מוטי ופונדק - שובבים או נוכלים?

מוטי ופונדק - שובבים או נוכלים?

אני מת אל מוטי ופונדק, זוג מצחיק ושנון מאין כמוהו. אבל לא כ"כ אהבתי שהם "העתיקו" מעקיבא וענהל במשימת המבוך למרות שזה מותר זה קצת רמאות. מה אתם חושבים?

פרינז

New member
שזה רמאות...

אבל הם עשו את זה גם הפרק הראשון הם הצבעים. ונראה לי שמוטי תמיד מחפש קיצורי דרך או חורים שההפקה לא חושבת שצריך לומר כמו שהיתה משימה שצריך לזרוק עטלפים בדו קרב מול חן ואלון אז הוא לקח לה עטלף מהיד והפריע בכוונה הוא שהוא צועק בשביל לגרום לאדל לפחד עוד יותר מהמאסג' אגב גם לא אהבתי שהאחים נתנו לתימניות את המספר עמודים במשימה שהיה צריך לספור...זה גם היה סוג של רמאות, ונראה לי שבגלל זה במשימה עם הבובות שצריך היה לספור אמרו שבכל שק יש מספר אחר...

פרינז

New member
לא אלו שארגנו אם כבר אנשים ההפקה בשטח

הם היו צריכים לומר להם ברגע שהם חשבו על הרעיון הזה שזה אסור להם

דרך אגב

יש ויכוח אם הסינים או האיטלקים המציאו את הפסטה ואת הגלידה זה בכלל לא בטוח שמרקו פולו הביא את מסין לאיטליה כמו שאורן אמר

פרינז

New member
איפה יש ויכוח?

לפי ויקיפדיה (לא שזה הכי אמין אבל זה גם מדד) אז מצאו פסטה בסין לפני שזה היה באירופה וגם הגלידה המקור היה בסין, האיטלקים הם אלו ששיפצו את זה אולי למתכון המוכר היום. לגבי מרקו פולו זה כנראה לא נכון...

הוויקיפידיה זה לא תורה מסיני

בסין המציאו את הסורבה (גלידה ללא חלב) אבל גלידה אמיתית עם חלב ומכונת גלידה המציאו באיטליה אני זוכר שכשהייתי ילד קטן ראיתי תוכנית על המצאות והראו שם שאיטלקי המציא את הגלידה האמיתית סורבה זה לא ממש גלידה בגלידה אמיתית יש חלב http://www.haaretz.co.il/misc/1.1215559 לגבי הפסטה יכול להיות שאורן צודק ומרקו פולו הוא זה שהביא את זה לאיטליה למרות שזה לא רשום בוויקיפדיה השף אהרוני אומר שכנראה המציאו את זה בשני המקומות וקשה לדעת איפה זה הומצא קודם

פרינז

New member
קראת את הקישור שהבאת? או את מה שאני הבאתי?

לגבי הפסטה מאמינים שהיא הגיעה אולי כבר התקופת הרומית הרבה לפני מרקו פולו לגבי הגלידה, לא מצאתי קישור גם באנגלית שכתבתי who invented the ice cream כתוב שזה הרבה לפני האיטלקים, בויקי באנגלית לא מתייחסים רק לסינים אבל כן כותבים שהם הכינו גלידה עם חלב ואורז Ancient civilizations have served ice for cold foods for thousands of years. The BBC reports that a frozen mixture of milk and rice was used in China around 200 BC.[4] The Roman Emperor Nero (37–68) had ice brought from the mountains and combined it with fruit toppings. These were some early chilled delicacies ואפילו הכתבה שאתה הבאת אומרים שהסינים המציאו את הגלידה טוענים שזה היה קרוב יותר לסורבה "אף שהאיטלקים לא המציאו את הגלידה, אלא הסינים, שייצרו גלידה הדומה יותר לסורבה (עם מים ולא עם חלב), אפשר לזקוף לזכות האיטלקים את פיתוח אומנות הכנת הגלידה תוך שימוש בחלב, ואת יצירת הגלידות המעודנות והיצירתיות ביותר בעולם."

