מוחות מבריקים

פולספגן

New member
מוחות מבריקים

‘Brilliant minds’—New research on the brain state of virtuoso musicians and how it relates to TM​

Gidi Shemer

New member
../images/Emo207.gif למי שמתעניין בפלסטיסיות של המח

ספר שמתאר בצורה יפה את היכולות הפלסטיות של המח: |http://www.amazon.com/Brain-That-Changes-Itself-Frontiers/dp/067003830X לטעמי האישי, ספר מספיק מדעי, אבל לא "מדעי מדי" ושאינו מחייב ידע מוקדם (לפחות לא ידע עמוק) בנאורוביולוגיה. הספר עוקב אחר תגליות שונות בתחום ה- plasticity, דרך ספורים על החוקרים עצמם והתובנות שהם תרמו למחקר המדעי היום.

deathcaster

New member
נו..CAJAL, לשלי ואריק קנדל שם?

אז הכל שם

Gidi Shemer

New member
הספורים פחות מתרכזים ב cahal

(אגב, אחד המדענים החביבים עלי ולו בגלל הביוגרפיה הלא קונבנציונלית שלו) ושאר אלו שתרמו להבנת הנאורוביולוגיה, אלא יותר מתמקד ב- neural pasticity. דוגמא מצוינת הוא הפרק הראשון בספר שמתמקד ב- Paul Bach-y-Rita והנסויים שלו ב- 69. זה אותו בחור שפיתח מאוחר יותר קסדה אליה היו מחוברות אלקטרודות מהלשון ושאפשרה לאנשים עם מערכת שווי משקל פגועה (שלא יכלו לעמוד או ללכת בלי לפול) לשלוט בשווי משקל ע"י "הכתבה" למח באמצעות הלשון. העניין המדהים היותר היה היכולת של המח ללמוד ולפתח מסלולים חליפיים כך שבשלב מסויים אפשר היה להוריד את הקסדה ולהמשיך בחיים נורמליים.

deathcaster

New member
תגובה

אכן נשמע ספר מעניין, הייתי מזמין, אבל אני חושב שהכסף שהם גובים על משלוח שעולה יותר מהספר זו חוצפה (דיסקליימר: הכותב הינו סטודנט תפרן
) וכן במהלך התואר השני שלי (נוירוביולוגיה) היו כמה אנקדוטות על Cajal שאהבתי, לא החוקר ה"טיפוסי". (נאסר בגיל 11 על פיצוץ שער העיירה שלו עם תותח תוצרת בית).

Gidi Shemer

New member
אכן

ו- cajal המשיך במרד נעורים, הפך לאמן ועשה סיבוב קריירות שלם עד שהגיע לנקודה שאביו ייעד בשבילו מילדות- פרופסור לאנטומיה. כשאני מלמד את הסטודנטים שלי על מערכת העצבים אני מתחיל עם ציטוט שלו ועם ספור חייו ומדבר איתם קצת על הגשמת חלומות שלהם ולא של הוריהם. הנה ציטוט ממנו, רק כדי להבין עד כמה היתה לו נפש של משורר: “As the entomologist chasing butterflies of bright colors, my attention was seeking in the garden of gray matter, those cells of delicate and elegant forms, the mysterious butterflies of the soul, whose fluttering wings would someday—who knows?—enlighten the secret of mental life”

למעלה