מוליכי על

noyasaf

New member
מוליכי על

מישהו יכול להסביר לי בבקשה מדוע דווקא במוליך על, בו ההתגדות לזרימת זרם היא אפס, ישנה התנגדות חזקה כלכך לשדה מגנטי?

obafgkml

New member
תגובה

כאשר קיים שטף מגנטי דרכו אמור להיווצר עפ"י חוק פאראדאי כא"מ סביבו שייצור "אדי קורנטס" עכשיו מכיוון שההתנגדות היא 0 אז הזרם יהיה אינסטפי והגוף לא יכול לאפשר את זה לכן הוא מונע שינוי של שטף מגנטי דרכו כלומר עם תנסה להפיל מגנטי מעליו הוא ימנע את זה ויגרום למגנט לרחף.

noyasaf

New member
מתחיל להבין...

ע"פ חוק פאראדאי אמור להיווצר בחומר אם אינני טועה כא"מ מושרה, שאמור לגרום לזרם מושרה, נכון עד כאן?? בגלל שהזרם אין סופי לא יכול להיווצר זרם לכיוון אחר בעצם?? ולא הצלחתי להבין בדיוק את פירוש המושג "אדי קורנטס"....אשמח אם תוכל להסביר ביתר הרחבה. תודה מראש

noyasaf

New member
את זה הבבילון אמר לי....:)

למה הזרמים הללו גורמים?? מדובר בזרמים משתנים לכיוונים אקראיים בתוך החומר?

Rus Almighty

New member
זרמים שנוצרים..

.. בתוך מוליך משינוי שדה מגנטי(שטף מגנטי) אשר מתנגדים לשינוי (פועלים כמו מראה)

noyasaf

New member
האם יש נוסחא לדחייה הזו?

אני מבין שהדחייה בין מוליך על לבין מגנט או אלקטרו מגנט היא עצומה ביחס לדחייה בין שני מגנטים בעלי קטבים מנוגדים. האם ישנה נוסחא לחישוב כוח הדחייה הזה? מתעניין בהקשר של MAGLEV TRAINS, בהן על כוח הדחייה הנ"ל להרים את הרכבת כולה.

noyasaf

New member
דרך אגב

הדבר האמור נכון רק לבי מוליך על אשר זורם בו זרם??

המוליכי על שלנו מושלמים ?

ז"א יש להם התנגדות 0 ממש ? כי פשוט העניין ממשיך לרחף מעל המוליך בלי הפסקה.. חשבתי בגלל שיש לו התנגדות כלשהי , ולא 0 בדיוק , הוא אמור לרדת לאט לאט למטה.. (וליפול על המוליך)

אחמס1

New member
לפי מה שאני יודע כן

כלומר ההתנגדות החשמלית היא אפס ממש. עשינו פעם ניסוי למדידת מוליכות של דברים מאוד קרים, וראינו שכשמקררים על מוליך מתחת לטמפרטורה הקריטית שלו ההתנגדות נופלת ישר לאפס. עם זאת המכשירים שהיו לנו בניסוי הזה לא היו ברזולוציה כזאת גבוהה וגם אם הייתה התנגדות קטנה מאוד לא היינו יודעים. אבל מה שכן, אם יש התנגדות היא נמוכה בסדרי גודל מאשר ההתנגדות מעל לטמפרטורה הקריטית.

למעלה