מוט כסא מתכוונן

big99

New member
מוט כסא מתכוונן

שוקל לקנות , האם ניתן להשיג מוט איכותי במחיר מתחת 1000 ש"ח ושעדיין יהיה אמין ? המלצות ?
כמו כן שמעתי על מקרה בו מוט כזה שבר שילדה וזה די מרתיע.
סגנון xc וסנגלים לא טכנים במיוחד

creth11

New member
יש לי מוט כיסא של T-MARS שנירנה ב EBAY

בעבור 300 ש"ח ומורכב על אופני סס"ר פלדה
המוט מכאני לא הידראולי כלומר בעל קפיץ מחזיר ושני מצבים בלבד (למעלה\למטה) אני הוספתי ע"י קידוח מצב אמצעי אבל זה לא חובה
המוט עובד טוב אבל אינו ניתן להשוואה למוט כיסא איכותי הידראולי למשל כזה הנמצא על אופני ש"מ שלי דגם LEV של KS אל"ט שהוא מוט רציף שהכוח הנידרש ללחיצתו חלש יחסית והוא עולה למקום תמיד ועוד.
אבל מוט כיסא מכאני זול נותן תמורה הוגנת למחירו

big99

New member
TMARS

כמה זמן אתה משתמש בו ? האם נתקלת בבעיות כלשהן ? בררתי והוא עולה ברוזן 650 ואבדוק גם באיביי

tal913

New member
אז ככה

מוט מתכוונן לא שובר שלדה אם מכניסים את המוט לעומק לפי המלצות היצרנים, מוט מתכוונן וזה הקבוע מבחינה זו הינם היינו הך.
כל המוטות ההידראוליים אינם אמינים ברמה כזו או אחרת, תמישד יצוץ מישהו ויספר שיש לו כבר 3 שנים ללא תקלות, אבל בגדול כולם צפויים להתקלקל ומתקלקלים. מוט מכני דוגמאת GRAVITY DROOPER אמין מאוד אך אין ספק שההפעלה שלו פחות נוחה.

ronenal10

New member
גם אופניים אינם אמינים ומתי שהו תתרחש תקלה

יש מוטות כיסא מאוד מאוד אמינים ויש כאלו שפחות.
להכריז שכל מוט כסא הידאולי אינו אמין.
אומר שאין לך אחד כזה.
בסוף הכל מתקלקל, הכל שאלה של זמן.

tal913

New member
אחלה השוואה

העניין עם מוט הידראולי הינו פשוט, כל הפונקציה הזו של מוט כסא אינה מצדיקה עוגמת נפש בתדירות יחסית גבוהה, קרא ברשת על תדירות התקלות על הבעיות שהן יוצרות בשטח ואז תוכל להגיב.

ronenal10

New member
אין שום הבדל ברמת האמינות במוטות כיסא

מוטות כיסא יכולים להיות אמינים ביותר . כמו גם חסרי אמינות.
אין לשיטת התנועה של המוט כל שייכות לאמינותו.
ההבדל היחידי הוא המחיר.
כמובן שהמוט ההידראולי הרבה יותר נוח לתפעול.
מאותגרים כלכלית יכולים לעשות שימוש במוט מכני.
אך לטעון שהמכני אמין יותר. תעשו לי טובה.

tal913

New member
אתה מאמין במה שאתה כותב?

נראה לי שגם היבואנים של KS ורוקשוקס מתגלגלים עכשיו מצחוק.
עוד אחת מאמרות הפנינה ההזויות שאתה מפיק בכשרון רב, שאפו

LeonardoDV

New member
ברור שהמכנים יותר אמינים

הם פשוטים יותר ואין במנגנון שלהם חלקים עדינים או אטמים שעלולים לנזול.

ronenal10

New member
כבר ראיתי הכל גם מוטות מכניים שחדלו לעבוד.

