מולטי אפקט לגיטרה

^hunter^

New member
מולטי אפקט לגיטרה

החלטתי בערך שאני רוצה לקנות את ה digitech rp-300 או את ה 200... אבל השאלה שלי אם זה יכול לשרוף לי את המגבר או משהו כזה? יש לי מרשל 15 וואט... מה דעתכם ? כאילו יכול להיות שהמולטי יהרוס לי את המגבר בצורה כלשהיא או משהו כזה ???ניגנתי עם ה rp200 על המגבר שלי ולא היה ממש צרות... אז מה אתם חושבים ?

Boogieman

New member
תשמע...תראה...

אין הגיון בלחבר מולטי למגבר 15 ואט,הוא לא בנוי לעמוד בעומס שיוצרים האפקטים. התוצאה תהיה צליל מלוכלך ומעוות ושחיקה מהירה של הרמקול. לא סביר שהמגבר ישרף אבל עדיף שתשקיע במגבר נורמאלי לפני שאתה הולך על מולטי.

yoavsc

New member
איזה עומס?

הוא פשוט מגביר את מה שבא אליו. זה לא מחוץ לתדרים שלו. הוא מסוגל להתמודד עם כל אפקט בהצלחה, הצליל יהיה פחות טוב, כי המגבר פחות טוב, אבל אין סכנה לשלמות המגבר

Boogieman

New member
ובכן...

תחשוב על זה כמו על לארוז תיק,אם התיק גדול אז אתה שם שם בגדים עם הקולב,אם הוא בינוני אתה מקפל אותם ואם הוא קטן אז אתה סתם דוחס אותם ואז הם יוצאים מצ´וקמקים. לכל מגבר יש קיבולת מסויימת של צליל שאותה הוא יכול להגביר לווליום מסויים בצורה נקייה,אם אתה מעמיס יותר מזה הצליל נדחס ונוצר עיוות [דיסטורשן] או אם תרצה,עומס יתר [אובר-דרייב]. כמה שיש יותר אפקטים על הצליל הוא מעמיס יותר [כנ"ל לגבי ווליום] וכמה שהמגבר יותר קטן יותר קשה לו לעמוד בזה. זה גם גורם לשחיקה מוגברת של הרמקול בערך כמו שנסיעה בהילוך ראשון הרבה זמן שוחקת את המנוע.

למעלה