מוזקים ונוזלים

אורן51234

New member
מוזקים ונוזלים

האם קיימים נוזלים בעלי צמיגות גדולה מאוד כך שניתן להגדירם בטעות כמוצקים?

זכוכית זה נוזל ? ../images/Emo4.gif

אצלי הכוסות בבית לא נוזלות.. אפשר להמיס זכוכית לנוזל.. אבל אז זה כמו דבש, לא כמו מוצק

Levos

New member
חכה אלף שנה וגם הכוסות יתחילו לנזול

בחלונות עתיקים רואים מעין טיפות על גבי הזכוכית.

netzach

New member
לא מדוייק

הרעיון מאחורי ניסוי גדול שהיה אמור לאמת את הרעיון שזכוכית זורמת, היה לבחון חלונות של כנסיות אירופאיות עתיקות. המחשבה הייתה שבחלונות העתיקים עובי הזכוכית בחלק התחתון יהיה גדול מזה של החלק העליון משום שהזכוכית זרמה עם השנים בכוח הכבידה. התוצאות הראו שבחלק מן החלונות זה אכן המצב, אבל בחלק השני המצב בדיוק הפוך. כלומר, בחלק העליון של החלון נמדדה שכבה עבה יותר. ההסבר שניתן קשור באופן היצור של החלונות באותה תקופה ולא לעובדה שזכוכית היא נוזל. אני מניח שאותה התשובה נכונה גם לסימני הטיפות שאתה מציין כאן. כמובן שאין בכך סתירה לכך שזכוכית היא נוזל. הצמיגות שלה פשוט כל-כך גבוהה שגם אחרי 1000 שנה עדיין לא רואים סימני זרימה. ואם בזכוכית עסקינן - אז חידה קלה
: את הזכוכית מייצרים על-ידי התכת חול נקי. האם מישהו מכם יודע כיצד ניתן לקבל מזכוכית חזרה חול?

netzach

New member
זאת שאלה שהטרידה אותי הרבה זמן ...

ואתה רוצה תשובה כל-כך מהר ...
לכאורה מדובר בשאלה פשוטה, אבל נדרש לי לא מעט זמן לקבל תשובה רצינית ומבוססת. השיטה היא להתיך שוב את הזכוכית ולאפשר לה להתקרר מאוד לאט. באופן כזה החול מתגבש חזרה לגרגרים.

Ekrembo

New member
אולי וברציות?...

כאלו שיעוותו את המבנה המולקולרי.

דאונים

New member
שמעתי על זה כבר....

בעיקרון השיטות ייצרו של זכוכית היו מאוד לא מתוחכמות פעם והיה יואצ חלונות שצד אחד עבה והשני יוקת דק מה שעשו זה ששמו לרוב את הצד העבה למטה מטעמי כוחות של החלון..... ולכן החלק התחתון עבה יותר, לא בגלל "נזילה"

למעלה