מוזר

מוזר ../images/Emo4.gif

הייתי הבוקר בראיון עבודה בחברת הייטק. המראיין לא ממש ראיין אותי ראיון פורמלי וזה יותר היה דיון על מהות העבודה, מה רוצים שאעשה ועד כמה אני מתאים להם לפי הקורות חיים שלי והנסיון הרב שצברתי. מה שמוזר הוא שלא נשאלתי שום שאלה טכנית. לא בדקו את הידע שלי אפילו מתוך הנחה שהם סומכים עלי וקורות חיי מדברים בעד עצמם. זה הגיוני?!

אמץ

New member
הגיוני

קרה לי יותר מפעם אחת. בדרך כלל לתפקיד ניהולי יותר זה ככה.

OK

התפקיד היה בתכנות. אומנם יש לי תעודות מוכחות לידע שלי ולנסיון, אבל בהחלט אולי צפיתי לקצת יותר בדיקה יסודית.

JohnDoe5

New member
תלוי מי ראיין אותך

אם עברת ראיון אצל אנשי גיוס/כ"א, מן הסתם הם לא מבינים דבר וחצי דבר בקטע המקצועי ולכן לא יכולים לשאול אותך שאלות טכניות למעט לבקש ממך לתאר את הנסיון המקצועי שלך ולבדוק אם זה מתאים לדרישות שהם קיבלו למשרה. אם זה כך, ייתכן מאוד שבקרוב יבקשו שתגיע לראיון, הפעם ראיון מקצועי עם מישהו מהתחום שכן יוכל לשאול אותך שאלות מקצועיות

זהו, שלא

רואינתי, מסתבר בדיעבד, ע"י מנכ"ל החברה. שהוא גם אחד מהמפתחים הבכירים בה. כבר טלפונית ידעתי שהם התלהבו מקורות חיי אבל לא מעבר לזה. אגב, הובטחה לי תשובה אך בינתים עדין לא קבלתי תגובה מצידם. הם גם לא מפרסמים יותר את מודעת הדרושים שפרסמו עד כה.

eyali26

New member
אכן הגיוני

הייתי בראיון בחברה גדולה ומוכרת.. לאחר הראיון אמרה לי המראיינת שהתהליך כולל עוד שני שלבים ושהראיון כרגע היה הראיון המקצועי... ואז אמרתי לה שהיא לא שאלה אף שאלה מקצועית.. והיא ענתה שהיא לא מאמינה בלשאול שאלות מקצועיות.. ואני חוזר ומזכיר שזאת חברה גדולה מכיוון שבדרך כלל בחברות הגדולות התהליך יותר ארוך ומסובך... לכן, זה נורא תלוי בתפקיד, בניסיון ובמעמד שלך ונורא תלוי במראיין... הרי בסופו של דבר ניתן לראות מהר מאוד עד כמה אתה מקצועי או לא כבר בימים הראשונים של העבודה...

במקרה זה

מדובר בחברה שהיתה פעם סטרט אפ והיום יש לה מודל עסקי חדש והיא די מבוססת כלכלית ומצליחה לפי כל המידע שאספתי. לא יהיו ראיונות נוספים. למעשה זו פעם ראשונה שאני מגיע כביכול לראיון ומתנהל דו שיח שהוא יותר חברי כזה, ישר ולענין. הבנתי שאני מתאים להם מאוד וזה בדיוק מה שהם חיפשו, כי הג'וב דורש שילוב של ידע במספר תחומים שזה די נדיר למצוא, או שלא. אני לא רוצה להתרברב בענין. בכל אופן, אעדכן. אני באמת מקווה להתקבל לעבודה הזו כי יש בה פוטנציאל אדיר והיא משלבת את כל התחומים שבהם אני מכוון את עצמי ומתמחה בהם.

coldcut

New member
הייתי בראיון דומה מאוד היום..

אני הייתי בחברת aspire היכן אתה?

למעלה