מוזר שאין שרשור למלו

somone1411

New member
מוזר שאין שרשור למלו

יצא מהחוזה שלו בניקס.
מהו לדעתכם היעד הטוב ביותר מבחינתו?

מדברים בעיקר על הבולס, אבל האם יש להם מקום בתקרה, ואני לא מדבר על הגעה שלו אלא בעיקר על צוות משלים.
יוסטון? אם יוותרו על אשיק ולין, נגיד, הם לא ייחלשו בעמדות אחרות?
דאלאס אופציה בכלל?
ומה עם הלייקרס?

אשמח לדעתכם.
 

rapgamer4ever

New member
יתרונות וחסרונות בכל קבוצה

שיקאגו:
למה כן? כי הם זקוקים נואשות ליכולת ההתקפית שלו, כי הוא זקוק נואשות לקבוצה מגובשת שכבר יש לה מנהיג. אם רוז יחזור ביכולת טובה אפשר לדבר על קונטנדרשיפ
למה לא? כי קשה לשחק תחת הדרישות של ת'יבודו.
במה זה כרוך? אמנסטי על בוזר.
לסיכום: אופציה טובה מאוד.

יוסטון:
למה כן? ישחק בקבוצה סופר כשרונית שעל הנייר יכולה לאיים על האליפות.
למה לא? יותר קשה לשחק במערב, לא ברור מה יהיה מעמדו בקבוצה.
במה זה כרוך? כנראה סיין אנד טרייד שיערב שניים מתוך: פרסונס, לין, אשיק. תאורטית אם יוסטון תוכל להעביר את לין ואשיק (חוזים נגמרים) לקבוצות מתחת לתקרה בלי לקבל משכורות בתמורה הם יוכלו להחתים את מלו כפרי אייג'נט.
לסיכום: אופציה טובה, במידה ויוסטון תצליח לעשות את המהלכים שיאפשרו זאת.

דאלאס:
למה כן? כי תחת קרלייל המאבס יהפכו לקבוצה התקפה אגדית. קיובן הוא גם בעלים שידאג לחזק את הקבוצה ביום שאחרי נוביצקי, במידה ומלו ישחק עבורו.
למה לא? כי עדיין לא יהיה להם סגל מאוזן שיוכל לאיים ברצינות על התואר והם משחקים במערב.
במה זה כרוך? חתימה רגילה כפרי אייג'נט.
לסיכום: אופציה בינונית מינוס.

לייקרס:
למה כן? כי זה בלוס אנג'לס.
למה לא? כי בקבוצה הזאת אין כלום כרגע ומלו לא מתאים בשום צורה לשחק לצד קובי.
במה זה כרוך? חתימה רגילה כפרי אייג'נט.
לסיכום: אופציה גרועה.

מיאמי:
למה כן? איחוד עם בני המחזור שלו והסיכוי הטוב ביותר לקחת אליפות.
למה לא? יצטרך לוותר על הרבה מאוד כסף, יהיה הסייד קיק של לברון במקרה הטוב.
במה זה כרוך? שלברון ובוש לא יממשו את אופציית השחקן שלהם, יחתמו על חוזים חדשים ומלו יוותר על הרבה כסף.
לסיכום: אופציה בינונית.

ניקס:
למה כן? ירוויח הכי הרבה כסף, ישאר בניו יורק.
למה לא? הקבוצה חלשה ותקועה כלכלית.
במה זה כרוך? מימוש זכויות בירד וחתימה על חוזה מקסימום.
לסיכום: אופציה גרועה.
 

OmriA1984

New member
דעותיי

שיקאגו זו לא אופציה כל כך ריאלית עבור מלו לדעתי. סגנון הקבוצה, הלחימה הקשה, האחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד - זה לא השחקן שאני מכיר מדנבר וניו יורק. הוא אולי יעבור לשם, אבל אל תתפלאו אם הוא יקלע באחוזים נוראיים, וגם לא ממש יתפקד בהגנה הקבוצתית המופלאה של שיקגו.

יוסטון- חזרה של לין למדיסון? אם מלו חותם על חוזה מדורג (15-17-19-21-23, נניח) בניו יורק, הניקס יכולים לעשות לו סיין אנד טרייד ישיר על לין. מה יש ליוסטון להרוויח מזה? את מלו. הוא לא יעבוד טוב ליד הארדן (שלא בדיוק ידוע בלהפוך אחרים לטובים יותר). לא נראה לי שמלו ילך על זה, למרות שזו אופציה לחוזה מעולה.

