מולטיאפקט והקלטות

• פותח הנושא BISm
  • פורסם בתאריך

BISm

New member
מולטיאפקט והקלטות

שלום לכולם,

עלה לי רעיון קטן בנושא הקלטות אבל אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי.
כרגע אני מקליט דרך המולטיאפקט שלי (zoom gfx-8) ישירות למחשב, אני מקבל תוצאות יפות בקלין אבל כשאני מוסיף קצת אפקטים במולטי זה כבר לא מתקבל יפה, זה נשמע שזה כבד לכרטיס קול.
הבעיה היא שכשאני מנגן בקלין בלבד אני מאבד עניין בהקלטות..הרבה פעמים באים לי רעיונות חדשים כתוצאה מהסאונד והאפקטים שאני משתמש בהם באותו רגע וכשאני מנגן בקלין זה די מתפספס והולך לאיבוד.

השאלה היא האם אני יכול איכשהו לחבר את הגיטרה גם למחשב וגם למולטי (שיחובר גם למגבר) במקביל, אבל מה שיתקבל במחשב יהיה בקלין ככה שיהיה אפשר לעבד את זה אח"כ כמו שצריך ואילו מה שאני שומע מהמגבר יהיה הסאונד שאותו אני בוחר במולטי כרגיל?

אגב, יש לי כל מיני יציאות\כניסות במולטי שאולי יאפשרו כזה דבר, אני פשוט לא יודע מה השימוש של כולן: (AUX IN, SEND RETURN, R, L\MONO, MIDI).

אני מקווה שזה יצא מובן..אשמח לכל עזרה שתגיע!

BISm

New member
לא עובד..

קודם כל זה מתקבל טיפה בדיליי משום מה (למה זה?)..ובנוסף, גםדרך פה זה לא "עוקף" את האפקטים שאני מפעיל..אני שומע במחשב את מה שאני שומע במגבר וזה מה שאני מנסה לשנות איכשהו

Boba Smith

New member
ניסיתי לתקוף את הבעיה המקורית שהיתה לך

שהיא סאונד גרוע בחיבור המולטיאפקט למחשב עם אפקטים. חשבתי שאולי היציאת אוזניות היא יותר LINE LEVEL מאשר היציאת L/MONO שאמורה להכנס למגבר.

Quitty

New member
הפתרון המקובל הוא להשתמש בסטריאו,

אם יש לך דבר כזה במולטי.
שים את כל האפקטים שלך בצד אחד ותשאיר את הצד השני ריק - תוציא את זה למחשב ותקליט.

עוד פטנט הוא להשתמש ב-DI. אפשר לקנות אחד פשוט ופאסיבי (בלי חיבור לחשמל) בסביבות ה-100 או 150 ש"ח. מחברים גיטרה בצד אחד, ומקבלים שתי יציאות - אחת מושלמת להקלטה במחשב ואחת מושלמת לכניסה למולטי.

BISm

New member
קודם כל תודה לשניכם:)

איך אני יכול לדעת אם יש לי סטריאו? זה אמור להיות רשום בכניסות או משהו כזה?

לגבי ה-DI: זה נשמע כמו מה שאני צריך באמת..יש כאלה שמומלצים יותר או פחות? מוצאים את זה בחנויות של כלי נגינה?

Quitty

New member
רק אם יש לך אפשרות

להגדיר אפקטים ספציפית לימין או שמאל בתוך המולטי.
יש מולטי אפקטים שמאפשרים לך להריץ שני דימויי מגברים, נניח, במקביל - במקרה כזה, מבטלים מגבר בצד אחד ומקבלים משם סיגנאל נקי.

באשר ל-DI, אני הייתי מחפש יד שניה. זה מכשיר פשוט ועמיד, לא סביר שתמצא אחד מקולקל. אישית, הייתי הולך לאיביי.

התפקיד של DI הוא להפוך סיגנאל של גיטרה לסיגנאל דומה לזה שיוצא אל אזניות שנקרא line level - מה שגם מאפשר לך להקליט אותו למחשב באיכות סבירה.
אז יש כניסה לגיטרה, יציאה שהיא line level ובדרך כלל גם יציאה שהיא לא line level, שזה מה שחשוב שיהיה - כדי שתוכל לחבר אותו למולטי.
קח בחשבון שתצטרך גם כבל XLR->PL, הוצאה של עוד 30 ש"ח באיביי.

לדוגמה;
אם תסתכל כאן, למשל, תראה שיש IN אחד משמאל למעלה - זו הכניסה לגיטרה.
בצד שקרוב למצלמה יש Low Z output שהיא יציאת line level אל המחשב, וליד הכניסה יש Out נוסף, שאותו היית מחבר למולטי.

BISm

New member
אני לא רואה כזאת אפשרות..

מה שכן, כשחיטטתי קצת בפיצ'רים ראיתי שיש אפשרות של דימוי מגברים, אפשרות שלא ממש ניסיתי כשהקלטתי דרך המחשב אז אולי זה משהו שיכול לסדר את הבעיה המקורית ולתת לי דיסטורשיין נורמלי בליין אין.
אם זה לא יעבוד אז אני אלך על ה-DI באמת..

תודה!

למעלה