוע מדיניות של עישון/לא עישון. נראה לי שכן. החוק כפי שאני מבין אותו מדבר על שטח ציבורי - אוטובוס למשל. בחוק גם דובר על הקצאת מקום למעשנים. כל אחד מותח את ההגדרה לאן שהוא רוצה. אני נגד עישון במקומות ציבוריים. אבל לא הייתי מצפה שבבאר לא יעשנו... שח

Lear22

New member
יש חוקים מסודרים לגבי מסעדות

נראה לי שליטי יודעת אותם טוב יותר. שמע,לגבי בארים גם לי יש השגות, אבל מסעדת גורמה, שמשלמים בה הון תועפות ונותנת לאנשים לעשן בתוך המסעדה למרות שזה יכול להפריע לסועדים אחרים, זה גובל בחוצפה לדעתי

יניבניב

New member
צ'מע מי שרוצה הימנע מעשן

אין לו בעיה כי יש גם מקום מסודר שאסור בעישון. ואני בעד שמי שסובל מעישון יוכל להיות לו מקום נקי מעשן שלא יפריע לו ובמול ים יש מקום כזה. אבל כמו שללא מעשנים מגיע מקום נקי מעשן, למעשנים מגיע באותה מידה בדיוק מקום בו הם יוכלו לעשן בנחת. רדיפת המעשנים במסעדות ארצנו כבר הפכה להיות פנאטית ממש ברוח הפוליטיקלי קורקט האמריקאי המאוס. ישנם הרבה בתי קפה, למשל, שמעשנים צריכים באמצע הקייץ לשבת בחוץ ללא מזגן בשמש הקופחת. זה אבסורד. כל הטררם הזה מאחורי עישון פסיבי בעיני הוא עורבא פרח. חווית אכילה במסעדה היא חוויה הדונסיטית וחלק מההדוניזם הוא היכולת של כל אחד למתוח את גבולות העונג שלו לאן שהוא רוצה. מבלי להפריע לאחרים כמובן.

../images/Emo31.gifאתה מאד מאכזב אותי../images/Emo31.gif

אם והיה ואיזור המעשנים נמצא במקום טוב במסעדה, אבל לא בצורה שכל המנות שמגיעות אל ש"לא מעשנים" מלאות עשן- סבבה לך. אם זה הפוך- בתור שף, הייתי מצפה ממך ליותר אסטתיקה ונקיון, בייחוד למה שיכול להכנס לתוך האוכל. לא מקובל ב כ ל ל שאיזור המעשנים יהיה בקרבת הוצאת המנות
זה גובל בחוצפה
ואפילו חוסר הומניות
המעשנים הם אלה שלא בסדר- הרגל מגונה, מסריח, דוחה לא יפה והם אלה שצריכים להיות במקום שלא יפריע ולא הפוך! כלבים לא מקובל- והם אפילו לא מסרטנים את האויר, אבל עישון כן? נראה לי פנאטי לחשוב ככה ולא הפוך
מה היית עושה אם ההרגל שלי היה להתעטש בלי לשים יד...? למה בכלל, זה נראה בסדר, לגרום לאנשים לנשום משהו שהם ממש לא רוצים, לא בריא וגם מסריח נורא בבגדים ובשיער.
איזה קו מחשבה לא לעניין!

תלתלית

New member
מסכימה עם כל מילה../images/Emo127.gif

ומה שהכי מעצבן זה שבעל המסעדה (פומודורו) עוד אומר לי: "אני לא יכול לא לבקש מהם לא לעשן בשולחן לידך, כי אז הם ילכו ואפסיד לקוחות." אז אני הלכתי.

וזה עובד גם להפך,למשל לדיקסי

אני לא נכנס יותר כי אין שום פינת עישון שם. ח'ברה,נכון זה הרגל מגונה,זה מגעיל ואנשים אכן סובלים מזה,אבל זה הכיף שלי אבך מקומות שאוסרים עישון בכלל או לא מארגנים פינת עישון נורמלית(ממוזגת לפחות...)מאבדים אותי כלקוח. כשאני הולך למסעדה אני בא להנות וסיגריות הן חלק מההנה שלי. ותלתלית,אם התיישבת במקום ללא עישון ומעשנים על ידך,תבקשי מהם בעצמך להפסיק,זו זכותך המלאה לשבת בניחותא ללא עשן שסותם לך את החיים,לפחות ממני כשמבקשים אני מיד מכבה את הסיגריה ומבקש לעבור מקום. אם כולם יתחשבו בכולם,יהיה אפשר לחיות עם המנהגים המגונים של כולם.

