מוזיקה

tamarhp

New member
ככה?

את רוצה שיכניסו אותי למאסר? אממ.. יש לי דיסק אחד של אניה שצרבתי את השירים מהמחשב וחלק מהדיסק של אחותי, ועוד דיסק אחד של מנגינות איריות שצרבתי מאחותי. אלו שני הדיסקים שאני שומעת בד"כ, ושאר המוסיקה אני שומעת ישירות מהמחשב.

ashkeloni

New member
טוב....לי בקושי יש דיסקים.....

אני לוקח מאחותי... ויש לה אוסף דיי גדול של לפחות 100 דיסקים... וכמעט כל השירים שיש לי על המחשב הם מהדיסקים האלה... כל שאר השירים שיש לי הם שירים שהורדנו מהאינטרנט (בתשלום...אימא שלי משלמת) ואפשר להשיג באתר שממנו אנחנו מורידים שירים דיי נדירים שאי אפשר למצוא את הדיסקים שמהם הם באו בחנויות יותר...)

אושרה1

New member
נראה לי אני הכי צדיקה כאן!

בס"ד יש לי בדיוק דיסק אחד צרוב שבןדוד שלי הביא לי כל השאר אמיתים!!!!!!!! ת'אמת אני לא קניתי אףאחד מהם הכל קנו אחיות שלי(מזל שאני אוהבת ת'מוזיקה) וזהו-בעיקר רדיו(והמון דיסקים של היהודים!) אושרה

אההההמממממ

נושא לא נעיםםםםםםם.. אני לרוב שומעת רק מדיסקים צרובים או מהמחשב (לשעבר) יותר נכון להגיד- שמעתי.... ...אויש כרטיס קול לאן נעלמת לי לאן?????
ומותר או אסור... -אין תגובה. אני נמנעת.

ashkeloni

New member
זה תלוי.....

אם קניתי את המוסיקה...נגיד מחנות כמו ITUNES אז זה בסדר גמור... אבל אני חושב שהרהב יותר כיף שיש לך ביד את הדיסק האמיתי...זה נותן הרגשה שונה...

Cruvi7

New member
מן הסתם אסור אבל

יש הרבה בעיות עם זה. יש את הטיעון שאומר שחברות התקליטים בעצם מרוויחות את הרוב מהמכירות(לפחות בחו"ל), ולכן פירטיות פוגעת בהן ולא ממש באומנים, כי הפירטיות בעצם חושפת אותם בצורה הרבה יותר רחבה מחנות הדיסקים. ומצד שני, זה באמת פוגע בתעשייה. אבל לי יש כלל(אני זהיר בחשמל!-לא סתם...), כל דיסק צרוב שאני קונה, אני רושם לעצמי לקנות בעתיד, כשיהיה לי כסף. והמאגר שלי די צנוע, והוא מורכב בערך חצי חצי... שומע הרבה דברים, המון. Just Name It.

בעיקרון אסור אבל

ב"ה אם זה אוסף של כל מיני שירים ולא רק מדיסק אחד יענו דיסק שאי אפשר להשיג בחנויות אז מותר ככה הבנתי פעם.... ויש לי בערך אותו הדבר ... יענו חצי חצי בערך

תראו, משהו כאן מוזר לי...

בס"ד אם אגיד מותר לנסוע בשבת יגידו לי כולם פה אחד, לא! אם אשאל אם מותר לאכול חזיר, יענו לי כולם פה אחד: לא! אז למה שאני שואל אם מותר לצרוב דיסקים אנשים מגמגמים... זה גניבה או לא גניבה???

אושרה1

New member
קבל תשובה:

בס"ד בדוגרי זה אסור!!!!!!!!!!!!!!! אבל היום עם כל המצב הכלכלי והכל אנשים צורבים כי אין להם כסף לקנות דיסק ב70 80 שקל.... אז לדעתי אם יורידו קצת את המחירים זה יהיה ממש אסור! אבל עכשיו זה גם אסור אבל אוף זה פרווה כזה לא יודעת אני בכל אופן לא קונה צרובים אושרה

beckham17

New member
אחלה תירוצים יש לך...

הרגע הצדקת שמי שעני יוכל לגנוב! לא מקבל את זה!

אושרה1

New member
אריאל היקר...

בס"ד אני לא הצדקתי את זה פשוט בהתחלה הייתה לי דעה נחרצת ושהתחלתי לרשום את זה פתאם...לא יודעת ומי שעני בהחלט לא ראשי לגנוב! רק הצעתי שיורידו ת'מחירים! יודע מה החלטתי אסור אסור אסור לקנות דיקסקים צרובים זהו אושרה

tamarhp

New member
אמממ

גם לשון הרע אסור לומר, ולרכל, ולהלבין פנים... אנחנו לא כאלו צדיקים... לא שאני מצדיקה את מה שאנחנו עושים, אבל...

beckham17

New member
הלווווווווו.... אבל מה עם להשתדל?!

זה העיקרון של הדת! השתדלות! אסור שיהיו לך דיסקים צרובים! ואי אפשר "להקל" בזה בגלל שאנחנו חוטאים בהרבה מקרים אחרים!

איילת כ

New member
טוב

זה גזל, יש תשובה חד משמעית והיא שאסור בשום מקרה מלבד מקרים מיוחדים. ראיתי להסתמך בתשובתי על דבר הלכה, ונכנסתי לשו"ת של מורשת, אבל הדף לא עולה. אבל ממה שהספקתי לראות ולהבין אסור.

למעלה