מוט כיסא מתכוונן קיים כמוצר מדף כ 6 שנים בלבד.
היום החברות הגיעו לרמת איכות כזו שהכשל נדיר בכל סוגי המוטות.
אך בעבר היה כשל גם במוטות מכניים.
הכשל יכול להתרחש בכל חלק של מוט הכיסא.
לטעון שהמוט המכני אמין יותר . התאים לעבר , לא להווה.
אך ........

steiff

New member
אין מתנות חינם

לא מכיר מוטות מכאניים.
משתמש ב-Reverb stealth של רוקשוקס מזה כשנה, בינתיים ללא תקלות, ואני רוכב לא קל (מעל 100 קילו)... לדברי המכונופן שהרכיב את המוט, לקח לו לא מעט זמן לבצע bleeding למערכת כדי שתפעל כראוי. אבל המחיר קצת מעל 1000.
כפי שנאמר פה. אני מניח שיום אחד תצוץ תקלה. זה שעוד לא קרתה לא אומר שלא תתרחש. בכל רכיב יש פוטנציאל לתקלה וככל שהוא מורכב יותר - נקודות הכשל מתרבות.

באשר לשבירת שלדה: לא יודע מה גרם לשבירת השלדה, אבל זה כנראה לא היה יכולת ההתכווננות של מוט האוכף. מבחינת השלדה נעוץ בה מוט. החלק המתכוונן נמצא מחוץ לשלדה ולא משפיע עליה לרעה. אם בכלל, הוא משפיע לטובה משום שכאשר האוכף נמוך, הוא מפעיל פחות מאמץ על צינור האוכף בגלל המנוף הקצר. השבר נגרם כנראה מסיבות אחרות כמו למשל נעיצה לא מספקת של המוט לצינור, אי התאמה של קוטר המוט והצינור, או מידת שלדה לא מתאימה למימדי הרוכב וסגנון הרכיבה. ויכול להיות גם כשל מכני מקרי, או כשל תכנוני בשלדה (ואני אומר זאת כמי שבעברו שבירה של שתי שלדות בגלל מה שהתברר לאחר מכן ככשל תיכנוני, ותוקן בגרסאות הבאות).

big99

New member
תשובה

הצורך נובע מחוסר בטחון בירידות , התהפכות אחת לפחות ועוד כמה "כמעט סלטות" שאני יכול לייחס לישיבה בגובה.
פשוט חש גבוה מידי ובכל דרופ או ירידה תלולה חש מעין "כח עילוי" ושאוטוטו אני עומד להתהפך שוב. פוגע בהנאה וגם ביכולת להיות משוחרר ולרכב מהר יותר. מאחר ואני רוכב עם חברים אז עצירה והורדה או העלאת כסא באופן ידני תיצור פער ממי שרוכבים לפניי.

ungy

New member
הטעות שלך שאתה יושב בירידות

עזוב אותך ממכשירים ופטנטים. הכל בראש. של הרוכב.
אם תעמוד בירידות תוכל להעביר את מרכז הכובד לאחור בלי לחשוב על זה. הירידות יהיו פחות מפחידות וזה גם עדיף מאשר להתעסק עם "הורדתי את הכיסא?" "איפה הכפתור"? וכו - כמו לסמס בנהיגה....

big99

New member
דווקא משתדל לעמוד

ולכל הפחות מכיר את התיאוריות שגוף הרוכב הינו השיכוך הטוב ביותר ושבכל רגע שאתה לא מדווש אז אתה אמור לעמוד וכו'
המושב בו אני משתמש WTB comfort הינו רחב מהממוצע ומפריע להעברת המשקל לאחור .

creth11

New member
אכן טעות לשבת בירידות בעיקר תלולות וטכניות

גם לשבת על מוט כיסא מונמך אינו פיתרון נכון ולא שימוש נכון
צריך לעמוד ולהעביר את התחת לאחור כחלק מהערת מישקל נכונה
תפקיד מוט כיסא מתכונן הוא להקל על מעבר התחת לאחור וכן עמידה בבירכיים כפופות ושימוש בכפיפת הבירכיים לספיגת מהמורות ומדרגות וגם נחיתה רכה בקפיצה.
נכון שגם רוחב המושב צריך להתאים למעבר התחת לאחור ולכן באופני שטח אגרסיבים המושב יהיה הצר ביותר האפשרי בדיוק לשם האפשרות לתימרון האגן גם לצדדים בפניות מהירות שבהן משכיבים את האופניים ומוציאים אגן הצידה.
ממליץ לראות סירטי הדרכה ביוטיוב החביב אלי טל רוזוב
בעיית נוחות התחת על המושב נפתרת ברכיבה נכונה בגלל שיושבים פחות זמן

למעלה