בטח שקראתי אבל אתה לא התייחסת להסבר שלי

בקישור שהבאתי אומנם רשום שהסינים המציאו אבל רשום שזה היה סורבה ולא גלידה אני הדגשתי שמבחינתי סורבה זה לא גלידה כי בגלידה אמיתית יש חלב האיטלקי שהמציא את הגלידה לא נעזר בסינים ולא שיפצר הוא המציא את זה לגמרי בעצמו בויקיפדיה האנגלי אומנם רשום שנעשה שימוש בחלב ואורז שהקפיאו אבל לא רשום שמדובר בגלידה לא רשום בקטע שהבאת הבוקר ice cream לגבי הפסטה אמרתי כבר שהוויקיפדיה זה לא תורה מסיני אבל אולי זה נכון שזה הובא לאיטליה בתקופה הרומית היות והוויקיפדיה זה לא תורה מסיני יכול להיות גם שאולי מרקו פולו הביא את זה ואהרוני שחקר את הנושא (באופן יותר מעמיק מאשר לקרוא בוויקיפדיה) הגיע למסקנה שהמציאו את זה גם בסין וגם באיטליה

פרינז

New member
אוקי אז אנסה

דבר ראשון גם אני אמרתי שויקיפדיה זה לא תורה מסיני, אבל הכותבים של ויקיפדיה הם לא סתם כותבים, וזה ממציאים שם דברים, גם מה שכתוב שם נבדק. אם כבר הייתי מפקפק באהרוני שעוסק בבישול והוא לא היסטוריון של מזון ולא היה לו זמן לעשות מחקר מקיף אמיתי בנושא כזה כי דבר כזה חוקרים היסטוריונים. אתה קצת מסלף את מה שכתוב בקישור שאתה הבאת וקורא אותו בצורה שנוח לך. לא כתוב שם יצרו סורבה כי סורבה הוא גם מהקינוחים שיוצרו במטבחים של הנסיכויות באירופה. כתוב שזו היתה גלידה שדומה יותר לסורבה, אבל עדיין התייחסו לזה כמו לגלידה. אשמח אם תביא קישור או משהו שמדבר על האיטלקי הזה כי בנתיים אני רק מוצא דברים שטוענים אחרת. הקטע שהבאתי בבוקר היה מהויקיפדיה באנגלית, שם אגב מדברים גם על מקור השם ומתי התחילו לקרוא לזה Ice cream, מתי בעצם מתייחסים למשהו כהמצאה? ברגע שיש לו שם? או ברגע שעשו אותו?

אהרוני עשה הרבה מחקרים שקשורים במוצא של האוכל

הוא עשה מסעות בהרבה מקומות בעולם רק בגלל האוכל ונפגש עם הסטוריונים שעוסקים באוכל אני לא אומר שאהרוני הוא תורה מסיני אבל אני נוטה לקבל את הגירסה שלו אני לא מסלף את מה שרשום בקישור שהבאתי רשום שם במפורש שלא היה שימוש בחלב אלא במים מי שרוצה לקרוא לקרוא לזה גלידה זה זכותו אבל אני לא קורא לזה גלידה לא ציפיתי שסיני או איטלקי יקרא לגלידה "קרח צועק" אבל למה אין בוויקיפדיה האנגלית את המילה ice scream (לפחות לא בקטע שהבאת - אולי בקטע המלא זה כן רשום) כבר אמרתי לך שאני צפיתי בתוכנית שעסקה כולה בהמצאות וזה הרבה יותר אמין מוויקיפדיה בתוכנית הזאת לא הזכירו בכלל את וסיפרו על האיטלקי שהמצי את הגלידה וסיפרו איך הוא המציא את זה

פרינז

New member
ice cream

cream כמו קרם לא scream צורח ואתה מאמרת שצפית בזה מזמן... חוץ מזה בנתיים לא מצאתי ום קישור שאומר שהאיטלקים המציאו את הגלידה....

פרינז

New member
אוקי אז כיוון אחר

לגבי מה שראית פשוט לפעמים יש נטייה לזכור דברים בצורה שונה אבל הכי פשוט תכתוב where was ice cream invented בגווגל ותראה מה רוב התוצאות יהיו תנסה גם בעברית מי המציא את הגלידה או איפה הומצאה הגלידה ותראה מה הרוב שכותבים

למעלה