../images/Emo20.gif בוקר טוב גליאת (קצת ארוך)
אני תומכת מאד במה שאמרו החכמות מעלי (פנתרית ודקר המבושמת), וחייבת להוסיף. שלבי בחירת הספקים שלי היו ברורים: 1. קבלת המלצות, בעיקר מחברים
שעליהם אני סומכת, או שהייתי בחתונות שלהם; 2. בדיקת ההמלצות הללו ע"י חיפוש בפורום וב-mit4mit,
תוך שאני לוקחת בערבון מוגבל את התגובות; 3. פגישה עם הספק (או שתי פגישות... או שלוש... אני נודניקית ויקית
), והתרשמות אישית
שהיא בעיני הכי חשובה. כולנו כבר קראנו מספיק טיפים כדי לדעת מה לחפש אצל ספק מסוים, מה לבדוק, איך לוודא שהוא לא עובד עלינו, ולכולנו יש שיקול דעת (הכותבת לא מדברת על דקר לאחר 3 דקירי תות
). אנחנו יודעים להזהר מספקים שמלקקים לנו, לומדים לוודא מה האישיות והאמינות של האדם שמבטיח לנו הרים וגבעות וגם לבדוק האם באמת יש לו סמכות מטעם החברה להציע זאת (במקרה של אנשי מכירות שאינם הספק עצמו). עדיף שבדיקת התגובות בפורום וכן ההערות בmit4mit ייעשו
לפני סגירת החוזה עם הספק, אחרת - סתם חבל על כאב הלב. אני אישית בודקת, כמו שאמרה פנתרית, את המסה הקריטית של התגובות, וכשיש מקום כמו mit4mit שמרכז כל כך הרבה תגובות - קל מאד לזהות תגובות חריגות שמנסות ללכלך (או לשבח) ללא קשר לספק. במידה ועל הספק שלי תופיע רק תגובה אחת - אלך לחפש לי אמצעים אחרים (חברים, מסר בפורום ושיחה אישית וכו'). תגובות ספציפיות שמתרות על בעיות יכולות להוות מבחינתי רק יתרון: במידה וקראתי תגובה פחות אוהדת על הספק לפני הפגישה איתו אני לא אמנע מלהפגש איתו אלא דווקא אשתמש בהערה הזו כדי לשים לב לדגשים מסוימים שצריך לתת לו (לדוגמא - אם שמעתי שבמקום מסוים מקפלים את האורחים כבר ב12 בלילה, אני אדע שאני חייבת להכניס סעיף של "ללא הגבלת זמן" לחוזה). בקיצור, עם כל הכלים שניתנים לנו כיום לבדיקת ובחירת ספקים (בניגוד לתקופת ההורים שלנו, שיכלו רק להתבסס על המלצה של בן-דוד רחוק שעבד עם הספק שלהם לפני 8 שנים), נראה שקל לנו יותר להגיע להגיע להחלטות מושכלות. עם זאת, אנחנו צריכים להפעיל המון המון שיקול דעת כדי שבסופו של דבר נהיה שלמים עם ההחלטות שלנו.
שיהיה בהצלחה!
((( ולאחר קריאה שניה של כל התגובה הזו, אני חייבת להוסיף ש
אסור לאבד פרופורציה!!!!! מקסימום, ספק או שניים לא יהיו מושלמים. בסדר, זה במילא יקרה גם אם נעביר את שארית חיינו בתכנון החתונה המושלמת. זה לא משנה!!! יהיה כיף בכל מקרה
. )))