לצערי ההכי רב בעולם

אבא שלי מסרב להגמל מהגועל, אבל כשהוא יוצא איתי ועם אמי (שנגמלה- תותחית
!) אנו יושבים באיזור ללא עישון וכשהוא צריך לעשן- הוא יוצא החוצה. וואו
איזה פיתרון מתוחכם...
רב יקר, נכון שאי אפשר להתחשב בהכל, אבל זה כל כך מגעיל. לעבוד בזבל יותר בריא וריחני מזה. חוצמזה, מעבר לנזק שזה גורם לאורך זמן, אישית (ואני מכירה עוד המון כמוני
) הריח עושה לי בחילות, כאבי ראש והרגשה כללית מאד מאד מאד רעה. נראה לי שזה קצת יותר חשוב מההנאה של משהו אחר. אלא, אם אתה מאד סוציומטי. כמו שאם לזוגתך יכאב הראש, אתה לא תשים מוזיקה בפול ווליום- אותו דבר איתנו...
אני רק מקווה שכשזוגתך תהיה בהריון, אתה לא תעשה את זה לידה
ואולי פתאום תבין על מה אני מדברת.

מצטער מאד...

יציאה החוצה אינה פתרון בשבילי,זה מטריד ומעיק. ושימי לב שכתבתי שיש צורך להתחשב,דהיינו לעשות הפרדה וכשלמישהו זה אכן מפריע להפסיק. ובת זוגתי מעשנת בדיוק כמוני,אמא של עשנה במהלך ההריון(ויצאתי די בסדר...)וגם אבא שלי מעשן. וכבר כתבתי,אני לא עושה לאף אחד דווקא,אני הולך למקומות שאוסרים עלי לעשן לחלוטין וגם במקומות שהעישון מותר ומבקשים ממני להפסיק,אני מפסיק מיד וללא שאלות/פרצופים/כעס(אני רק לא אחזור למקום ההוא יותר). ובואי נעזוב כרגע בצד את כל שאר הנזקים,לא על זה הדיון ובסך הכל זו זכותי לעשן. לא זכותי להפריע לאחרים,פשוט אני מחרים מקומות שאוסרים עישון מוחלט,החוק מחייב להקצות פינות עישון ולאחרונה אני נתקל ביותר ויותר מקומות שאוסרים עישון בכלל,למשל בקניון על יד ביתי אני צריך לצאת לחניון בשביל לעשן ובמקום עבודתי אני צריך לצאת מחוץ לבנייין וזה פשוט לא פייר.כמו שאני מתחשב בלא מעשנים אני מצפה להתחשבות דומה באלו שכן מעשנים.

מה ../images/Emo31.gif מה?

מה בסך הכל ביקשתי? פינת עישון עם מזגן,מה כל כך רע בזה? ממש לא מבין את האנטי שלך.

bluefish

New member
פעם אמרו לנו את זה אז הלכנו אנחנו

גם בעלי לא יכול לסבול עשן של סיגריות במיוחד לא כשזה קרוב לאוכל וקורה הרבה שאנחנו מבקשים מאנשים לעשן לכיוון השני. פעם באמת ביקשנו שיפסיקו לעשן וסירבו אז ביקשנו לעבור מקום ולא היה וגם בעל המקום אמר שהוא לא יכול לבקש ומה הבעיה הגדולה שלנו עם עשן... אז בעלי ביטל את ההזמנה ויצא.

כל הכבוד אמא של....