דאלאס- פה קבור הכלב. אם אנת'וני יודע מה טוב בשבילו- זה המקום בשבילו. הוא מגיע ככוכב של הקבוצה, כאשר דירק יורד לתפקיד הוטרן ואליס נשאר בתור הסקנד סטאר. אולי אליפות השנה הוא לא יראה, אבל כמו שאמרת - קיובן ישקיע אם יש לו חומר לאליפות. ליין של קלדרון-אליס-כרמלו-נוביצקי-סטנר סביר (אשיק?) יהיה בן זונה של הרכב, ואולי גל מקל ישחק שתי דקות בפלייאוף (הייתי חייב)

לייקרס- בתור כינור שני לקובי? הרי מלו לא עבד טוב עם אגומניאק בגודל של אלן אייברסון, אז עם השאריות של קובי? רק אם הבלאק ממבה יבין שהוא צריך לוותר על התהילה, ושזו לא תהיה הקבוצה שלו. מצד שני - את מי עוד הם יחתימו? מה הסיכוי שלהם לעבור סיבוב? זה וואחד הימור.

מיאמי- אם מלו רוצה אליפות ומוכן לוותר על כסף, אז אני בטוח שלברון ובוש יוותרו על קצת כסף ומלו יגיע. האם יש לו מקום במיאמי? האם וייד צריך לעלות מהספסל? לא נדע אם זה לא יקרה.

ניקס- האופציה הכי סבירה לדעתי. בכל זאת - פיל ג'קסון, המדיסון סקוור, חוזה סופר מקס, יש המון סיבות הגיוניות למה זו הבחירה החכמה.
 

somone1411

New member
לגבי הלייקרס

מסכים שאין כרגע כלום וזה לא נראה מבטיח, אבל במידה ומלו מגיע, כבר עשית את הצעד הגדול, והשאר זה להקיף אותו ואת קובי ברול פליירס טובים. ללייקרס יהיה את הכסף לזה ובעיקר את השם. הרבה ירצו להגיע לקבוצה ולפרנצ'ייז הזה גם במשכורות זניחות.

מאמן זו לא בעיה להביא, ומאמן טוב.
לכן אני חושב שהלייקרס כן אופציה טובה, מתחילים אמנם מאפס אבל כלים ואפשרויות לבנות קבוצה חזקה בהחלט שיש.
 

rapgamer4ever

New member
לדעתי הלייקרס היא האפשרות הכי גרועה

גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת גמישות כלכלית, לפחות בשנתיים הקרובות (כלומר עד שקובי יסיים את חוזה ה-48 מליון לשנתיים שלו).

מבחינה מקצועית כרגע השחקן היחיד שאנחנו יודעים שישחק בלייקרס בשנתיים הקרובות הוא קובי. קובי+מלו זה שילוב רע, הם דורכים אחד על השני הרבה יותר מדי.
צריך לזכור שגם מדובר פה על הבסט קייס סצנריו שבו קובי חוזר ביכולת דומה לזו שלפני הפציעה. בגילו ובחומרת הפציעה שלו לך תדע מה אתה תקבל ממנו, הדבר המובטח היחיד אצלו הוא המשכורת.

מבחינת גמישות כלכלית מלו+קובי לא ישאירו הרבה מקום, לפי החשבון שלי לא יהיה ללייקרס כסף להחתים סופרסטאר בקיץ הבא. חוץ מזה שגם אם יהיה להם כסף זה לא מבטיח ששם גדול יבוא לשחק שם.
 

somone1411

New member
הם לא צריכים סופרסטאר בקיץ הבא

אם מלו מגיע הוא וקובי מסתערים על תואר בשנתיים הקרובות, ולאחר מכן החוזה של קוב נגמר, אז יהיה הזמן לבנות על כוכב אחר במקומו.

לדעתי זה לא שילוב רע. שניהם חברים כ"כ טובים, מכירים אחד את השני מצוין ויש בניהם כבוד עצום (שיבוא לידי ביטוי בהקרבות, זריקות וכו'), הם מודעים לכך שיצטרכו לקחת על עצמם פחות, קובי כבר שיחק עם שאק וגאסול+אודום, וראינו אותו עושה את ההקרבות האלה, של לקחת על עצמו פחות, לטובת הקבוצה. הוא יודע לעשות התאמות כשצריך והוכיח את זה לאורך כל הקריירה.

בהנחה שנאש יורד מהקאפ (יש לו חוזה נגמר שקורץ לנמושה, אפשר לארגן בחירת סיבוב שני ולא לספוג חוזה בתמורה) ללייקרס יהיה מקום למלו ולכמה רול פליירס+להחתים מחדש שחקנים כמו הנרי, מיקס, ברוקס וכו'.
 

fatnoam

Active member
ראינו אותו עושה את ההקרבות האלה?

