מוט כסא מתכוונן

enigo

New member
אלא שאוכף בגובה XC יכול להפריע להעברת משקל

אחורה.
היה לי מכנס שנלבש בדיוק רכיבה אחת. הסיבה - האזור בין הרגליים היה מעט חופשי, ובאחת הפעמים כשהעברתי משקל אחורה, הוא נתפס באחורי המושב, ולא נתן לי לחזור למקום אחרי הדרופ, מה שכמעט נגמר בהתרסקות משעשעת מאוד (לאלו שרכבו איתי, פחות עבורי).
אני חושב שזה בעצם כל העניין במוט יורד, לא?

yanivm7

New member
מוט אוכף מתכוונן השידרוג הכי טוב שעשיתי!!

לפני חודשיים רכשתי את ה KS LEV ורק יכול להגיד שזה ממש היה שידרוג בטיחותי , הייתי ועדיין רוכב עם כיסא מאוד גבוה והיכולת לשחק בקטעים הטכניים פשוט שיפר לי את היכולת והביטחון. אני לוקח בחשבון גם תקלות שיכולות להגיע וגם איתם נתמודד!

big99

New member
הזמנתי את הTmars

מאחר וצויין שגם המוטות ההידראולים סובלים או יסבלו מבעיות מתישהו ומאחר ודרישותי כרוכב אינן גבוהות והמחיר זול... גם אם אשליך לפח כל 2-3 שנים דיין משתלם מבחינה כספית

creth11

New member
בכל מוט אוכף יש בעיה במצב הנמוך של פגיעת

הגלגל האחורי בתיק וקריעתו בעיקר אם יש ש"מ
לי זה קרה בסס"ר ונאלצתי לוותר על תיק אוכף
לגבי קשירת תיק האוכף אל המוט ובכן בכל מוט מיתכוונן יש לפתור בעיה זו לרוב או ע"י תיק אוכף שאינו מיתחבר למוט האוכף כלל או כזה שהקשירה היא ממש מתחת לאוכף.
בז"ק יש מקום בד"כ בתוך משולש השילדה לתיק וקיימים כאלה בשוק
לראות תיק אוכף שניתפס בגלגל האחורי זה לא מלבב.

T0xicPie

New member
הנה דעה לא פופולרית

באופניים הקודמים שלי תקופה ארוכה מאוד התנגדתי למוט כסא מתכוונן.
פשוט נראה לי הזוי להוציא כאלה סכומים על מוט כסא, וגם בלעדיו רכבתי באזורים הכי טכניים של בן שמן / תל חדיד / קנדה / חורשים / יער עופר / כרמי יוסף וכ"ו.
בסוף אחרי הרבה שיכנועים של חברים שאמרו "שזה השידרוג הכי טוב שעשו באופניים" רכשתי RS Reverb בכ 1000 ש"ח.

לא שיפר לי את הרכיבה בכלל. כן זה קצת הקל את העברת הגוף מעל הכסא, אבל זה גם הוסיף התעסקות עם לחצן נוסף בקטעים הטכניים.
היום באופניים החדשים יש לי RS Reverb פנימי שהגיע עם האופניים ועדיין דעתי לא השתנתה.

בקיצור, אם יש לך רגליים יחסית ארוכות, ואתה רוכב מנוסה - זה בזבוז כסף ותוספת של כ 400 גרם מיותרים.

creth11

New member
דעתך טובה ונכונה, שנים רכבתי על מוט כסא קבוע

בכל המיתארים בעיקר הטכניים שבהם ללא בעיה ואפילו בדיונים הייתי נגד.
לאחר ניסיון ומעבר למוט כסא מתכוונן ואימון בתיפעולו אני היום מרוצה מאוד מהתוספת ונהנה מהיתרונות שלו ולכן גם על סס"ר הירכבתי כזה.
לגבי ההתעסקות בתיפעול - זו שאלת מיומנות ואכן בהתחלה זה קצת מפריע עד רכישת המיומנות והמבט קדימה ותיכנון מהלכי רכיבה קדימה. מאחר ואנ מיומן גם ברכיבה מעל הכסא ללא הורדתו אין לי בעיה במקומות שלא הינמכתי אותו.
נכון אפשר גם בלי אבל קל יותר ומירווח התנועה גדול יותר עם בעיקר לצורך נחיתות רכות בקפיצות שם לדעתי זה חשוב כדי לאפשר מרווח גדול לתנועת הריכוך של הרגליים.
בהחלט לא אביזר חובה.

creth11

New member
אני לא מנגן בתיזמורת ולא בענייני דת,

כולה רוכב להנעתי ומחזיק 2 זוגות
חילול ? חליל ? קודש ? למה מה ? רוכבים על סס"ר להנות וכאשר אתה רוכב בסלעים או קופץ מדרגות צריך מרווח תנועה גדול לרגליים כי אין לך סיוע ממשכך אחר.
לי מאוד נוח בקטעים טכניים סלעים מדרגות דרופים להוריד כיסא בסס"ר ולא רק זה אפילו חמור מי כך
הוספתי מצב ביניים הנמוך מהעליון בערך 2.5 ס"מ המאפשר לי בקטעים מישוריים קלים לשבת לנוח מאחר וממילא אני עומד רוב הזמן ובגילי מותר לי קצת זמן מנוחה ברכיבה.

yanivm7

New member
מסכים איתך שזה לא אביזר חובה

אבל ללא ספק נותר יתרונות יותר מחסרונות ,וביננו לא צריך בתחום הזה יותר מדי כדי לתת לעצמך להבין שאתה חייב אחד כזה. ** קוראים לזה מחלת השדרגת**

yanivm7

New member
מסכים איתך שזה לא אביזר חובה

אבל ללא ספק נותר יתרונות יותר מחסרונות ,וביננו לא צריך בתחום הזה יותר מדי כדי לתת לעצמך להבין שאתה חייב אחד כזה. ** קוראים לזה מחלת השדרגת**

למעלה