כל חנוקי העשן צריכים להצביע ברגליים מכיוון ששם המשחק הוא כסף ( ועם זה אין לי שום בעיה ) פשוט לא להכנס למקום שאינו נקי מעישון מי שרוצה למלא את ראותיו בזפת שיעשה את זה בביתו הפרטי

Lear22

New member
אני לא עד כדי כך בעניין

ולא אכפת לי אם המנות שלי יעברו דרך רציף המעשנים, כי אני לא מאמין שחצי שניה בעשן באמת יעשו הבדל גדול. אבל אני לא מסכים עם הקביעה של מול ים, ושל מסעדות אחרות. צריך שיהיה אזור מוגדר למעשנים ואזור ללא מעשנים, ושזה לא יפריע. אני מסכים לעניין רק בבארים, כי זה באמת חלק מהעניין אבל במסעדות, וכמו מה שקורה במול ים זה ממש חוצפה, שוב זה יותר גרוע זה באמת מקום שיש אנשים שחוסכים שנים בשביל להגיע בו לארוחה..

sela v

New member
עישון בבארים

אני לא חושב שחלק מהאווירה בבארים זה העישון, אפשר לשתות גם ללא עשן סיגריות.

צודק ../images/Emo45.gif

מה זה קשור שתיה לעישון
? במיוחד במקומות שעל הבר יוצאות המנות- פופולרי בסושי רנרס
אני מקווה שהשפים לא נוגעים בידים מגואלות עשן. פעם הבאה אני אעשה אפצ'י עליו ואז נראה למי כיף
. אגב, במו עיני ראיתי שהטבח של פאבליק קפה בשוסטר מעשן במטבח ולכן הם בחיים לא יראו את זיו פני
. הבהרה- אני בעד פינות ממוזגות למעשנים, בתנאי שהפינות יהיו קרוב למעשנים. במקרה הזה- חייבים חומת הפרדה. שולחנות חוצצים לא מהווים פתרון.

יניבניב

New member
עם כל הכבוד אמא של פיונה

ביטויים כמו "חוסר אסטטיקה וניקיון" "הרגל מגונה, מסריח, דוחה, לא יפה" ושאר פנינים מבית מדרשך, רק מעידים על דבריי כאלף עדים, בצורת ההתנסחות המתנאשת והפנאטית שלך. לא רוצה לעשן? את לא חייבת, אבל תכבדי ותעריכי גם דעות ואנשים אחרים. בעיני עישון סיגרים, אינו הרגל מגונה ולא הכרח שהייתי מעדיף בלעדיו. זהו דבר שאני נהנה לעשותו, במיוחד אחרי ארוחה טובה, הוא חשבו בעיני, משמעותי, חלק מחיי, ומוסיף לי הרבה אושר ובריאות לגוף ולנפש. מי מינה אותך לשלול את זה ממני? חבר'ה די עם ביטויים פוגעים והיסחפות אמריקאית המונית פוליטיקלי קורקטית. מותר לאנשים לחיות איך שהם רוצים והתנסחויות קיצוניות אולי טובות לשחרר קיטור אבל לא עושות אותך צודק. כמובן אני חוזר, גם ללא מעשנים צריך בהחלט מקום נקי מעשן, אבל לשלול ממעשנים ובעיקר ממעשני סיגרים את חווית העישון שלהם זה בעיניי חוסר תרבות.

liti

New member
מסעדה כפופה לחוקי המדינה,

והם מחייבים אותה כיום להקצות מקומות נפרדים למעשנים. הבעיה שאין מי שיאכוף זאת, ודברים זזים רק כשהלקוח מתלונן בפני משרד הבריאות/אגף התברואה. לגבי ברים, אין לי תשובה וודאית- לא פעם שמעתי שבברים החוק אינו תקף, אך לא בדקתי זאת. אשמח לעדכונים במידה ומישהו יודע. אותי אישית מגעיל לשבת ליד מעשנים והריח ותחושת המחנק הורסים לי את ההנאה. אין לי בעיה עם פינות נפרדות למעשנים וללא מעשנים כל עוד זה הריח אינו מגיע אלי, אבל אין דבר מרגיז יותר מלהזמין מקום באיזור ללא עישון ואז לגלות שקיבלתי מקום בדיוק על קו התפר בין המעשנים ללא מעשנים. אני מעריכה יותר מסעדות המכבדות את החוק ודואגות להנאה של כל הסועדים, ולא רק של קהל המעשנים, ומקפידה להתרחק ממסעדות שאינן מכבדות את החוק.

למעלה