אני ראיתי אותו מגרש את שאק ופיל ג'קסון והופך קבוצת ת'ריפיט לקבוצה שלא עושה פלייאוף

וקובי לא הקריב כלום בשביל אודום וגאסול, למעשה הם הקריבו בשבילו.
 

somone1411

New member
הוא כן עשה הקרבות

כשחקן צעיר היה מתון מאוד לצד שאק, הוא בקלות יכל לחרב את הקבוצה הזו עם משחק סוליסטי ואישי, ולמעשה אף אחד לא היה אומר לו כלום כי כולם ידעו שהוא העתיד של הפרנצ'ייז.

מה שקרה עם שאקיל לאחר מכן היה באשמת שאק בלבד. הם יכלו להמשיך ביחד ולקובי לא הייתה בעיה, אבל שאקיל ביקר אותו בחריפות וזילזל ביכולות שלו. לזה קובי לא יכל להבליג ומפה היה הפיצוץ. עם פיל היו עליות וירידות כמו במערכת יחסים, עובדה שפיל חזר שנה אח"כ והם עשו עוד ריצה יפה. שניהם בקשר מצוין עד היום.

שחקן שלא עושה הקרבות לא מנצח. period. איך קובי אמר? שחקן אנוכי לא עושה אליפות אחת ואחרי 5 שיש לו אנשים עדיין מפקפקים בו. התיאום עם גאסול ואודום היה מושלם, קובי היה די קבוצתי.
 

fatnoam

Active member
יפה לו שהיה מתון לצד השחקן הכי טוב בליגה

באמת הקרבה ענקית מילד בן 19.

הסיבה היחידה שזה הסתדר עם גאסול ואודום זה כי לאודום אין אגו, וגאסול בשנה וחצי הראשונות גם שיחק חסר אגו. בפעם הראשונה שגאסול העז להרים את האף, זה היה כשצידד באשתו כזו רבה עם אשתו של קובי בראיינט.

זה נגמר ברעל בחדר ההלבשה והפסד 4-0 מביך למאבריקס.


מזה מקריב למען הקבוצה, חבל על הזמן.
 

rapgamer4ever

New member
קובי ומלו לא יסתערו על שום תואר

אין להם שחקנים בקבוצה. יש יותר סיכוי שהם לא יגיעו לפלייאוף מאשר שיעשו נניח גמר מערב.

השילוב של מלו וקובי לא רע רק מבחינת האגו, נקודה שנגעת בה. הם פשוט לא מתאימים לשחק ביחד. שניהם מחזיקים בכדור הרבה זמן, בעלי מנטליות מובהקת של shoot first, לא אתלטים במיוחד ולא מצטיינים בהגנה (עם נאש זה בכלל יהיה אסון). בשנים האחרונות שניהם גם אוהבים לעבוד יותר מהפוסט, מנקודות דומות על המגרש.
בוא נאמר שאם מלו הוא 1 וקובי (אם יחזור בסדר מהפציעה) הוא 0.8 אז ביחד הם 1.2. המספרים חסרי משמעות כמובן אבל הם הולכים להיות הצמד הכי מבוזבז בליגה מבחינה כישרון לעומת תפוקה.

גם כשיהיו להם רול פליירס יתעללו בהם במערב.
 

somone1411

New member
גם ווייד היה shoot first

ובוש אגומניאק לא קטן.

שחקנים ברמות האלה עושים התאמות, אמרתי לך. אם אחד מהם יחשוב שזה לא יתאים הוא פשוט לא יגיע.
יהיו התקפות שקובי ישלוט בהתקפה, והתקפות אחרות שמלו. זה משחק של 48 דקות, לא 2 נגד 2 בשכונה.

האנשים האלה בעלי אייקיו גבוה, הם מבינים שכדי לנצח דרוש טים אפורט, אחרת מלו היה שמח להמשיך לטחון את הסל בניקס, וקובי לא היה מתעקש על טרייד בזמנו.

אני מאמין שהשילוב הזה יהיה מעולה, עם המאמן הנכון וצוות טוב מסביבם, הלייקרס תדבר חזק.
 

rapgamer4ever

New member
א. וויד ולברון באמת לא מתאימים בצורה מושלמת

אבל עדיין מתאימים הרבה יותר ממלו וקובי.
ב. וויד לא shoot first מובהק כמו מלו וקובי, לברון עוד פחות מכך.
ג. וויד ולברון של הארבע שנים האחרונות טובים בהרבה גם בתור אינדבידואלים מאשר מלו וקובי של 2014, עם כל הכבוד.
ד. מה שאתה אומר הוא בדיוק נכון- יהיו התקפות שקובי שילוט בהתקפה, יהיו כאלה שמלו ישלוט. השאלה שלי היא- בכמה התקפות שניהם ישלטו? בכמה התקפות היכולת הגבוהה של קובי וגם! היכולת הגבוהה של מלו יבואו לידי ביטוי? לדעתי מעט מאוד.
כשיש שני שחקנים שלא יודעים לנוע בלי כדור (יחד עם נאש זה שלושה), לא זזים מהר בהגנה (יחד עם נאש זה שלושה) ואוהבים לשחק בנקודות דומות על המגרש אני חושב שזה לא מתכון להצלחה.
 

Executioner

New member
לא הייתי בונה על נאש, לא להרכב

ולא ליותר מ10-15 דקות מהספסל.
למען האמת לא הייתי בונה עליו ליותר מ40 משחקים לעונה הבאה.
 

rapgamer4ever

New member
זה גם לא בדיוק סימן טוב

הוא השחקן היחיד שחתום אצלם לשנה הבאה חוץ מקובי.
 

Puskas

New member
אני מבקש לא לשכוח את רוברט סאקרה!

גם הוא חתום על איזה 2 שקל :)
 

ofer1732

New member


תוסיף את בחירת הסיבוב הראשון וכפי שפושקש אמר סאקרה והגעת ל36.5 מליון עבור 4 שחקנים בלבד מתוכם לפחות שניים הם שחקני ספסל מובהקים, החוזים של קובי ונאש די תוקעים את הלייקרס ואם הם מביאים גם את כרמלו בכלל זה סותם לחלוטין את התקרה וסוגר להם כל אפשרות להתחזק בצורה נוספת.

מסכים איתך גם לגבי הציוות של קובי ומלו, אין סיכוי שזה יביא את הלייקרס למשהו שקרוב בכלל להתמודדות על אליפות.
 

ofer1732

New member
בקשר לנאש

אין היגיון במשפט שכתבת עליו, אתה רוצה להעביר אותו בטרייד מבלי לקבל חוזה בתמורה בגלל ש"יש לו חוזה נגמר שקורץ לנמושה", נראה שאתה אתה משתמש במושג חוזה נגמר מבלי להבין כל כך מה הוא אומר, למה שקבוצה אחרת תהיה מוכנה לספוג שחקן גמור על חשבון הקאפ ספייס שלה במקום להשתמש בקאפ ספייס הזה בשביל להחתים שחקנים שבאמת יכולים לעזור ולתרום במשהו?, מדובר בסכום משמעותי (10M) שיכול לשמש להבאה של שחקנים כמו גורטאט, פאו או איזיאה תומאס בנוסף אתה מצפה מהקבוצה גם לשלם ללייקרס על הפריבילגיה הזאת של לסתום את תקרת השכר בבחירת סיבוב שני?

הדרך היחידה בה הלייקרס תצליח להעביר את נאש בטרייד היא אם היא תסכים לקבל בתמורה שחקן גרוע/גמור אחר עם חוזה גדול שכנראה יהיה רב שנתי או חוזה ממש גרוע לשנה אחת בלבד, בכל מקרה אין סיכוי שהלייקרס מנקים את הכסף שמיועד לנאש מהתקרה לפני קיץ 2015
 
לא בהכרח

קבוצות שנמצאות מתחת לתקרה מוכנות לעיתים "להשאיל" חלק מהקאפ ספייס שלהם לקבוצה אחרת בתמורה לנכס כלשהו כשטיב הנכס משתנה כמובן כמו כל דבר בעולם בהתאם להיצע, ביקוש וכו'. בצורה הזאת פילי שלחה את אוון טרנר (שלא היה לה שימוש בו) ובתמורה הסכימה להכיל את כל החוזה הענקי של גריינג'ר רק בשביל בחירת דראפט. טריידים כאלה קורים כל שנה כשהתמורה להשכרת הקאפ ספייס משתנה. הקבוצות שמשכירות את הקאפ עדיין צריכות כמובן לשלם את המשכורת ככה שמרף מסוים זה כמובן לא משתלם להם ולכן המשכורת של נאש או חוזים עוד יותר גדולים הם בעייתים במובן הזה.

מקרה אפילו יותר קיצוני שמתקשר לכך, לפעמים יש קבוצות שנמצאות מתחת לרצפת השכר. הרצפה היא אחוז מסוים מהקאפ שאם אתה נמצא מתחת אליו אתה פשוט משלים את הפער שיש לך מהרצפה ומשלם אקסטרא לשחקנים שלך. קבוצות כאלה יכולות לספוג משכורות נוספות מבלי שזה יעלה להם עוד כסף ולכן זה משתלם להם גם אם הרווח הוא רק בחירת סיבוב שני.

על רצפת השכר - http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q15
 
כמובן שמה שכתבתי זה בהנחה שהלייקרס הם אלה

שנותנים את הבחירה. מן הסתם אין סיבה שם יקבלו בחירה בשביל החוזה הנגמר. אני חושב שsomeone התכוון לכך שהלייקרס תהיה זו שתיתן בחירה במקום לספוג חוזה רע. אחרת כמובן שמה שאמרת תופס.
 
למעלה